Menjava banke - kam?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.661
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Argument tokrat bo čisto enostaven. Prej sem denar poslal, pa ga je x dobil po 2 dneh, sedaj pa x čaka 14 dni pa ga še nima. Kje pa je?

In kje pa je ta "čuvena" baza vseh številk računov. (In ne, ni je na BS-ju)
Ko pokličeš, se preverja samo številka, pogovor začneš šele, ko se identificirata, da sta prava dva na liniji.
Ko pošlješ denar, ga pošlješ, pa ne veš kam. Kam naj banka pošlje denar. Sedaj je enostavno, pošlje ga na banko iz številke računa (in ne, SWIFT kode niso več potrebne v nekaterih čezmejnih plačilnih sistemih, ravno zaradi IBAN-a) , ta pa potem razporeja naprej. Kako bi sistem delal potem (po 2 menjavah banke recimo)?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Argument tokrat bo čisto enostaven. Prej sem denar poslal, pa ga je x dobil po 2 dneh, sedaj pa x čaka 14 dni pa ga še nima. Kje pa je?

In kje pa je ta "čuvena" baza vseh številk računov. (In ne, ni je na BS-ju)
Baze telefonskih številk prej tudi ni bilo. Pol pa se je zgodilo nekaj nepojmljivega. Naredili so tako bazo. Res, ne hecam se...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
nekje je bilo govora o menjavi banke, pa da ostaja ista številka TRR. Ni izvedljivo in ne bo izvedljivo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.577
3.944
113
Če se komu zdi brezplačno novo odpiranje trajnikov, privajanje na novo ebanko, obveščanje vseh ki imajo tvoj račun za nakazovanje denarja... "delodajalca" naj bi sicer banka obvestila sama, ampak če je to vse... heh.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Meni osebno je najbolj simpatična opcija Sparkasse... Za 3.15eur imaš vodenje računa, neomejeno število plačil s položnico, urejanje trajnikov itd. Povsod drugod se še posebej plačujejo plačila, tu ne. 3.15 ojrof je celoten strošek.

Ne pozabite še zastonj dvigov na bankomatih. Mene je skoraj kap ko sem zvedel da je nlb strošek te operacije od uvedbe povečal kar za 5x. Če se ne motim so začeli z 20 SIT, zdaj je 47 centov. Noro.

Največja hiba ki jo ima šparkasse je svinjsko drago plačevanje položnic na šalterju, ampak komu sploh pride na pamet kaj takega.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
za s.p. rabim račun .. kaki predlogi ? osebnega mam na sparkasse pa zdaj poslovnega nebi mel pri njih

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
za s.p. rabim račun .. kaki predlogi ? osebnega mam na sparkasse pa zdaj poslovnega nebi mel pri njih

zakaj pa ne?

p.s. sam sem tudi v taki situaciji pa me zanima mnenje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
že kot fizičnega uporabnika so me malodane razočarali .. po domače šalabajzerji so!

sem zapiral študentski račun pa odpiral drugega, so mi na študentskem pustili 300 € za zadnje poplačilo mastercarda, pa je po tem ostalo enih 150€ na računu za katere je pol blo potrebno več kot mesec dni pa nešteto klicev, da so mi jih prenakazali na nov račun.
potem sem pa seveda dobil nove kartice, tudi mastercard in je spet minil en mesec, da so mi pošlihtali, da vidim podrobnosti novega v netstiku, kolk je blo to enih razlagajn referentki in tudi puncam na supportu, da so pol zadnji klic po 20min ugotovili, da je dejansko nekaj narobe pri njih
confused-1.gif

aja še to je slabost pri sparkasse, da za namene poslovnega računa nemoreš uporabljat obstoječega certifikata, se pravi rabiš še enega.

skratka nevem, k njim sem šel od nkbm, ki je res polom ... ampak tud oni niso full boljši.

