Meglenkarji

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Ponoči, dežuje, zelo gladek asfalt...Mimo prileti nekdo z meglenkami. Že tko se za en k vidi, potem se pa še od tal svetloba odbija da je joj. Podnevi me ne motijo. V zgoraj opisanih pogojih pa zelo.

Samo debili imajo podnevi meglenke..

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ce ima zadaj vozeci meglenke me cisto nic ne moti, lahko ima tud dolge, ker samozatemnitveno ogledalo odlicno opravlja svoje delo.
grin1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Tudi meni gredo meglenkarji na žifce, predvsem po dežju, ko vse blešči. Tukaj policaji vsekakor ne opravljajo svojega dela. Sem pa ta teden tudi sam dobil meglenke z novim vozilom tko da bom še razmislil če nebi še js mel vedno meglenke na ful?
evil.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ej, boli me [censored]. Glede na stanje kakršno je na naših cestah, se bom vedno vozil z meglenkami. Vedno.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz pa resnično ne vem, kaj je tako hudega, če ti mimoidoč pripelje z meglenkami ali dolgimi lučmi in da je treba to temo nonstop pogrevat. Mene to sploh ne moti kaj preveč... dobro saj je malo nadležno, ampak jebeš. Zdaj pa ne vem, sem mogoče tako foto-neobčutljiv (ampak nisem, poleti ko nažiga sonce, brez sončnih špegel sploh oči skoraj ne morem met odprtih), ali pa je na sporedu zopet tipična slovenska driverska mentaliteta.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Samo da pojasnim: ja, res je mnogim nadležno. Ampak jaz bom za svojo varnost poskrbel v tem smislu, da bom ob vremenskih pogojih, pa četudi to ni samo ob megli, vozil z meglenkami. End of story. Sploh pa, če so meglenke stereotip za divjake in norce in so potem vozniki bolj pozorni, še toliko raje.

Off

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Boš poskrbel za svojo varnost? Torej. Meniš da si z zasenčenimi premalo viden, sploh ponoči?

Se strinjam da je tema zlajnana. Kakšnih 10s sem se trudil da bi našel kako staro in ni bilo sreče. Filmček sem obesil zato, ker v pol urce se mi je pa zdel, da se že več kot polovica voz z meglenkami. Oz. tisti ki jih majo, navalijo na šalter ko fuknjeni. Debata o tem je itak brezpredmetna, dokler ne bojo v policijski šoli še kaj več vzeli pri pouku kot le, neprilagojeno hitrost.
grin1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Potrebno je dorečt nekaj; kaj pa če jaz ponoči, sploh kadar dežuje, bolje vidim z meglenkami? Tega mi nihče od nasproti vozečih ne more očitat. Pa ne govorim tuki o mestni vožnji, ali pa recimo mestnih vpadnicah, ki so tako ali tako dovolj osvetljene.

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Žal, če ponoči vidiš z meglenkami bolje in ti ni mar za mimovozeče, pojdi do okulista in si daj pregledati oči!
Ker če bi tako vsak po svoji volji obešal na avto luči ki mu pašejo, bi bil po cestah še večji texas.
Zadnji čas pa bi res že bil, da tudi fantje v modrem začnejo delati selekcijo in colajo modele s prižganimi meglenkami in tudi dolgimi lučmi ob nepravem času. V ta sklop spadajo tudi razni kvazi xenon kiti.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
po tvoji logiki bi potem lahko tudi dolge imeli skoz prižgane, ker se pač bolje vidi

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Potrebno je dorečt nekaj; kaj pa če jaz ponoči, sploh kadar dežuje, bolje vidim z meglenkami? Tega mi nihče od nasproti vozečih ne more očitat.

Sedaj pa res ne vem. A se hecaš al tole misliš resno? Namreč 1x sem dobil tak odgovor in sem sodelavca debelo pogledal. Jaz vidim bolje za ostale me pa ne briga. Še bolj mi je jasno, zakaj tak teksas po cesti. Enostavno samo, ampak samo za svojo rit, kako se bojo ostali znajdl pa boli mene spolni organ. Ej jej jej.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Jaz ponoči vedno bolje vidim z dolgimi. In mislim, da me tudi drugi mnogo bolje vidijo.
Zato ostale, predvsem pa meglenkarje naprošam, da mi ne blendajo, ko jim pripeljem nasproti.
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Potrebno je dorečt nekaj; kaj pa če jaz ponoči, sploh kadar dežuje, bolje vidim z meglenkami? Tega mi nihče od nasproti vozečih ne more očitat. Pa ne govorim tuki o mestni vožnji, ali pa recimo mestnih vpadnicah, ki so tako ali tako dovolj osvetljene.

