Meglenkarji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Meglenke so tako kot ogledala. Je vseeno, če bi jih dali stran, ker jih itak večina ne zna uporabljat.
Opa motiš se, ogledala se uporabljajo za mejkup med vožnjo!

ON: se strinjam

Kako lahko nekoga spregledaš v mrtvem kotu.
Sam v svojih skoraj 15 letih na cesti še nisem veliko spregledal.
JE pa res da redno spremljam ogledala in ne samo takrat ko menjam pasove in zavijam

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Novejši Renaulti imajo logiko prižiganja/ugašanja meglenk prirejeno za največje idiote. Če si imel zvečer prižgano in je nisi ugasnil, zjutraj po vžigu ni prižgana. Jo je potrebno ponovno prižgat. Torej se moraš zavestno odločit, da jo boš prižgal in ne pali "da si spregledal". Čeprav ti tista oranžna lampa na armaturki sveti v bučo in je kao ne vidiš...

Mislim da opel enako, pa je to že vsaj tudi pri mojem 2004 letniku. Imam tudi vse "lučke" ki javljajo kaj imam prižgano (ko nekateri jamrajo da nimajo signalk)

Sicer pa pred eno uro od viča do Fužin, spet dva italijana in neka avstrijka. Avstrijka z volvom je zavila na BArje, tako da se nisem z njo "ukvarjal" italijana v 159 in CRV pa lepo razkazujeta zadnje meglenke na polni obvoznici sredi belega dne.
Nikomur od njiju ni potegnilo zakaj za njima vozim z dolgimi lampami, z melgenkami, zakaj mu blendam s zadnjo meglenko in to kljub več km vožnji pred/za mano.
Slovencev z meglenkami v tej vožnji nisem videl.
rolleyes-1.gif

A makaronarji in avstrijci res kar po deaultu prižigajo vse kar imajo.
sprasujem se.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Tudi sam sem si prestavil snop luči bolj gor z vijaki. Je bilo tako nizko, da so bile bolj pozicijske luči kot kaj drugega. Ponoči izven naselja sem se vozil z dolgimi.
grin1.gif

Nekaj se bo treba zmigat glede teh nadležnih luči. Na "malenkosti" se spravljajo noben pa nič ne naredi glede tega, da ima več kot tretjina avtomobilov gor montirane žaromete, ki te oslepijo. Meglenke me še niso zmotile. Ampak pri nekaterih sploh ne veš kaj ima to prižgane dolge da tak sveti. To je zame resnična nevarnost na cesti, da si za nekaj časa oslepljen!

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A makaronarji in avstrijci res kar po deaultu prižigajo vse kar imajo.
sprasujem se.gif

Vklopil bu jim še airbage ali vsaj abs
wink-1.gif