Menjava banke - kam?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Hvala jolko, samo vseeno nekateri Sparkasse kujejo v zvezde, drugi pa pljuvajo po njej. To me zanima.

@geronimo: Zadeva mi postaja precej bolj jasna. Mene ne zanima, kako optimizirajo poslovanje, pač pa varnost poslovanja.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jest sem komitent že od študentskih let...se pravi ene 10 let.....imam maestro, mastercard, net.stik, bonus račun in to je to, šalterja ne rabim na vsakem koraku. Nikoli nobenih problemov. Kujem v zvezde ne, mi pa nudi poplnoma vse kar rabim, npr. na vseh bankomatih brezplačni dvigi, tudi v območju EUR-a, elektronska banka mi je super, sem imel tudi banko koper in sm mislu da se mi bo zmešal...zdej pa odvisno kaj ti rabiš. Ceniki se spreminjajo ja, tudi MC že računajo ampak slej ko prej ga bodo tudi drugi, če ga že ne ipd. Po novem imaš na voljo tudi elektronsko banko preko pametnega telefona, nisem še sprobal ker zaenkrat ne rabim, tako da glede tega pa ne vem kako dela. Če najdeš paket ki ti ustrega, go 4 it, če pa najdeš to kar rabiš pri drugi banki greš pa tja.

Nekoga moti če so zadržana sredstva čez vikend in jih ne odbije takoj iz računa, nekatere motijo obračunska obdobja pri mc, nekatere moti ker ob 2:49:05 sekund ne more nakazati denarja na drugo banko kjer bo viden v 10 sekunda ipd.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Niso po moje toliko nasprotujoca si mnenja, kot razlicne prioritete. Jaz sem imela tam studentski racun z vsemi spletnimi pritiklinami, ki jih lahko banka ponudi - no, takrat ni bilo mogoce poslovanje preko mobilca, ne vem ce to imajo zdaj. Motilo me je to, o cemer se najvec jamra tu. Enkrat nekaj naredis pa se ne vem koliko dni ne prikaze na banki. Pac ena izmed lastnosti, ki jo hocem od banke in jo takoj porajtam je to, da cimprej vidim vsako spremembo, ce ne, jo moram v glavi drzat toliko casa. Ce ti to ni vazno, bos zadovoljen, kot so zadovoljni vsi drugi, vsaj jaz nisem opazila noben drugih slabosti.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Poslovanje preko mobilca je bilo vedno možno - pod pogojem, da imaš mobilni telefon/browser ki sprejme certifikat. Sedaj so dodali še aplikacijo, za katero pa moraš naročiti generator osebnih gesel. Glede na to da imajo spletno stran sedaj prilagojeno še za mobilne naprave se mi zdi ta strošek odveč.

Sam sem na sparkasse vzel tudi kredit za nepremičnino, po analizi konkurence so bili daleč najcenejši pri stroških skozi obdobje kredita. Obrestna mera je bila pa res med najvišjimi, so jo pa znižali na zelo ugodno obrestno mero, ko sem jim poslal konkurenčne ponudbe in zagrozil z odhodom k drugi banki.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Kako je z izvrševanjem plačil preko spletnih bank, a jih katera banka že opravlja tudi ponoči in čez vikend?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Pa saj je čist ok. Obračunsko obdobje imaš od 8. do 8. in tu nima veze koledarski mesec. Tebi se bo poraba na MC kartici sprostila 8. ko bo MC poplačan. Saj tako je na vseh bankah, zadeva se sprosti, ko so poplačnane.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Zato, ker se obdobje zaključi par dni prej, saj morajo pred plačilom, izpiske o porabi dobiti tudi tisti, ki nimajo spletne banke. Recimo jaz imam obračunsko obdobje 18., in mi gredo vsi nakupi po 11. v mesecu v naslednje obračunsko obdobje, In se s tem sploh ne obremenjujem...In tako bilo tudi pride tebi..verjetno vse kar je bilo po 2.10 gre v naslednje obdobje, se pravi boš plačal sedaj 8.11. Tu sam koledarski mesec nima nič.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Poslovanje preko mobilca je bilo vedno možno - pod pogojem, da imaš mobilni telefon/browser ki sprejme certifikat. Sedaj so dodali še aplikacijo, za katero pa moraš naročiti generator osebnih gesel. Glede na to da imajo spletno stran sedaj prilagojeno še za mobilne naprave se mi zdi ta strošek odveč.

Sam sem na sparkasse vzel tudi kredit za nepremičnino, po analizi konkurence so bili daleč najcenejši pri stroških skozi obdobje kredita. Obrestna mera je bila pa res med najvišjimi, so jo pa znižali na zelo ugodno obrestno mero, ko sem jim poslal konkurenčne ponudbe in zagrozil z odhodom k drugi banki.

