Menjava banke - kam?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Hno, ja. Kaka taka cvetka se najbrž najde povsod. Jaz sem na Gorenjski banki 3x (ne pretiravam) zaprla račun, predno je bil res zaprt. ko sem ga nazadnje zaprla, je referent privlekel ven pisalni stroj, sem bila 100%, da bom hodila nazaj še v četrto. No ampak, čeprav je bila tej banki tehnika tuja (pa ni bila moja matična), je ta stric brez računalnikov edini uspel, da so račun res zaprli.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Razna obvestila dobivala. npr, po tem ko sem ga v drugo zaprla, sem dobila pošto, da se gre s knjižic na bančne kartice in naj jo v kratkem pričakujem... in podobno. Vodenje računa sem imela pa zastonj, ker je bi to dijaški/študentski ali ne vem kaki, pa se nisem kaj dosti sekirala.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik iii pravi:
+1
Ampak to je bilo iz naftalina. Vmes je preteklo ze kar nekaj cajta, odkar sem Sparkasse poslal med NLBjevske oderuhe.
grin1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Po izboru revije Moje finance je letos najugodnejša banka po 16 bančnih storitvah za fizične osebe Delavska hranilnica; sledita ji DBS in Hranilnica Lon, ki si delita drugo mesto; četrta je lanska zmagovalka BKS; kot že lani se je tudi letos kot najmanj ugodna izkazala SKB, ki ji družbo na koncu lestvice dela Banka Koper; mimogrede, nekatere banke so cene posameznih storitev od lani krepko zasolile.

http://mojefinance.finance.si/8347200/Razkrivamo-banke?src=zadnje

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Delavska hranilnica je resnično super. Pri njih sem od februarja in sedaj že lahko rečem, da so enkratni.

Ravno včeraj sem spraševal kako nakazati denar sorodnikom v Srbijo. Če je z NLB-ja provizija 11 do 12 EUR, je pri Delavski hranilnici 5,90 EUR, če bi nakazal preko interneta pa 4,90 EUR.

Plačilo položnice 0,37 EUR, če si imaš pri njih TRR, sicer 0,61 EUR. Na NLB pa 1,93 EUR
bonk.gif

Cenik Delavske hranilnice

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
jaz tudi resno razmišljam da se prestavim k njim iz sparkasse, ker vsaka 2 meseca dajo ven novi cenik + slej ali prej bo treba vzet kredit za nepremičnino, kjer pa sparkasse itak pogori

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Tudi meni komunizem že na daleč gnilo smrdi, pa vseeno za sedaj ne bi rekel, da komunisti izčrpavajo DH. Konec koncev, če so najnižje cene, pa vseeno imajo dobiček, niti ne morejo. Pri NLB je seveda druga zgodba.

LP

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik turbox pravi:
Pri Semuliæu komunistu ne odprem računa pa,če imajo vse storitve zastonj.

samo ti pa imaš resen problem. Vsepovsod vidiš komuniste.
v sloveniji je kapitalizem že 20+ let ( in celo uzakonjen in napisan v ustavi ! )

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
ksz... Pozna kdo kakšno (zelo) poceni banko za (lokalno, neprofitno itd.) društvo?

Do sedaj smo imeli račun pri PBS, ki je bil brezplačen, če nisi imel transakcij. No, po novem ni več tako in ta stane 24 EUR letno.

Ima kakšna banka to še ceneje v teh časih?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Mi smo na delavski. Ko sem nazadnje delal analizo so bili še vedno najcenejši. Če nimaš spletne banke so pa sploh. Pa mislim, da je še vedno prvo leto brezplačno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.019
11.143
113
Prav ima..vedno nekaj težijo iz NLB, vedno. Opravljam 99% stvari preko klika, ampak še vedno težijo da moram po kaj na matično itd, pa vedno urejam stvari kot da sem prvi na svetu. Potem pa sem vprašal (ker zdaj po novem v živo težijo z novimi storitvami)..sem rekel da bi imel podobno variatno kot udobni pozitivni račun na sparkasse. "Ja, kaj pa je to, tega pa ne poznam!" ja valjda da ne, ker ste zanalasc vsizaplankani. Sem rekel da ima skozi plus plačujem pa na leto vsaj 80€ .."Ja, tega pa nimamo!" Vem, zato pa bom zaprl račun čez par mesecev. -žal se še mora nekaj sprostit...

VEM ZAKAJ bom šel stran.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kar me moti pri Sparkasse. Npr. danes mi na spletni banki še zmeraj kaže porabo cca 180 EUR, čeprav smo že prvega, porabljal pa sem v začetku oktobra. Zakaj to? Zdaj bi npr. nekaj naročil iz tujine, samo nočem vsega bremenit v en mesec, da mi ne bo preveč trgalo ob plači. Obračunsko obdobje imam 8. v mesecu...če bi se vsakega 8. v mesecu resetirali nakupi, potem mi tistega nakupa 2.10. ne bi smelo šteti v november. Kr neki.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
8. ko bo plačano se bo sprostil ta znesek, kar boš pa v tem mesecu nabavil, boš pa plačal drugi mesec 8., tako da če imaš še limit frej (ker rezerviran je tudi tisti od prejšnjega meseca dokler ne bo plačano) si lahko brez bojazni že danes naročiš kar želiš in kot sem napisal, to boš plačal drugi mesec.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj ne zna ločiti kartičnega računa? Kaj niso sposobni napisati do katerega datuma v mesecu se knjižijo dospele transakcije?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Pise mi poraba trenutnega obdobja 180 eur. Vse to sem porabil od 1. Do zadnjega oktobra. Zato mi pa tudi ni jasno, zakaj je pod trenutno obdobje napisan znesek, ce smo novembra. Cudno urejeno