Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Delavci so preveč zavarovani. Še enkrat. To kar je SJTV napisal čisto drži. Delovno sodišče je naklonjeno delavcem, postopki ti kradejo čas, denar, energijo. za kozlat. Dosti boljši bi bil sistem, kjer bi lepo prišel v pisarno, delavcu vrgel na mizo listek z odpovedjo in ga čez en mesec ne bi več bilo. Sedanja zakonodaja pa je narejena tako, kot da bi človeka zaposlil doživljenjsko. Matr, še tako dobri se pokvarijo in jih je treba nagnati po nekaj letih (če ne gredo kar sami). Povprečne in slabe delavce pa je treba dobesedno nagnati ker sami nočejo nikamor saj dobro vedo, da ni bedaka, ki bi jim ponudil novo službo. Takšni se najbolj držijo pravic in zakonodaje. Pa da ne komentiram sindikatov in podobnega sranja. PO kakšni logiki bi moral v svojem podjetju tolerirati sindikat???? Kot lastnik se lahko odločim, da delavci v moji firmi ne bodo poznali sindikalnega združevanja. Naj dajo odpoved in se sindikalno zabavajo na zavodu za zaposlovanje.
Skratka, raje imam nekaj manj pravic delavcev in več zavedanja, da hodijo v službo zato, da zaslužijo svojo plačo, lastniku firme pa dobiček. Tisti trenutek, ko tega ni, v podjetju niso več potrebni in zaželeni. Podjetje ni rdeči križ.
znaš spesnit super romane kaj vse bi ti imel od delavca, kaj pa kontra bi tudi šlo? kaj vse bi ti delavcu ponudil? ker kot sem ti že omenil, v 21. stoletju več ni sužnjelastništva in delovno razmerje je vzajemna stvar, saj veš, jaz tebi, ti meni
Je že kdaj napisal: primerno plačilo, za dobre pa še kake cukrčke (nagrade, bonusi, ugodnosti). Kaj je še treba?