Menjava banke - kam?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tvoje jeze pa ne razumem najbolje... Hotel zamenajti €... Kaj si hotel, zamenjati 500 EUR v manjše bankovce? Ali je ekspozitura NLB v Šiški tvoja matična banka da pizdiš? Mimogrede, čez parkirišče imaš tako opevano Sparkasse, katere ne povoham niti od daleč.
Če si rabil drobiž, imaš BA v stavbi...

Pa čisto tako, ne dela vsak referent za blagajno, ker za to niti ni usposobljen. Pa je bolj kot ne povsod enako... Še nisem videl tete/strica iz kreditnega oddelka da bi šla delat na blagajno...

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kakšne so pa kaj provizije za dvig na bankomatih? SKB tu hudo pretirava z 1.4€/dvig

sprasujem se.gif
na bankomatih drugih bank: prvi dvig brezplačen, ostali 0,52€

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik JaniS pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kakšne so pa kaj provizije za dvig na bankomatih? SKB tu hudo pretirava z 1.4€/dvig

sprasujem se.gif
na bankomatih drugih bank: prvi dvig brezplačen, ostali 0,52€
Ja, sem že ugotovil, da mi na izpisku ne prikazujejo vsakega dviga posebej ampak so mi že 3 mesece zaporedoma prikazali po tri skupaj (1,56€). V bistvu sem šel na banko vprašat, ker če bi bila res takšna provizija za vsak dvig, bi takoj menjal banko.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj
Včeraj sem šel na Sparkasse oddat vlogo. V 1 tednu dobiš kartico pa Net Stik. Res pa je da so limiti precej nizki za moje pojme (limit na osnovnem računu, dnevni limit na bankomatu, ...). Seveda se dajo ustrezno povečat, če vidijo po prilivih da si Jankovič.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
limit lahk odobiš do 3-kratnika povprečne plače... Dnevni dvig na bankomatu je omejen na 420 €

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj
Ali ima kdo izkunje z Viso Electron. Videl sem, da imata to kartico samo še Banka Celje (v večinski lasti NLB) ter Abanka, ostale banke pa se čist zignorirale to kartico. Ja razlog ta, da nanjo ni naročnine?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Banka Koper jo tudi ima (jo je imela kaksen mesec nazaj, ko sem anzadnje preverjal).

Kaj te pa zanima o "izkusnjah" ? Debetna kartica pac, le da je iz takega sistema (Visa), ki jo je mogoce uporabiti tudi za internetna placila, kjer vecina nasih bancnih kartic (Maestro) ni dovolj dobra.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj
Na koliko mestih, kjer sprejemajo Viso (online), pa se lahko uveljavi tudi Electron? Najbrž ni čisto enakovredna kartica.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Sedaj sem komitent NLB, Zlatega računa in sem se odločil, da zamenjam banko in sicer bom šel na Sparkasse odprt Udobni račun plus.
Konkretno me zanima, kako je z zamenjavo banke? Vse nove prilive bi rad imel na nov račun na Sparkasse, račun na NLB-ju bi rad zaprl.
Kako je s tem, če nova banka uredi vse to? Vem, da obstaja obrazec, s katerim jih lahko pooblastiš, da ti oni vse uredijo. Na stari banki imam nekaj k € denarja, nobenih kreditov ali drugih obveznosti. Mogoče kdo ve koliko okvirno pride na NLB zaprtje računa in prenos denarja na novo banko?

Hvala za odgovor.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Na koliko mestih, kjer sprejemajo Viso (online), pa se lahko uveljavi tudi Electron? Najbrž ni čisto enakovredna kartica.

Kje bi pa rad nakupoval ?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj
Ja po internetu. Paypal vem da sprejema Viso Electron, a žal veliko online trgovin (recimo nemških z računalniško robo) ne podpira Paypala. Pri njih je ponavadi možnost predplačila preko bank transferja, ampak ta metoda je počasna in traja nekaj dni.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Z Viso Electron lahko prav povsod nakupuješ - je pa debetna kartica. Ima jo tudi Banke Koper.
Je pa shit, ker ti denar takoj dol potegnejo z računa. Sploh če kupuješ na kakšnih čudnih web straneh in bi rad preklical transakcijo ne gre, preko kreditne pa se to da, ker so plačila z zamikom.

