Novost v banki Sparkasse: Udobni pozitivni račun

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Načeloma se pogovarjamo o bankah, ki poslujejo v SLO. In od njih pričakujem to kar sem napisal.
Zaenkrat me tuje banke ne zanimajo, se mi pa smilijo tisti, ki so prepričani da "okoli prinesejo" naše dacarje oz. da bistveno privarčujejo.
Če res mislite/jo da naši dacarji ne opazijo da se ves denar nakaže v tujino...

Sicer pa vsakemu svoje.

Samo da dodam pri plačilih... Če nimaš sklica se ti hitro lahko zgodi da se tvoje plačilo ne knjiži pravilno. Potem sledijo opomini, izvršbe... Skratka problemi, na tebi pa je da dokazuješ plačilo (in ne na banki da najde plačilo).
Off.

Nazadnje urejeno:

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Tukaj tudi priblizno ne gre za "prinasanje dacarjev okoli", ampak preprosto za to, da najdes storitev, ki ti najbolj ustreza, po ceni, ki si jo se pripravljen placati. Tako kot gres npr. kupit ta in oni produkt v Avstrijo ali na Hrvasko, ce pride vse skupaj ceneje in ugodneje kot pri nas, ali pa "popravit zobe" na Madzarsko - in tako naprej.
Razen ene dveh izjem v Sloveniji na podrocju bancnistva prav hude konkurence ni, so pa te t.i. direktne banke tudi nemskim bankam precej premesale strene.
Sklic das, kot receno, v polje Verwendungszweck. Do zdaj se nisem imel problemov na nobeni strani.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
nemski banki se ni treba trudit s slovenscino, slovenske banke lahko poslovanje prevedejo v 100 jezikov pa ? Ce bo kaj od tega

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Citat:
Uporabnik kand pravi:
vodenje racuna pri SKB 1,94 EUR.
Lahko se se tega znebis, ce spremenis racun v Osnovni osebni racun, ki je brezplacen. Seveda je precej omejen.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
Se ti zdi
confused-1.gif

Glede na to, da te skoraj vse banke že s pogodbo o kreditiranju zavežejo, da moraš imeti pri njih račun, je strošek rednega poslovanja (ne samo vodenja računa, torej uporabo vseh storitev za normalno dnevno poslovanje; bankomati, strošek položnic, master card, trajniki,.....) zelo pomembem faktor pri kreditu. Na žalost pa folk vse prevečkrat gleda rahlo površinsko na zadevo in skozi dobo kredita plačujejo "davek".

No, sej z malo uporabe strica gugla se najdejo izsledki raziskav, ki objektivno pokažejo stanje za vse banke. Tako za letos kot za lani je Koperska najdražja. Če upoštevaš to in dejstvo, da je cena za njihovo "fleksibilnost" to, da mora imeti TRR pri njih (skoraj) cela družina oz.vsaj dva, zadeva izpade rahlo drugače.

Prijatelj je še nejboljšo ponudbo za stanovanjski kredit dobil pri njih (koprska), seveda s pogoji, ki si jih naštel
smile-1.gif
..zaenkrat kar ugodni.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kand pravi:
To ne bom nikoli razumel kako lahko nekdo placuje bancne provizije ni podobne neumnosti. Jas imam racun odprt pri DKB (poiscite eno staro temo), kjer je VSE zastojn, pa se obrestno mero 1,65 % imas na sredstva na vpogled.

Na DKB piše za obresti:
für DKB-VISA-Card-Guthaben ................................... 1,65% p.a.
für Guthaben auf dem Internet-Konto .......................... 0,50% p.a.

Katero je zdaj TRR? Sta to dva računa? Med njima prenašaš "ročno" ?

Kaj je s tistim blokiranjem DKB kartice s strani nekaterih nemških bank? (je nekdo na forumu omenil)

