LJ - Voznik se je ustrelil pred policisti...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Neveljavno morda zato, ker je bilo pretečeno.
17758-icon_confused.gif

Upam, da boš spet tu začel bluzit, kako ga grda grda država poslala v smrt s svojimi tisoči evrov kazni. Vsak bi se ubil, če bi imel pištolo pri roki, ob takih kaznih, kajne?
bonk.gif

Pojma nimamo, kaj je bil tisti sprožilec, ki ga je pognal čez rob. Takole nabijanje v tri krasne o kaznih kot vzroku je krneki. Pred letom ali dvema se je en model v Ljubljani zaletel, malo stolkel avto, od tam odšel peš, zlezel na vrh žerjava in se vrgel dol. Kaj mu je takrat rojilo po glavi, ne ve nihče.

@kdosemjaz: žal je že tako, da je psihološko psihiatrična pomoč povprečnemu Slovencu precej nedostopna. Eden od vzrokov je tudi družbena stigma. Ko bomo sami malo bolj skrbeli za lastno duševno zdravje, se bo tudi na cestah in ulicah poznalo.

Kako pretečeno? Saj normalno vsem velja do dopolnjenjenega 80-tega leta.
Nisem rekel da se bo vsak ubil, ampak takih bo vse več. No ta se je na cesti, zato smo zanj sploh izvedeli. Če bi počakal do doma in se tam obesil, o tem ne bi pisalo nič Pa ne misli da ni dosti takih. Tud tistega, ki je v nedeljo skuril bajto bivši ženi, so prejšnji dan ustavili policaji. je to dud doprineslo da je šlo čez rob?

Ni treba bit dost pameten, da ne vidiš povezave med kaznijo, ki jo policaj ravno piše in samomorom.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Tudi jaz dopuščam možnost, da policista nista izvajala regularne kontrole prometa. A vseeno moraš biti kar biser, da se počiš. Pa čeprav te čaka kup kazni - ki si si jih sam povzročil.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Zakaj ne upoštevaš mojega nasveta in razmisliš preden kaj napišeš?
To kar si zgoraj napisal absolutno ne drži!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Saj res, policaji so največji sovražniki naroda, a ne.
bonk.gif

Glavno je, da si si ti scenarij v glavi že narisal in definitivno je bilo tako, kot si ti napisal. Te še enkrat vprašam, kar sem te že prej. To po tvoje pomeni, da bi vsak, ki bi dobil tako kazen, naredil samomor, če bi le bila prilika, al kaj?
17758-icon_confused.gif

Sicer se mi pa s tvojimi nebulozami ne da več ukvarjat.
smirk-1.gif
Nisem napisal da vsak. Bo pa takih vse več.

Tist ki enmu zaradi prekrška ki ne vpliva na prometno varnost napiše za nekaj 100€ kazni je zame pravgotovo brezvestnež.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Zakaj ne upoštevaš mojega nasveta in razmisliš preden kaj napišeš?
To kar si zgoraj napisal absolutno ne drži!
Se opravičijem, res so možne nekatere izjeme iz zdravstvenih razlogov.
Meni pač piše da velja do 80. ga leta.
Sicer državi ne verjamem kaj dosti da bo to tud držalo, že dosti dokumentov mi je postalo neveljavnih prej, kot mi je država zagotovil in za kolikor sem plačal.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.786
5.929
113
Ma če mene vprašate je za to kriva država. Sicer posredno, a je kriva. Z temi kaznimi so naredili pošten psihološki vpliv. Seveda ga ne doživiš dokler te policaj ne ustavi. Ko pa te zagnjavi za 1000 eur, pa ti nekako ni vseeno.

Meni se naprimer avtomatsko dvigne pulz, ko ob cesti vidim policista, pa čeprav peljem po omejitvah. Seveda se je nemogoče voziti povsem po omejitvah., to mi nebo noben trdil. Ker takrat lahko imaš oko samo na števcu in gledaš da je cajger na 50 in ne na 51, na promet in druge predpise pa lahko pozabiš....

V glavnem visoka kazen + prezadolženost + tečna žena = lahko samomor. Mislim da je skupek vseh dogodkov bil to kar se je zgodilo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dajte mi razložit, kako lahko z vožnjo po obvoznici nabereš 1000 € kazni.
rolleyes-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.340
303
83
39
Ljubljana
Hja, Opel Omega

Na sprednjem desnem sedežu avtomobila je bilo po Kotnikovih besedah mnogo dokumentov, povsod po avtu pa mehanično orodje

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.034
10.789
113
kod Džej-Zija
Država naj bi imela cilj, da so njeni državljani varni, tudi na cesti. Eden od načinov je vzpostavljanje družbenega dogovora o pravilih vožnje. Se pravi, za vožnjo imamo protokol, po katerem bi bili vsi varni, če bi ta protokol spoštovali. Ker se vedno najdejo primerki, ki protokola ne spoštujejo, smo državljani državo pooblastili, da namesto nas te osebke preganja, tudi s pomočjo represije, da začnejo splošni družbeni red spoštovati. Če se človeka drugače ne da socializirati, torej usposobiti za funkcioniranje v družbi, mora pač država v imenu državljanov poseči po represiji. Tako nekako teorija govori o demokraciji.

