Menjava banke - kam?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Jaz sem si ga dal ukiniti, me tako niti ne more zamikati. Ne razumem tistih, ki potegnejo enkrat cel znesek za kaksno neumnost, potem pa redno placujejo tiste obresti ...

Heh, v glavo padejo besedi: ovce, striženje ...

Osebno še nikoli v življenju nisem šel v minus (saj "limit" pomeni to, a ne, samo malo bolj nedolžno zveni ?)

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Samo poslovalnico bi lahko imeli kakšno več. Jaz bi tam odprl račun za klub, toda občasno le moraš it osebno tja in je najbližja 60km
frown-1.gif

Ima kdo kaj izkušenj z Banko koper.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Samo poslovalnico bi lahko imeli kakšno več. Jaz bi tam odprl račun za klub, toda občasno le moraš it osebno tja in je najbližja 60km
frown-1.gif

Ima kdo kaj izkušenj z Banko koper.

Kaj ti bo poslovalnica, če lahko vse urejaš od doma? Tiste dvakrat na leto jih pa že obiščeš, če je potrebno uredit zadeve, ki jih preko spletne ali telefonske banke ne morš uredit od doma...

Filter

Pripravnik
30. mar 2009
73
0
6
www.spletnapot.com
Odsvetujem SKB.
2 uri sedenja na banki za odprtje računa, 14 dni a zatem skoraj vsak dan pride delček pošte, kakor da ne morejo vse spravit v 2,3 pošiljke.

meni osebno se je zgodilo da sem pri odpiranju vprašal če res dobim zastonj skb pro net, kakor tudi oglašujejo na strani. Dobim pritrdilen odgovor, a glej ga zlomka čez nekaj časa 60€ za plačilo skb pro net. Potem spet na banko, čakat 1 uro, ker je pač nekdo drug v 2 urnem postopku odpiranja računa. Uslužbenka nič ne ve, pravi da pokliče nasledjni dan. En teden nobenega odgovora. Se je nakoncu sicer zrihtalo in so mi stornirali.
Za vsako malenkost ti pošljejo pošto a za spremembo imena firme nobene. Poslal sem vse podatke po mailu, tako da niti vedel nisem a so spremenili ali ne. Se izkaže da so.
Čez mesec pošta da so se zmotili in so mi odprli napačen račun
confused-1.gif

28. v mesecu nakažem nekaj denarja na nov račun, čez par dni pošta da so 31. ugotovili da ni na računu nič denarja in mi ne morejo trgat za vodenje računa. pfff wtf Pošto zmečkam in vržem v smeti.

Zanima me če za poslovni račun isto dobiš bankomat kartico ? Zdi se logično da bi

Nevem, zdaj so eni problemi ko jim pravim da nisem dobil nobene bankomat kartice za poslovni račun, samo za osebni.
V odgovor dobivam nazaj samo, da so mi vse poslali priporočeno. Dejansko imam za poslovni račun samo TR številko.

nevem mogoče je taka zmeda samo v "moji" poslovalnici SKB

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ali pa jaz sreco
smile-1.gif
Odpiranje racuna je trajalo 15 minut, pa se je mozakar vlekel kot megla, izpisek in racun za vodenje bi res lahko poslali po isti posti (kdaj prideta dan ali dva narazen), druge poste pa meni niso posiljali, razen najbrz kaksne papirje od odprtju racuna. Tudi sicer imam obcutek, da v "mojo" poslovalnico hodi malo ljudi zaradi stvari, ki se ticejo firm, tako da ni nobene vrste, ce je potrebno kaj urediti - enkrat sem moral narociti nove izpiske, ker originalnih enostavno ni bilo v nabiralniku, sem samo stopil noter in sem bil na vrsti.

Za poslovni racun pa nimajo kartice za bankomat ! Saj ne da bi jo potreboval, sem pa malo firbcen kako je s tem pri drugih bankah, a ne dovolj, da bi sel katero klicat :D

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
ksz

Filter, ti imas nesposobno poslovalnico.

Imam vec kot eno podjetje na SKB, nobenega problema. Sploh pa ne takega kot si ga opisal.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Za kredite so zelo togi, drugače sem tudi jest dolgoletni komitent in še poslovni račun imamo pri njih......

Men je všeč, ker pač poznam ljudi tam in se da po telefonu vse zment...., glede rizika pri kreditiranju pa so obupni, komplicirajo in komplicirajo, sploh če rabiš kredit za kratko obdobje ali kako večjo bančno garancijo...

Mi smo zaradi tega skoraj šlli na drugo banko, drugače pa so res poceni, kljub nizkim tarifam pa ti radi zaračunajo čisto vsako storitev, recimo sprememba naslova itd...

skratka banka je mejhna, ima malo expozitur praviloma na nemogočih mestih (govorim za Kranj, Ljubljana), depotne pri bankomatih skoraj povsod ne delajo...

njihova elektronska banka mi je zelo všeč
prijazni so
ko si nekaj časa komitent se da marsikej po telefonu zment...
če imaš dovolj prilivov ti takoj ponudijo proklub, pa za vezanje denarja se da marsikaj zment, predvsem mi vežemo dnar recimo za teden iz poslovnega računa...

Za kakšno gondlanje deviz pa ne priporočam, ker znajo komplicirat, to so pa še zmeraj najboljše večje banka, kateri so na šalterju kot ovce in nič ne sprašujejo temveč se da polagat večje vsote keša ali kupovat večje vsote deviz brez kakršni koli najav tudi če hodiš po več expoziturah...

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Unicredit je zame bomba. Ni provizij za dvigovanje na bankomatih.....

Se en glas tukaj za BA-CA = Unicredit.... poleg zgoraj omenjenega še prijazni. Zmerne cene paketov, plačevanja položnic ipd. Najbolj kooperativni v trenutku kupovanja nepremičnine! Bil dolgo let na NLB in mi niti pod razno niso ponudili toliko kot UC. Kolikor silisim zadnje cajt je tudi HypoBank OK.... 4 znanci potrjujejo ok izkušnje!

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Eno vprašanje...koliko je Sparkasse fleksibilna pri gotovinskih kreditih...malo me moti, da dajo max. 6 let, ker drugod dobiš tudi na 7,8...pri Banki Koper pa celo 10 let.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
NLB bom zamenjal zdaj jih imam pa dost.

Pridem v NLB v Mercatrju v Šiški in hočem na blagajni zamenjat € ,pa vidim listek ,da zaradi bolezni blagajna ne dela .
V poslovalnici pa še dva uslužbenca en vodja izmene predvidevam in en referentka ,ki nista počela popolnoma nič.

Gotovine seveda ne morem dobiti ponudijo mi pa pritožno knjigo -debili .
13.gif

Nazadnje urejeno: