Menjava banke - kam?

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Raiffeissen
bonk.gif

Ga ima žena. Dodatno mesečno mastno zaračunavajo uporabo e-bančništva + plačilo položnic.
Ebančništvo zaradi njihovih podpisnih komponent dela samo v IE in windows.

Kar gre pa vsem najbolj na živce, je pa nenehno teženje po telefonu, ter ponujanje njihovih "kao" ugodnih kreditov.

Lithium

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Raiffeissen
bonk.gif

Dodatno mesečno mastno zaračunavajo uporabo e-bančništva + plačilo položnic.
Ebančništvo zaradi njihovih podpisnih komponent dela samo v IE in windows.

Uporaba e-bančništva na mesec stane 1,25€, provizija za položnico pa je 0,21€. Kje je tukaj problem??? Jaz mislim, da je tole "sitnica" za provizijo.

Kaj pa se tiče komponent in uporabe le-te. RNet dela brez problema tako v Mozilli Firefoxu, Linuxu in Applu, tako da preden prodajaš bučke, se prvo prepričaj o tem kaj napišeš.
stupid-1.gif
Torej, Rnet ne dela samo v okolju WIN, ter na IE. Dela povsod + tega mislim da imajo eno najnižjih provizij za plačilo položnic.

priden.gif

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Aja?
Bi res rad videl, kako si v linuxu namestil tele EXE podpisne komponente?!
bonk.gif

Uradna navodila:
Prevzem komponent za uporabo elektronskega podpisa
Za namestitev komponent potrebnih za elektronski podpis odprite programa, ki ju najdete na
naslovu https://eureka.raiffeisen.si med Zaupanja vredna mesta .

Pa Volksbank nima provizije za e-bančništvo, položnica je pa po 33 centov. Torej jih moram plačati več kot 10 mesečno, da je tvoj rajfajzn bolj ugoden...

Lithium

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ponavadi so ti programi zato, da imaš stvar nastavljeno v 9 klikih, namesto 10, kot bi bilo v browserju...
Ponavadi. Mogoče v tem konkretnem primeru ni.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Bi rekel da ne, ker instalirajo neko podpisno komponento (verjetno ActiveX). Uporabi se, ko potrdiš plačila položnic...

Lithium

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Aja?
Bi res rad videl, kako si v linuxu namestil tele EXE podpisne komponente?!
bonk.gif

sem ti napisal, da lahko za banko bp uporabljaš Firefox (tako da tudi v Linuxu dela kot se šika), kjer se pri namestitvi komponent ne rabi inštalirat noben exe file, ampak samo označiš 3 opcije in zadevo dela v nulo...Torej tvoja teorija o tem, da banka deluje samo v IE NE DRŽI!
stupid-1.gif

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Ok, katere tri opcije so to?
rolleyes-1.gif

Glede na to, da v dokumentaciji ne piše nič o tem?!
Seveda bom takoj preizkusil, ko pridem domov.

Lithium

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz sem izbral Sparkasse in Net.Stik pa sem zadovoljen in se enkrat bi izbral enako, ker:
- ni letne narocnine za MC
- ni provizije za placevanje poloznic
- ni stroskov odobritve rednega/izrednega limita

Imajo sicer malo visje obresti za negativno stanje od konkurence, vsaj ko sem zadnjic preverjal (okoli pol odstotka visje). Pa vcasih se zgodi, da Net.Stik malo pocasneje dela ali ne dela, a do sedaj nisem imel vecjih problemov zaradi tega. Njihov komitent sem ze 4 leta in sistem pocasi a vztrajno nadgrajujejo in izboljsujejo.

Pred stirimi leti so bili tudi precej fleksibilni okoli kreditov, se najvecji plus je bil to, da so mi 2x z aneksom znizali fiksni pribitek (se pred financno krizo) zaradi izboljsanja moje bonitete in padca fiksnih pribitkov na trgu. In to so mi naredili brez dodatnih stroskov. Medtem ko pa na NLB to nikakor ne gre, ce hoces drugacno obrestno mero, moras vzeti nov kredit in poplacati starega, ob tem pa nastane se x dodatnih stroskov. Bedaki neprilagodljivi.

Zena je odprla racun pri PBS, ker so ji senkali 30 EUR pa eno leto brez stroskov. Drugace bi odprla pri Hypo banki, ker so imeli tudi akcijo ob 15-letnici, a je 30 EUR spodbude prevesilo na PBS. Jaz placujem vse poloznice in MC, ona operira z Maestro in Diners.
smile-1.gif

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Ja tale Sparkasse je tudi meni všeč.

A pred leti, ko sem jemal stanovanjski kredit, sem na Volksbank dobil bistveno boljše obresti in to je prevagalo.

No še rajfajzn, ta mi je takrat ponujal grozno obrestno mero (ki je bila enaka tako za komitente kot nekomitente), ko sem pa ven potegnil ponudbo iz volksbank, je ženska (beri bančna svetovalka) postala podobna kuhanemu raku
evil.gif

Lithium

Nazadnje urejeno:

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Ok, katere tri opcije so to?
rolleyes-1.gif

Glede na to, da v dokumentaciji ne piše nič o tem?!
Seveda bom takoj preizkusil, ko pridem domov.

Lithium

greš na pomoč/komponente/slo. jezik in si prebereš tekst, ter klikneš na tukaj. Odpre se ti okno, kjer obkljukaš kot je na sliki
eb.jpg

če ti napiše, da ta certifikat že obstaja, narediš kot ti piše dalje. Če ne boš znal, ti bom z veseljem napisal
wink-1.gif

lp

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
PBS ni slaba alternativa. na vsaki pošti praktično vse urediš. imaš tudi avtomatski limit v višini pol plače preteklega meseca
ostalo pa je itak na spletu ( ceniki, kaj znajo .. )

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Meni osebno je najbolj simpatična opcija Sparkasse... Za 3.15eur imaš vodenje računa, neomejeno število plačil s položnico, urejanje trajnikov itd. Povsod drugod se še posebej plačujejo plačila, tu ne. 3.15 ojrof je celoten strošek. Moja ima tam odprt račun, NetStik ji dela optimalno, ipd.
Če hočeš vredu, poceni in prijazne storitve, se izogibaj slovenskih bank...

Pa seveda nobenih provizij pri dvigu na bankomatih v vseh državah EU, nobene provizije pri plačilu s kartico v tujini (tudi na Hrvaškem)...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
PBS ni slaba alternativa. na vsaki pošti praktično vse urediš. imaš tudi avtomatski limit v višini pol plače preteklega meseca
ostalo pa je itak na spletu ( ceniki, kaj znajo .. )

Hja, s tem avtomatskim limitom te na nek način prisilijo v kredit, katerega drago plačuješ. Ne verjamem, da je kdo, ki ne bi enkrat izkoristil tega limita...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Hja, s tem avtomatskim limitom te na nek način prisilijo v kredit, katerega drago plačuješ. Ne verjamem, da je kdo, ki ne bi enkrat izkoristil tega limita...

cheer.gif

Jaz sem si ga dal ukiniti, me tako niti ne more zamikati. Ne razumem tistih, ki potegnejo enkrat cel znesek za kaksno neumnost, potem pa redno placujejo tiste obresti ...