Let's talk crap about phones we don't own

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
...Nemalokrat pa je odlocilna tudi debelina denarnice... in verjetno se najde tudi kaksen tak, ki si iPhone ne more privoscirti, potem pa "pljuva" po njem, kako je zanic
smirk-1.gif
... Enako velja tudi za druge drazje mobilnike...

Še ena tipična - kritiziranje, ker si kao ne moreš privoščit.
stupid-1.gif

Je pa res, da ima iPhone precej večji cool faktor med ne tako tehničnim folkom
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce ne verjames, da dejansko so tudi taki ljudje... Potem je to tvoj problem... In si prevec zatiskas oci pred realnostjo...

Marsikdo enaci poceni Android mobilnik s tistimi iz top ponudbe... komentarji pa so ponavadi, da itak omogoca vse , kar omogocajo veliki
grims-1.gif

In veliko je takih, ki si lahko privosci recimo SGS v ponudbi operaterja... Ne morejo pa si privoscit iPhone, ki se uradno prodaja samo pri Si.mobilu... In razlika v ceni subvencioniranega je tudi malo vec kot samo 50€. SGS2 je recimo pri Si.mobilu v paketu M Zame 360€, iPhone 4 16GB pa 480€ ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Pri prvem delu imaš prav: imam doma Ace, SGS1 in SGS2, pa še i9003 (SGS1 z SLCD zaslonom). Je po 30 sekundah uporabe jasno, zakaj stanjeo, kot stanjeo.

Pri cenah je pa tako: 360 ali 480€ je isti k... Preveč za veliiiiiiko večini uporabnikov. Še 100€ je preveč ... Folk enastavno nima tolk keša za telefon ... Zato ima večina Androidovcev tapoceni androifde in zato se dostikrat zgodijo kritike - folk pač kupi najcenejše, potem pa ni zadovoljen. Pri iphonu tega načeloma ni, ker ni te množice, ki bi kupovala. Če bi bil pa 50€ za vsakogar, bi bilo drugače ...

Za hec sem pogledal skupne mesečne stroške za SGS1, SGS2 in iphone pri simbilu (recimo da je amortizacija telefona 2 leti). SGS1 je 23€, SGS2 okoli 27, iphone okoli 30€ (torej amortizacija nakupne cene telefona na 2 leti + naročnine) na mesec. Vse izračunano zelo na hitro. Lahko, da sem kako ugodnejšo kombinacijo prezrl. Skratka: SGS1 se niti slučajno splača vzet (4 evre razlike, pa 3x slabši telefon od SGS2).

Nazadnje urejeno:

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Je pa meni zanimivo kako Iphone 4 še zmeraj drži ceno na tržišču. Malo spremljam bolho in vidim da se da ugodneje dobiti SGS2 (nov, zapakiran), kot pa več kot 1 leto rabljen Iphone 4.
bonk.gif

Je to samo pri nas ali še kje taka razlika, kjer ima vsak drugi ajfona?

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
A sem kaj rekel, da sem ponosen? In kdor uporabnost mobilnika meri s tem, koliko se ga da prilagoditi, ta itak ne potrebuje tako zmogljivega mobilnika... Lahko si kupi najcenejsega LGja, Samsunga ali kaj podobnega
smile-1.gif
...

Ko si ravno omenil Nokio... novejse Nokie so itak ostale z razvojem na nivoju prvih smartphone-ov... edino malo so pospesili zadevo, da lahko malce hitreje zamenjas temo
bonk.gif

Ko si pa tako hitro ifonu stopil v bran s prilagodljivostjo
smirk-1.gif

Za nokije se pa strinjam. Ne vem kake so novejše s Belle, ampak tudi Anna ni najbolj prijazna za uporabo, predvsem sem opazil da me moti manjek stalnega gumba nazaj (kar me dokler nisem uporabljal androida sploh ni motilo), tako da moraš čakati, da vidiš na katerem delu ekrana se bo opcija za nazaj izrisala
bonk.gif