Poslovno sodelujemo z nlb in skb, in so obojni zelo togi in butasti .. nevem no, je pri nas sploh kaka vredu banka?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Odvisno od tega kaj rabis. Jaz rabim minimum (racun, na katerega lahko pride denar in iz katerega gre lahko dol; nobenih pufov ali cesa drugega) in to sem najceneje dobil na SKB. Abanka je bila tudi dokaj ugodna IIRC, a je zame najblizja poslovalnica neprakticno dalec, ceprav obiscem banko zaradi poslovanja le kakih 2x letno.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
aja še to je slabost pri sparkasse, da za namene poslovnega računa nemoreš uporabljat obstoječega certifikata, se pravi rabiš še enega.
Saj to je enako tudi pri vseh. Oz pri SKB so mi sicer dali možnost, da svoj obstoječ "kalkulator" in dostop uporabim tudi za poslovni račun, toda vseeno moram plačat 90€ priključnine
uf-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
pri Abanki baje gre z istim, lahko kdo potrdi ?

Pri abanki lahko koristis en certifikat za vse racune, poslovni, osebni, varcevalni, pa se direktno viso-electron kontroliras.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Koliko je pa "priključnine" in koliko mesečno za abanet pri poslovnem računu, če imaš že osebnega gor?

Aja, drugače pa seveda lahko z istim, če pa tako ali tako uporabljaš BREZPLAČNI SI-GEN certifikat
wink-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Jaz sem sedaj pri A-banki, pa me moti predvsem to:

Dobesedno 95% stvari moraš urejati v banki, razen spletne banke...plačevnja,nakazovanja ipd. kar lahko urediš preko neta.
So zelo dragi in neživljenski pri raznoraznih limitih in kreditih
Vse večje stvari moraš urejat v svoji matični banki....sem 1x hotel nekaj uredit v LJ pa so me pošiljali v Kranj,ker sem tam odprl račun.

Kmalu prehajam na novo banko.....verjetno Sparkasse

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Jaz sem z Sparkasse super zadovoljen razen tega da bodo morali počasi NEt.stik prenovit ker je resnično bogi in bag-ast.

Veliko stvari ne deluje kot bi moralo, no končno so vsaj podporo na Firefox naredili.
Počasi pa bo.

lp

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Net.stik ni neko čudo, je pa ok. Dela vedno, vsaj za osnovne stvari.

Sicer pa zakon ker ni provizij za dvig na bankomatih (zaradi tega sem šel iz NLB) in ker je e-bancnistvo zastonj.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Zanima me pri kateri banki se splača imet osebni račun + račun s.p.-ja (ni "fiksne" plače)?

Glede na vsa priporočila s strani sem bil danes na Sparkasse pa me je vsaj današnji "svetovalec" zelo zelo razočaral. Sicer ne vem ali samo on ni vedel kako se stvarem streže ali je celotna banka taka, uglavnem prvi vtis zelo slab.

Torek kaj pri banki rabim:
-nizke provizije za dvige na bankomatih (pri Sparkase udobnem računu + so zastonj)
-nizke provizije za plačila preko spleta (pri Sparkase udobnem računu + so zastonj)
-možnost limita na računu (pri Sparkasse so že v uvodnem pogovoru zelo zelo komplicirali....baje zato ker s.p. ne prejema plače....udobni + račun pa je narejen za zaposlene, ki prejemajo plačo) torej glede limita pri Sparkasse grozno kompkiciranje
-Mastercard....glede ne to, da ne bi bil zaposlen ampak s.p.....mi sicer po parih podpisanih papirjih mastercard bi odobrili, ampak samo v primeru če bi imel znesek limita masercarda zamrznjen na računu (za koga boga bi rabil mastercard, če bi ta denar moral skozi imeti na računu)

Z namenom, da bom čez nekaj let najemal stanovanjski kredit imam namen sedaj zamenjat banko za osebni TRR + pri isti banki odpreti poslovni račun za s.p.. Ker je bilo že pri samem limitu toliko "dreka" sem se vprašal kako bo čez par let pri najemanju kredita za stanovanje. No vsaj osnovnih splošnih pogojev mi "svetovalec" ni znal našteti ker baje ni za to področje, ampak ko je omenil, da bi za pridobitev stanovanjskega kredita potreboval poleg hipoteke skleniti še življensko zavarovanje, imeti poroka ter kredit še dodatno zavarovati me je vse minilo.....fleksbilnost pa taka.

Ali kdo priporoča kakšno boljšo banko, če v skrajnem primeru drugje ne najdem boljše ponudbe, se bom pri Sparkasse zapeljal vsaj v drugo poslovalnico.