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
TRR je "Internet-Konto", na katerega je vezana kartica Maestro in z njega lahko placujes poloznice in izvajas nakazila naokrog. Visa racun pa je hkrati tudi varcevalni racun z omenjenimi ugodnimi obrestmi. Tako da je Visa pravzaprav hibridna kartica, ki je debetna, ko imas gor denar (trga ti takoj oz. ko prejmejo v procesni center), ali pa "z odlozenim placilom", ce gor nimas nic (v tem primeru pa menda okrog 22. v mesecu trgajo porabo na Visi iz Maestro racuna - nisem pa se probal, ker imam vecino na Visi nalozeno).
Glede blokiranja pa ne vem, menda so v Nemciji to imeli eni bankomati, ker je velikim bankam seveda slo v nos, da obstajajo ugodnejse, ampak verjetno so ze popucali.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Na voljo je tudi Dauerauftrag, kjer je mozno nastimati, da ti periodicno avtomatsko prenasa. Ampak tega se nisem probal, tako da ne morem porocati o delovanju. Ko gre za denar, imam raje rocno pozegnanje, preden se kaj zgodi.
wink-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Pa maš ti stalno prebivališče v SLO ali DE? Ker na Comdirect preverjeno ne odprejo, če si Slovenc.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Slovenija. Za ComDirect ne vem, DKB pa nikoli ni kompliciral (edino vcasih so baje tudi v anglescini poslovali, zdaj pa izkljucno samo se v nemscini), pa se kaksna druga "direktna banka" bi se znala najti. Enkrat je bila na Alterju ena podobna tema, kjer je bilo navedeno, katere banke komplicirajo in katere ne.
Upam, da v Bruslju kmalu kdo po mizi udari, ker znotraj obmocja skupne valute naj ne bi bilo takih "anticnih" for.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če kdo odpira račun: digitalni certifikat za Net.Stik je lahko tudi "državni", torej od SIGEN-CA. Razlika napram POŠTA(R)CA je, da je zastonj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Marketing pač, umetnost je da ti misliš da imaš nekaj zastonj, oni pa kljub temu služijo
grin1.gif

Naredi računico: vezavo tega jurčka in obresti ki jih dobiš v enem letu in stroške vodenja računa če imaš drug paket.

Cena istega paketa brez te finte z 1000 EUR je 3,49 EUR/mesec.
Torej 3,49 * 12 / 1000 = 4,188%

Kje najdeš 4,2% obresti na jurja in sredstva v trenutku na razpolago?

PS: Neki novi cenik imajo od marca dalje: http://www.sparkasse.si/obrestne-mere (spodaj: Prebivalstvo - cenik bančnih storitev (veljaven od 1. marca 2011))

Podražili so ceno za "Domača in čezmejna plačila nad 50.000 EUR (neregulirani nalogi) ter nujna domača in čezmejna plačila do 50.000 EUR" , za udobni in zlati račun je še vedno 0,00 EUR na Net.Stik.

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Meni pri DKB ni uspelo odpreti racuna.

Poslal sem jim vsa dokazila, z njimi govoril v nemščini.

Domov sem dobil obvestilo, da mi raluna ne morejo odpret.

Potrdilo sem overil na upravni enoti. Napisali so mi, da UEne velja. Ali banka ali nemša ambasada. Se še nisem spravil znova zaprosit, ker še nisem ponosa požrl
smile-1.gif
.

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Kaj pa ponuja primerljiv paket za
3,49€? Ker cena se mi zdi kar visoka in mora v to ceno nekaj biti vkljuceno free., sicer je drag paket
Sicer pa na probanki dobis 4+% obresti, pa se kje.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Če kdo odpira račun: digitalni certifikat za Net.Stik je lahko tudi "državni", torej od SIGEN-CA. Razlika napram POŠTA(R)CA je, da je zastonj.
Super informacija. Sicer sem poštarco že plačal za letos (dobre 4 eure), me pa zanima za prihodnje leto, kako potem pri njih skenslam dig.potrdilo? Ker mi vsako leto v decembru samo pošljejo račun po pošti, torej moram verjetno kako prekiniti storitev?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj pa ponuja primerljiv paket za
3,49€? Ker cena se mi zdi kar visoka in mora v to ceno nekaj biti vkljuceno free., sicer je drag paket
Sicer pa na probanki dobis 4+% obresti, pa se kje.
To je praktični isti paket, le, da ne rabiš skoz biti 100 EUR v plusu.

Če poznaš kje bolj ugodno, pa povej.
Z Probanka, to misliš depozit?

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Včasih sem bil zadovoljen s Sparkasse, ko sem bil študent, dokler nisem enkrat nujno rabil 200 eur. Hočem dvigniti in omejen dnevni dvig na 130 eur.
confused-1.gif

Potem sem se odločal med NLB in HYPO banko ter izbral Hypo. Zelo zadovoljen, super storitve, ne bi menjal
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V poslovalnici ali na bankomatu ? Omejen dnevni dvig je mislim da povsod za racune, kakrsne imajo ponavadi studenti.