Citat:
Uporabnik Narkotik pravi:
Je pa meni zanimivo kako Iphone 4 še zmeraj drži ceno na tržišču. Malo spremljam bolho in vidim da se da ugodneje dobiti SGS2 (nov, zapakiran), kot pa več kot 1 leto rabljen Iphone 4.
bonk.gif

Zato ker je to jesusphone, ki je američane odrečil muk starih motorolinih razrjev in karkoli je že tisto, ko si moral potegnit anteno ven da si imel signal. Ne pozabit, v ameriki se pametne nokije, ki smo jih poznali na tem koncu sveta niso nikoli razširile, ker jih ni bilo v ponudbi. Torej ko je prišel ven iphone, ki je bil dejansko velik korak naprej od tistega kar so imeli prej je zasluženo žel uspeh, edino kar je, američani so okoli njega naredili tak hype, da so mu nasedli še tukaj kjer smo bolj zmogljive telefone uporabljali že lepa preden je apple prišel na trg. Zato pa taka overhypana cena, zdrava kmečka pamet pravi da je imajo američani vedno vse najboljše, torej se tudi o telefonih ne morejo motit
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Nokie res niso bile razširjene, je pa bil zelo razširjen blackberry, ki je nudil isto, če ne več kot nokie.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
bonk.gif

Zato ker je to jesusphone, ki je američane odrečil muk starih motorolinih razrjev in karkoli je že tisto, ko si moral potegnit anteno ven da si imel signal. Ne pozabit, v ameriki se pametne nokije, ki smo jih poznali na tem koncu sveta niso nikoli razširile, ker jih ni bilo v ponudbi. Torej ko je prišel ven iphone, ki je bil dejansko velik korak naprej od tistega kar so imeli prej je zasluženo žel uspeh, edino kar je, američani so okoli njega naredili tak hype, da so mu nasedli še tukaj kjer smo bolj zmogljive telefone uporabljali že lepa preden je apple prišel na trg. Zato pa taka overhypana cena, zdrava kmečka pamet pravi da je imajo američani vedno vse najboljše, torej se tudi o telefonih ne morejo motit
smile-1.gif

Pa tudi zato, ker (vsaj jaz tako opažam) se folk malo boji androida, da bo prekomliciran zanje, da je treba znat nastavit in nevemkajše ... Za iphone pa nekako velja, da je simpl za uporabo.

Nekako v stilu linux vs. vindows.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Govorim za širšo populacijo. BB je bil (je še danes), najbolj razširjen med poslovneži. Ne bom govoril kakšne apikacije je takrat ponujal BB ker ne vem, ampak za nokio se je takrat dobilo zelo veliko reči. Na 7650 še ne toliko zaradi omejenega spomina, ampak že ne 3650 sem imel cel kup 3rd party aplikacij, emulator za gameboy, boljši browser (že takrat so bili nokijini default browserji obup), ebook reader...več stvari za širše množice, poslovneži pa so imeli svoje BBje
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce ne verjames, da dejansko so tudi taki ljudje... Potem je to tvoj problem... In si prevec zatiskas oci pred realnostjo...

Marsikdo enaci poceni Android mobilnik s tistimi iz top ponudbe... komentarji pa so ponavadi, da itak omogoca vse , kar omogocajo veliki
grims-1.gif

In veliko je takih, ki si lahko privosci recimo SGS v ponudbi operaterja... Ne morejo pa si privoscit iPhone, ki se uradno prodaja samo pri Si.mobilu... In razlika v ceni subvencioniranega je tudi malo vec kot samo 50€. SGS2 je recimo pri Si.mobilu v paketu M Zame 360€, iPhone 4 16GB pa 480€ ...

A jaz si zatiskam oči pred realnostjo?
hysterical-1.gif
V tej temi še nisem slišal, da bi kdo enačil cheap android telefon z "velikimi", se pa že par iPhone loverjev še vedno ni sprijaznilo, da je na trgu SGS2, in še vedno naprej mečejo neke lage SGS1-ke. Toliko o realnosti in prizemljenosti.