Meni je banka Koper ok, zanesljiva, inet bančništvo deluje b.p, moti me to, da so dragi. Letos so nekatere storitve podražili tudi za 100%.
frown-1.gif
Sem pa pred časom delala analizo in ko sem zbirala cene soritev od drugih bank sem ugotovila, da med njimi ni nobenih posebnih razlik. Tudi tuje Voksbank, Sparkasse ipd so isto takrat cene zvišali, tako da nekih velikih razlik med bankami pri nas ni več.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Gledal sem Sparkasse in sicer udobni plus račun. 3,5€ na mesc, ugodnosti pa očitno iste kot pri NLB zlatem računu, s tem, da je tu velik plusov, predvsem zastonj plačevanje položnic in BN02 nalogov.

Kaj me moti? Ne vem, kako zgleda njihovo spletno poslovanje. Ima kdo to mogoče, pa bi prilimal kak screenshot?

Zdravo!

Prej sem bil na abanki pa sem šel k Sparkasse samo zato ker me je pogrelo ko sem ugotovil da za info na računu na bankomatih računajo!!!

Na Sparkasse je super, poslovanje je sicer težavno če potrebuješ poslovalnice-ker jih je malo ampak če pa delaš večino stvari preko neta pa je zakon.
Udobni plus račun je ugoden (zastonj nakazila, dvigi gotovine, članiranina mastercard) vse za okoli 3,5e se mi zdi.

Prav tako se da veliko stvari zmenit preko telefona tako da jaz sem bil v poslovalnici samo ob odprtju računa in podpisu kakšne pogodbe-kredit , izredni limit. No skratka je to edina stvar ki jim manjka preko neta in sicer to da bi lahko digitalno podpisoval pogodbe da nebi bilo gtreba hodt tja. Glede na to da imajo filozofijo manj poslovalnic bi to res lahko porihtali kot ima to urejeno recimo Banka Koper z Banko IN.

Prejšnji mesec so končno tudi podprli Firefox vendar če uporabljaš MAC OS X boš imel še vedno nekaj težav z grafičnim prikazom gumbov (malo razmetano) drugače pa dela vse.

Mislim da so glede na poslovanje najcenejši.

lp

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Poglej se na Raiffeisen, sem zelo zadovolje, nekatere poslovalnice delajo tudi do 7ih zvecer. Spletno poslovanje deluje preko certifikata, do zdaj brez pripob. Dvigi na bankomatu so zastonj. Zadovoljen. Za kaj vec pa vprasaj.

Vse je res in fajn.

Samo spletno banko imajo pa v k....

lp

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ali ima kdo izkunje z Viso Electron. Videl sem, da imata to kartico samo še Banka Celje (v večinski lasti NLB) ter Abanka, ostale banke pa se čist zignorirale to kartico. Ja razlog ta, da nanjo ni naročnine?
Ne, fora je v tem, da kartica pravzaprav nekako nima več pravega smisla, ker je Maestro postala mednarodna in povsod kjer jemljejo Viso Electron, jemljejo tudi maestro. Edini razlog za VE bi lahko bil Paypal.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ne, fora je v tem, da kartica pravzaprav nekako nima več pravega smisla, ker je Maestro postala mednarodna in povsod kjer jemljejo Viso Electron, jemljejo tudi maestro. Edini razlog za VE bi lahko bil Paypal.
In plačevanju po internetu.

Čeprav, kot sem enkrat pred tedni omenil, so lani nekaj mutili, da bi tudi z Maestro preko interneta plačeval, samo očitno je to v vodo padlo. Baje je Detelfone to celo omogočal. Detelfone. To je ena firma, ko je neko telefoniranje preko interneta omogočala.
wink-1.gif