S tem človekom očitno nekaj ni štimalo, psihofizično, ker ni ravno običajno, da bi vsak, ustavljen od policije, dvignil roko nadse. Če bi bil to običaj, večine prekrškarjev ne bi bilo več med nami. Oz. vsaj tistih, ki jih je policija dobila. Zato je nesmiselno iskati krivdo v državi, policiji kot represivnemu organu, zakonu, ki daje policiji pooblastila itd. Dejstvo je, da je bil človek zelo nestabilen, očitno je imel težave, zato se je vse to tudi zgodilo. Kakšne težave je imel, lahko odkrije le preiskava. Ne moremo pa mi tu nekaj na daljavo pametovati, kaj se je dogajalo v njegovi glavi, da je izvlekel pištolo. Lahko, da sta bila policaja kaplja čez rob. Vendar v tem primeru onadva nista bila VZROK, temveč POVOD. Upam, da ločite razliko.

Ker sta policaja tudi samo človeka, sicer na nehvaležnem delovnem mestu (Zmelkow imajo dober komad zato: Strelovod, ki pravi: Jaz sem strelovod za vse pi-zdarije sveta itd), si zaslužita, da dobita vso potrebno pomoč psihologa in ostalih svetovalcev. Ta smrt pač ni tipična smrt, kot jih policaji običajno srečujejo.

Res se mi zdi absurdno, da se zato, ker se je človek ustrelil, krivi omenjena policaja, posredno pa še zakon in državo. Če je kje za iskati vzrok, je v njegovem osebnem življenju in v njegovem psihofizičnem stanju. Vse ostalo je popolna bedarija.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Odlično napisano, samo, da to razumeš, rabiš možgane, pri povprečnem alterjevcu se bo pa tu zataknilo...
wink-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Dajte mi razložit, kako lahko z vožnjo po obvoznici nabereš 1000 € kazni.
rolleyes-1.gif
Hja pa kako moraš biti trd, da ne razumeš.
wink-1.gif

Sintman vse pojasni.

Citat:
Kolk stane - vožnja brez veljavnega izpita,? prehitro? tehnično pomankljiva stara omega?

Jezen je bil na policaje, ki sta mu hotla vzet nekajmesečni zaslužek, pa si je rekel, ne boste me več jebali.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Le pazi, da se ti ponoči zli policaji ne prikradejo v posteljo in ti odgriznejo prste na nogah!
cry12bpy.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Ma če mene vprašate je za to kriva država.

Absolutno. In namrec zato, ker je premalo rigorozna.

(... pravi Durkheim v primerjavi stopenj samomorilnosti med katoliskimi in protestantskimi drzavami). Kazni bi morale biti se 5x visje, ce bi delal samomor, bi te pa morali toliko casa reanimirati, da bi 15-krat zdrdral 'ne bom vec pisal oslarij na spletne forume'.

lp

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Država naj bi imela cilj, da so njeni državljani varni, tudi na cesti. Eden od načinov je vzpostavljanje družbenega dogovora o pravilih vožnje. Se pravi, za vožnjo imamo protokol, po katerem bi bili vsi varni, če bi ta protokol spoštovali. Ker se vedno najdejo primerki, ki protokola ne spoštujejo, smo državljani državo pooblastili, da namesto nas te osebke preganja, tudi s pomočjo represije, da začnejo splošni družbeni red spoštovati. Če se človeka drugače ne da socializirati, torej usposobiti za funkcioniranje v družbi, mora pač država v imenu državljanov poseči po represiji. Tako nekako teorija govori o demokraciji.

Misliš da je blo pred 50 leti kaj drugače? Pa so bili policaji bolj cenjeni kot sedaj.

Citat:
Kakšne težave je imel, lahko odkrije le preiskava. Ne moremo pa mi tu nekaj na daljavo pametovati, kaj se je dogajalo v njegovi glavi, da je izvlekel pištolo. Lahko, da sta bila policaja kaplja čez rob. Vendar v tem primeru onadva nista bila VZROK, temveč POVOD. Upam, da ločite razliko.

Kakšne težave je imel, bo preiskava zakrila, ne pa odkrila. Policija bo ostala neomadeževana, vzrok pa neznan.
Ločimo razliko, brez skrbi. Visoke kazni so VZROK, dejanje policajev pa POVOD za to dejanje.

Citat:
Ker sta policaja tudi samo človeka, sicer na nehvaležnem delovnem mestu (Zmelkow imajo dober komad zato: Strelovod, ki pravi: Jaz sem strelovod za vse pi-zdarije sveta itd), si zaslužita, da dobita vso potrebno pomoč psihologa in ostalih svetovalcev. Ta smrt pač ni tipična smrt, kot jih policaji običajno srečujejo.

Policaja sta si tak poklic sama izbrala. Jih že veseli da se znašata nad nemočnimi. K Jorasu se pa noben policaj ne upa.

Citat:
Res se mi zdi absurdno, da se zato, ker se je človek ustrelil, krivi omenjena policaja, posredno pa še zakon in državo. Če je kje za iskati vzrok, je v njegovem osebnem življenju in v njegovem psihofizičnem stanju. Vse ostalo je popolna bedarija.
Bedarija je, da ne vidiš povezave med kaznimi in samomorom. Policaji so ga jebali, on je popizdil in ukrepal tako kot pač je. Kriva pa nista samo policaja, krivi so tud njuni delodajalci.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Daj, samo nekaj povej... si zadnje case opazil kaksen crn helikopter v blizini svoje hise?

lp