Menjava banke - kam?

UniqUser

Pripravnik
26. sep 2013
212
5
18
Univerza
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
In kaj ma v danapnjih elektronskih časih en ****** nujno nalog veze??? Glede na to, da smo v dobi IT, ko je vse instantno, bi tudi plačilni promet lahko bil takojšen in 24/7/365. Pika.
Zakonska omejitev, da mora biti SEPA plačila v državi in plačila v EMU okolju enakovredna...
wink-1.gif

Saj KLIK si pa ti plačal, pa jaz tudi....žal, pa glej kje je banka
uf-1.gif

Klik mobilna aplikacija, pa žal ne obstaja.....ali
evil.gif

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ker preko HTTP(S) ni mogoče varno avtentificirati?
Je bolj varno geslo, ki ga generira program na isti napravi?
smile-1.gif

UniqUser

Pripravnik
26. sep 2013
212
5
18
Univerza
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
smile-1.gif
Oboje je na nek način varno, samo kdo od t.i. "navadnih" userjev si zna instalirati certifikat na mobile browser?
Ljudje so dvolični na sploh, na nek način bi radi komoditeto pri dostopu in varnost hkrati, kar ne gre skupaj
ne-ne-1.gif
!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Me again... Res je na androidih zna biti certifikat problem, na japkih pa je to šala mala. Na WP pa bomo videli z novim FPjem.
Pa glede varnosti na mobilnih napravah... Na android ne nataknem ničesar je preveč odprt v osnovi. Na japkah pa teče veliko aplikacij za one-time password avtentikacijo.
Od velikih recimo Citrix to uporablja, pa Symantec.
Samo tu ni android naprava company standard. Ali BB ali japka. Verjetno vedo zakaj...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.493
7.005
113
Najprej se si tukaj jahamo okoli tistih par evrov na leto, kolikor je razlike med eno in drugo in iščemo dlako v jajcu glede te ali one storitve, na koncu pa pristaneš na tisti...ki da najboljše pogoje za stanovanjski kredit.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik UniqUser pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
smile-1.gif
Ali certifikat (poverilnica
rolleyes-1.gif
Certifikat je na napravi, geslo pa v glavi.

Napram: Vse je na napravi.

wink-1.gif

UniqUser

Pripravnik
26. sep 2013
212
5
18
Univerza
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik UniqUser pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
smile-1.gif
Ali certifikat (poverilnica
rolleyes-1.gif
Certifikat je na napravi, geslo pa v glavi.

Napram: Vse je na napravi.

wink-1.gif

Daj malo preberi kaj si napisal, pa ne deli bedaka iz sebe
bonk.gif
!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
A mi lahko nekdo še nekaj razloži. včeraj sem na netstiku ob 16:00 pogledal, če je plača že nakazana in ni bilo nič gor. pogledam še enkrat ob 17:00 in ni bilo nič. Ker mi je bilo čudno, grem na bankomat, tam pa kaže, da plača je. Spet pogledam na netstik in ni nič gor. wtf?

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Še jaz napišem svoje menje o Sparkasse:)

Cca 2 meseca nazaj sem se odločil, da gre stran iz NLB in, da prenesem ves svoj denar na novo odprti račun na Sparkasse.
Kot prvo skoraj dva meseca so potrebovali, da sem dobil vse potrebne podatke za spetno banko, klub n-tim mailom svojemu referentu, ki mi v tem času odgovoril samo 1x. Klical sem ga prav tako neštetokrat, javil se na telefon seveda ni nikoli, še manj pa je poklical nazaj.
.

Na nijhov suport sem klical prav tako n-krat. Najprej se mi rekli, da je za elektronski generator kod geslo od tel.stika, potem se po določenem času le ugotovili, da je to drugo geslo in, da so ga pozabili poslati po pošti.

Skratka tako bedne in nesposobne banke še nisem doživel. No vsaj punca je dobila kupon za Mercator, ker so imeli akcijo. Tako, da definitivno šibam na drugo banko!

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Pozdravljeni

Potrebujem nasvet glede banke. Trenutno imam 2 bančna računa. Osebnga pri NLB in pri A-banki samo za viso electron. Ker nisem več študent moram zamenjati študentska računa za običajne in zdi se mi brezveze imeto 2 računa pri dveh različnih bankah. Zanima me katera banka je najbolj ugodna in primerna za novo banko. Zelo dobro je da je seveda čim ceneje, da ima spletno bančništvo in viso electron ali kaj podobnega. Kreditne kartice kot so navadna visa ne potrebujem. Na mesec imam približno 5 položnic za plačati

Hvala za nasvete

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Od ERSTE je v SLO samo Diners po novem ....drugače sta pa Erste in Sparkasse ista grupa.