Let's talk crap about phones we don't own

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tudi na iPhone-u ...
bonk.gif
Za Android pa nisem vedel, da je mozno...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Tudi na iPhone-u ...
bonk.gif
Za Android pa nisem vedel, da je mozno...

Preko te strani (http://www.apkinstall.com/) je možno inštalirat le appse, katere že imaš na pcju. Kaj pa če je stran down?
evil.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Boljše kot nič
smile-1.gif
Na iOS5 pa bo zajeto vse.Računalnika sploh neboš rabil več, če boš mel dovolj (zakupljenega) prostora v oblaku.5GB gratis.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ne razumem boljše kot nič... Če kupim novi tel, samo poklikam želene aplikakcije na marketu. Kontakti, koledarček, taski, emaili, fotke se pa posyncajo iz google accounta, ko prvič prižgeš telefon...

Da ne omenjam neomejeno placa gratis za fotke in videe preko Google+. Vse fotke/videi se mi takoj uploadajo v moj online account takoj po škljocu.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Kaj pa sam backup oz. sinhronizacija ostalig zadev razen aplikacij? Povejte malo več, če že...

Backup česa?

Kontakte in koledar mi urno sinhronizira z Exchange-om, za privat zadeve lahko poteka podobna sinhronizacija z gmail accountom. Slik in videov si ne backupiram, ker mi niso toliko pomembni. Če kaj potrebujem potegnit dol s telefona označim datoteke in si jih preko wifija pošljem na računalnik/laptop. Imaš pa tudi možnost "clouda" kot je omenil futuristic.
Za DL in install aplikacij lahko uporabiš računalnik in android market ali aplikacijo na telefonu. Kaj si potegnil, updati itd imaš vse vezano na gmail account, tako da lahko za kontrolo/DL uporabiš praktično vsak računalnik ki ima povezavo na internet.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.243
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik bvader pravi: ja itak, js tut sam androida nabavim pa iz Titanium Backup Pro restoram appse in manjkajoče nastavitve pa sem fertik.

Si pozabil, da Titanium dela samo na rootanih telefonih? Torej moraš svoj frišni telefon najprej rootat (kar je ekvivalentno jailbreaku na iPhone)?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če nočeš rootat uporabiš pa kakšen drug backup aplikacij, recimo appmonster pri katerem ne rabiš roota
wink-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Call me stupid, samo to je bil eden glavnih featurjev, ki sem jih pogrešal v samem androidu. Vse to spada v kategorijo "ukvarjanje s telefonom". Ni ene univerzalne rešitve, v marketu moraš iskati aplikacije, ki ti nudijo storitve, ki bi jih moral podpirati OS out of the box. Podobna zadeva je uporaba client certifikata za spletno banko recimo. Nekdo, ki se ne spozna toliko, se pojavi pred nerešljivim problemom.

Pri iPhonu pa lahko zamenjaš aparat in novega preko iTunes restoraš vse nastavitve in aplikacije. In na novem telefonu te čaka vse, kar si mel na starem. Isto pri upgradih, ki so tudi single click.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Res ne razumem Apple fan-ov. V človeški naravi je, da si človek prilagodi stvari svojim potrebam (oblačila, razporeditev pohištva,...) in sedaj ti jabolčni fan-i pravijo, da boljše kostumizacije, kot jo naredi Apple ni mogoče ustvariti. Nevem, to nas po moje vleče nazaj v srednji vek

LP
Torus

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj si ga vsak prilagodi po svoje... nalozi si svoje melodije zvonjenja, svoje ozadje... svoje aplikacije... Kdor trdi, da se ga ne da prilagoditi, laze... ali pa se nikoli sploh ni imel iPhone v rokah (veliko je sploh takih, ki ga se nikoli niso imeli ... pa so najbolj glasni, kako je to en crap, da se nic ne da... ipd. ...
grims-1.gif
)...

Vsak mobilnik pa ima svoje pozitivne in negativne lastnosti, noben pa ni idealen in tudi nikoli ne bo ... Odlocitev o nakupu je prepuscena vsakemu posamezniku in velikokrat odloca prav to, na katero stran se prevesi tehntnica pri tockah za in proti ...Nemalokrat pa je odlocilna tudi debelina denarnice... in verjetno se najde tudi kaksen tak, ki si iPhone ne more privoscirti, potem pa "pljuva" po njem, kako je zanic
smirk-1.gif
... Enako velja tudi za druge drazje mobilnike...

Sicer pa "vojne" med lastniki tovrstnih naprav ne bo nikoli konec
smile-1.gif
...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
No nad temi hudimi opcijami za prilagajanje na ihonu ni treba bit zelo ponosen, ker je praktično iste opcije ponujal že tale skoraj deset let star prašen artifakt, ki mi stoji nekje v omari
smirk-1.gif

76501.jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
A sem kaj rekel, da sem ponosen? In kdor uporabnost mobilnika meri s tem, koliko se ga da prilagoditi, ta itak ne potrebuje tako zmogljivega mobilnika... Lahko si kupi najcenejsega LGja, Samsunga ali kaj podobnega
smile-1.gif
...

Ko si ravno omenil Nokio... novejse Nokie so itak ostale z razvojem na nivoju prvih smartphone-ov... edino malo so pospesili zadevo, da lahko malce hitreje zamenjas temo
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Res ne razumem Apple fan-ov. V človeški naravi je, da si človek prilagodi stvari svojim potrebam (oblačila, razporeditev pohištva,...) in sedaj ti jabolčni fan-i pravijo, da boljše kostumizacije, kot jo naredi Apple ni mogoče ustvariti. Nevem, to nas po moje vleče nazaj v srednji vek

LP
Torus

To da ti vrhunski tim strokovnjakom naredi super ergonomski telefon te vrže v srednji vek?

Torej ti če dobiš dober ergonomski stol ga boš celega razdrl in sestavil po svoji pameti, pa še kaj prišvasal zraven ali boš lepo nastavil samo višino, naslon in par detajlov in užival?

Kaj pa imaš tolk za nastavljati na telefonu? Telefon je samo orodje, če se več časa ubadaš z njim, kot pa telefoniraš, potem se je za zamisliti, kdo je tu nategnjena stranka. Tisti ki se mora ubadati ali tisti, ki se mu ni treba?

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Tistemu ko je iOS in iPhone všeč, omogoča to kar potrebuje, in mu bo dostopen, ga naj kupi, če pa ne pa ga naj ne kupi. Kaj je v tem tak težkega?!?

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
In po čem je iPhone ergonomičen? Ergonomija je odvisna popolnoma od posameznika in tisti, ki reklamirajo ergonomičnost izdelka prodajajo ponavadi mačka v žaklju. Sicer pa lahko tudi stol, ki je "ergonomičen" pobarvaš, narišeš rožice gor ipd. pa ergonomija nebo izginila.

Sicer pa pri prilagajanju ne gre samo zato, kako ozadje imaš, kako melodijo ali pa ikonce. Gre se na primer zato, da je vse podrejeno iTunesu in ker je Apple tako rekel, je to za njihove fan-e najboljši način sinhronizacije. Kaj boljšega sploh ne obstaja.
Sam imam cca. 5 let star ipod nano, pa stoji v omari že od samega začetka, samo zaradi iTunesa in totalno bednega sinhroniziranja.