Ah, ja to vem, da se je dalo na ta nacin, pa si zivce zgubil. Stran ni bila nicemur prilagojena, aplikacij ni bilo, zato sem rekla, takrat. Kako je danes ne vem, ampak ce so naredili neki sistem, ki je uporaben (ali aplikacijo ali ustrezno prilagojeno spletno stran), je to cisto druga pesem. V mislih sem imela opcijo, ko je placevanje preko telefona lahko tako enostavno in prijetno kot preko spleta, ne samo v sili razmer ali pa uporabno samo za pregled stanja in placil, pa da nisi zivcev zraven izgubil.

Je pa res, da bi brez pomisleka sla na sparkasse nazaj, ce bi bili konkurencni pri stanovanjskem kreditu, pa takrat niso bili. Mogoce bodo od drugi rundi cez par let...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ne ne...mešate...obračunsko obdobje je od 01. do 31., potem si pa vsak izbere kdaj bo plačal...tudi jest imam 8. v mesecu, tako da če npr. 1 v mesecu kaj vzamem na MC, to plačam naslednji mesec 8. in ne čez 6 dni v istem mesecu....seveda se pa to kar si prejšnji mesec zapravil sprosti šele po plačilu in ne prej. No sej...nekako tako kot si pisal.

Nazadnje urejeno:

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Kako je z izvrševanjem plačil preko spletnih bank, a jih katera banka že opravlja tudi ponoči in čez vikend?

Med računi iste banke da, med različnimi bankami pa verjetno ne bo še tako kmalu. Plačilni sistem deluje ob delavnikih od 8:00 do 15:30 in to je to.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A ni ob 16:30 zadnji kliring med bankami? Nekak imam tako v glavi...
Pa nakazilo na račune BS je tudi takoj
evil.gif
( državne ustanove, proračun...)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.379
5.654
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
A ne bi ravno z poznavanjem več dejstev bil bolj objektiven?

Sicer pa: Če bi rad kaj povedal, povej, če ne pa ....
Ker zdaj si kot tista iz reka "j3bala bi, a da ne uđe".
aplauz.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Obema...
Od kdaj pa je Alter objektiven? C'mon...
hysterical-1.gif

Če hočeš korektno informacijo dvigni rit in naredi raziskovalno nalogo... Pojdi v poslovalnico vsake banke in se zanimaj za odprtje računa/najem kredita, whatsoever... Po obisku si zabeleži pomembne pidatke in jih na koncu primerjaj, upštevaj osebne vtise, hodi z odrtimi očmi. Kako pa misliš da se delajo raziskave trga?
Sem to počel, za vsak obisk pslovalnice sem nekaj zaslužil, oddal poročilo. In sam ugotovil da niti pd slučajno ne drži to, kar tukaj nabijate (katera banka je ajugodnejša, etc etc)
Pa brez skrbi, delal sem preko podjemne pogodbe...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Hvala jolko, samo vseeno nekateri Sparkasse kujejo v zvezde, drugi pa pljuvajo po njej. To me zanima.
Hja, saj poznaš zgodbo vudija alena:
z ženo gresta k psihologu/svetovalcu in ko je na vrsti mož, pove glede spolnega življenja: Katastrofa, skoraj nikoli! Kvečjemu enkrat na teden.
Pozneje žena dobi isto vprašanje in pove: Ma non-stop! Skoraj vsak teden!

wink-1.gif

UniqUser

Pripravnik
26. sep 2013
212
5
18
Univerza
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A ni ob 16:30 zadnji kliring med bankami? Nekak imam tako v glavi...
Pa nakazilo na račune BS je tudi takoj
evil.gif
( državne ustanove, proračun...)
Jaki IT-jevec brez znanja plačilnega prometa, ki se pa sploh upa pluvat v zvezi PP! Plačaj NUJNO plačilo, pa boš imel poravnavo takoj in podaljšan časovni okvir! Aha aje provizija previsoka (TUDI NA TVOJI OMILJENI BANKI???), se mi je zdelo!
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
In kaj ma v danapnjih elektronskih časih en ****** nujno nalog veze??? Glede na to, da smo v dobi IT, ko je vse instantno, bi tudi plačilni promet lahko bil takojšen in 24/7/365. Pika.

Glede bank:

Smo šaltal na sparkasse, predvsem zaradi free plačil preko net.stika ter zastonj mastercarda. No, zastonj plačila so še, net.stik je glede na klik špartanski in totalno nepregleden, mastercard bodo pa začeli računat. Sparkasse tudi nima limita vključenega, ga je potrebno doplačat.

Največja zamera pa gre neprikazu plačil z mastercardom. Oz takojšnjemu neprikazu. Pri NLB in kliku se je vsako plačilo takoj prikazalo v banki, pri Sparkasse pa traja tudi po en teden ali več... Izgovarjajo se, da je problem v procesnem centru, ampak ker se uporablja isti kot pru NLB sem mnenja, da s tem "šparajo", ali pa so pač samo tako nesposobni...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
BMK za urnik plačilnega prometa, ker mi ni bistven za opravljanje posla. Lahko pa se pogovarjava o Veritas Storage Foundation, Veritas Cluster in podobmih zadevah.
Še kaj?