Menjava banke - kam?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
To piše v splošnih pogojih. Tega se seveda morajo držati:

Dnevni limit je dovoljen dnevni skupni znesek izvršenih plačilnih transakcij. O višini dnevnega limita se dogovorita uporabnik in hranilnica s podpisom vloge za izdajo kartice, ločeno za dvigovanje gotovine na bankomatih ter ločeno za plačilo blaga in storitev na prodajnih mestih. Uporabnik lahko zaprosi za spremembo dnevnega limita. O spremembi dnevnega limita odloča hranilnica skladno s Splošnimi pogoji in poslovno politiko hranilnice.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Res je ja... Samo se lahko zmeniš za recimo 3000EUR in je ok... Edino to je mene motilo pri njih drugače sem pa ful zadovoljen...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Res je ja... Samo se lahko zmeniš za recimo 3000EUR in je ok... Edino to je mene motilo pri njih drugače sem pa ful zadovoljen...

SKB ima enako. In BKS. In še kje drugje....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz in malo off:)
SKB je študentsko maestro kartico zamenjal za viso. Kolker se spoznam je to še boljš in lahko oseba sedaj skensla mastercard na katerem se mi zdi, da je tudi paypal?

Nazadnje urejeno:

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Ja, SKB menjuje standardne BA kartice za Visa debetne kartice. Špila kot klasična VISA, samo da je pač debetna.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Se pravi imaš potem vsak mesec kredit zastonj, kolikor imaš pač limita 200-500€ ?

Nimaš kredita, ker je kartica debetna (nadomesti Maestro/BA kartico) in lahko zapraviš samo toliko, kolikor imaš na računu.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Dobra... plačuješ do limita, vendar plačaš obresti za koriščenje limita takoj, ker ti takoj tudi bremenijo račun.

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
+1

Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
"O oslu in ledu" se je bolj nanasalo v smislu "enkrat na NLB, nikoli vec na NLB", pa ce dajo all inclusive paket po ceni 3 EUR na kvartal.
smile-1.gif

Da bi se pa v Sloveniji na veliko menjalo banke, pa prvic slisim. Kakor mi je znano, ze od pamtiveka velja, da bo povprecen Slovenec prej zamenjal zeno kot pa banko. Sicer ne vem, ce je vzrok zapufanost ali zgolj konzervativnost, ampak me niti ne zanima. Ko sem bil na NLB, sem bil zelo zadovoljen z njimi, ko so priceli vsake par tednov dvigovati cene in si izmisljevati vedno nove "-nine" in "nadomestila", sem pac sel drugam - na Sparkasse, ker mi cenovni model zelo ustreza (in ogromno folka poznam s takim mnenjem; pa podobni paketi tudi severneje od nas obstajajo).
NLB in Bank Austria (pardon, Unicredit) sta pac najdrazji za osnovne storitve.
uf-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Ko sem menjala banko, mi je bilo rečeno, da mi bo nova banka zaprla račun na stari. Nobena izmed njih ni bila NLB, ampak princip je najbrž enak.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
V večini imajo banke urejeno na način, da račun zapreš na svoji matični enoti.

Menjava banke, ni enako zaprtje računa.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik krko pravi:
ksz

Ali se je za zaprtje računa pri NLB potrebno oglasiti v matični banki?

Če menjaš banko kot fizična oseba ti celoten proces, vključno z zaprtjem starega računa, opravi nova banka.
Če menjaš banko kot pravna oseba najprej odpreš račun pri novi banki in potem pri stari zapreš račun (pri NLB moraš obvezno na matično banko).
Že samo zapiraš račun moraš vedno na matično banko (tam imajo tvoj karton ... ja, to še obstaja
wink-1.gif
.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik krko pravi:

Meni so rekli, da če imaš na računu pozitivno stanje brez izvršb, greš lahko v katero koli poslovalnico.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Citat:
Uporabnik krko pravi:
ksz

Jaz sem NLB račun zaprl v nematični enoti. Odprl sem ga v MB, zaprl v LJ. Niso komplicirali. To je bilo kakšna 3 leta nazaj.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz sem ga odprl v LJ, potem so mi v SG rekli, da moram na matični banki, kličem v Lj, mi rečejo, da lahko v SG. Potem mi v SG kao zaprejo in čez dve leti dobim obvestilo, da so mi iz varčevalnega, ki sem ga imel še na NLB trgali 45€ stroškov vodenja osebnega računa, ki so nastali po tem...

Sicer pa vsi, ki ste še na NLB, podpirate svinjarijo, ki se dela... Če bi banka ostala brez klientov, bi se tudi malo drugače morali obnašat, saj če ni ljudi z denarjem pri njih, tudi kreditov ne morejo dajat...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik krko pravi:
ksz

Če menjaš banko kot fizična oseba ti celoten proces, vključno z zaprtjem starega računa, opravi nova banka.
Če menjaš banko kot pravna oseba najprej odpreš račun pri novi banki in potem pri stari zapreš račun (pri NLB moraš obvezno na matično banko).
Že samo zapiraš račun moraš vedno na matično banko (tam imajo tvoj karton ... ja, to še obstaja
wink-1.gif
.

Kakšen karton, kaj je gor ?