Očita ti lahko kvečjemu ne ravno pretirane bistrosti.

Meglenke ti res osvetlijo širši kot in bolje vidiš... 2m pred avtomobilom. Sedaj, če se voziš po terenu s polžjo brzino in v res gosti megli, to pride v poštev. Takoj, ko je brzina večja od 30km/h, pač ne.

Ker meglenke niso namenjene temu, da bolje vidiš, ampak da si bolje viden. In (lahko) motijo ostale udeležence v prometu. Zato zakon prepoveduje njihovo uporabo, če je vidljivost boljša od 50m. V nasprotnem primeru tvegaš 40€ kazni.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Povzetek teme: nekateri so res egoisti: če njih ne moti, je pa vse v redu in določajo, kaj sme biti za druge moteče in kaj ne. Ko kdo oporeka, ga obtožijo, da je fovšljiv, ker sam nima meglenk. Slovenceljni.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Jaz ponoči vedno bolje vidim z dolgimi. In mislim, da me tudi drugi mnogo bolje vidijo.
Zato ostale, predvsem pa meglenkarje naprošam, da mi ne blendajo, ko jim pripeljem nasproti.
evil.gif

Se pridružujem mnenju
aplauz.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Ej, boli me [censored]. Glede na stanje kakršno je na naših cestah, se bom vedno vozil z meglenkami. Vedno.

Ti kar. Ampak ravno zaradi takih ki jih boli [censored] je pa na cestah tako stanje.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Jaz pa resnično ne vem, kaj je tako hudega, če ti mimoidoč pripelje z meglenkami ali dolgimi lučmi in da je treba to temo nonstop pogrevat. Mene to sploh ne moti kaj preveč... dobro saj je malo nadležno, ampak jebeš. Zdaj pa ne vem, sem mogoče tako foto-neobčutljiv (ampak nisem, poleti ko nažiga sonce, brez sončnih špegel sploh oči skoraj ne morem met odprtih), ali pa je na sporedu zopet tipična slovenska driverska mentaliteta.

Mogoče še nikoli nisi pomislil, da so lahko na cesti tudi pešci v temnih oblekah, ki jih že tako včasih zelo pozno opaziš. Potem pa ti še en sveti z dolgimi ali pa menglenkami, pa je še težje.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:

Upam, da se ne boš nikoli vprašal, kaj pa če ti ponoči bolje vidiš z dolgimi lučmi. In potem boš imel ves čas prižgane dolge luči? Je treba kdaj tudi na druge mislit, ne samo na svojo rit.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Citat:

Meglenke ti res osvetlijo širši kot in bolje vidiš... 2m pred avtomobilom. Sedaj, če se voziš po terenu s polžjo brzino in v res gosti megli, to pride v poštev. Takoj, ko je brzina večja od 30km/h, pač ne.
Ker meglenke niso namenjene temu, da bolje vidiš, ampak da si bolje viden. In (lahko) motijo ostale udeležence v prometu. Zato zakon prepoveduje njihovo uporabo, če je vidljivost boljša od 50m. V nasprotnem primeru tvegaš 40€ kazni.

Ne bo drzalo. Zadnja meglenka je namenjena temu da si bolje viden, sprednje meglenke dajejo vozniku vecjo preglednost nad cesto.
Visje kot so luci sorazmerno z vidnim kotom, bolj nam zasvetlijo prostor pred seboj in manj s tem vidimo. Zato je vecinoma meglenk
postavljena zelo nizko. Ker svetijo predvsem navzdol, lahko postanejo moteca, ce je na cesti ob dezevnem vremenu "vodni prag",
ne pa toliko, da bi voznik v nasprotnovozecem vozilu rabil zato izgubljati zivce.

Si bi pa upal trditi, da zgoraj omenjenim avtorjem, ki jim gredo sprednje meglenke na zivce, stevec v naselju kaze vec kot 50km/h
(pa jim nihce ne blenda zaradi tega)....

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Si bi pa upal trditi, da zgoraj omenjenim avtorjem, ki jim gredo sprednje meglenke na zivce, stevec v naselju kaze vec kot 50km/h
(pa jim nihce ne blenda zaradi tega)....
A imaš za to kako pametno razlago, ali si se mogoče tole kar malo zmislil?