Pa še ena zanimivost. SGS userji imajo jajca, da povejo če jih kaj moti. Ko iPhone userji komaj pridejo do svoje preplačane igračke se tud pokritizirat ne upajo
evil.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
A sem kaj rekel, da sem ponosen? In kdor uporabnost mobilnika meri s tem, koliko se ga da prilagoditi, ta itak ne potrebuje tako zmogljivega mobilnika... Lahko si kupi najcenejsega LGja, Samsunga ali kaj podobnega
smile-1.gif
...

Ko si ravno omenil Nokio... novejse Nokie so itak ostale z razvojem na nivoju prvih smartphone-ov... edino malo so pospesili zadevo, da lahko malce hitreje zamenjas temo
bonk.gif

Ko si pa tako hitro ifonu stopil v bran s prilagodljivostjo
smirk-1.gif

Za nokije se pa strinjam. Ne vem kake so novejše s Belle, ampak tudi Anna ni najbolj prijazna za uporabo, predvsem sem opazil da me moti manjek stalnega gumba nazaj (kar me dokler nisem uporabljal androida sploh ni motilo), tako da moraš čakati, da vidiš na katerem delu ekrana se bo opcija za nazaj izrisala
bonk.gif

Citat:
bonk.gif

smile-1.gif

Očitno je da nisi še imel iphona in ga tudi nimaš, ni mit reba nič jokat da ga ne maraš pa kako je BV.... Če bi malo vsaj pozanimal se o iOS 5 bi vse te tvoje traparije ki si jih pisal o prilagodljivosti odpisal stran.

Sicer je pa itak vsen kura* kaj imaš, imaš tisto za kar imaš denar in tisto kar misliš uporabljati. Večina folka pa itak kupi, če že ima denar iPhona, da se z njim kdaj pa kdaj pohvali, sigurno vsak raje pogleda za iPhone kot pa za nekim Galaxy-em 2, pa če je tebi prav ali ne, tako pač je
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Večina folka pa itak kupi, če že ima denar iPhona, da se z njim kdaj pa kdaj pohvali, sigurno vsak raje pogleda za iPhone kot pa za nekim Galaxy-em 2, pa če je tebi prav ali ne, tako pač je
bonk.gif

bingo! in zato tako drži ceno

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Mi ne bomo nič spremenili tukaj, glede cene, tako da je BV debatirati o tem; Dokler bo folk pripravljen toliko dati za zadevo ki realno stane 150$ bo takšna cena!

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Sicer je pa itak vsen kura* kaj imaš, imaš tisto za kar imaš denar in tisto kar misliš uporabljati. Večina folka pa itak kupi, če že ima denar iPhona, da se z njim kdaj pa kdaj pohvali, sigurno vsak raje pogleda za iPhone kot pa za nekim Galaxy-em 2, pa če je tebi prav ali ne, tako pač je
bonk.gif

Ja, iPhone je pa danes res nekaj s čimer se lahko hvališ
hysterical-1.gif
(isto velja za SGS2)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Šel iz SGS (dolgo 1, za kratko 2) na iPhone. Nes SGS1 ne SGS2 ni nihče niti opazil. Se mi je pa z iPhone parkrat zgodilo, da je bil komentar (vs msulu, vau, i Phoneu si blalblabla). Pa niti ne vem, kako folk to prepozna, itak imam case gor, na oko je boljkotne enak kot katerikoli smartphone. Siv plastičen kvader s steklenim zaslonom spredaj ...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
bonk.gif

hysterical-1.gif
(isto velja za SGS2)

s 4 mogoče res več ne, ampak z 5-ko se bo obrnilo boš videl!

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Me prav zanima koliko teh Androidašev še bo ko pride nova 4S ven za 100 Eur pa drobiž juter Pa še novost bi naj bila, če je to res vendar mi je bila posredovana zelo blizu infinity loopa, ne bojo jih zaklepali. HAHAAHAH.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Moraš vedet da telefon je samo hardware, cigla. Jaz če bi dobil zastonj novi iPhone 5, bi ga dal isto sekundo na bolho za pol cene, enostavno zato ker mi je android sistem veliko boljši od iOS-a.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Šel iz SGS (dolgo 1, za kratko 2) na iPhone. Nes SGS1 ne SGS2 ni nihče niti opazil. Se mi je pa z iPhone parkrat zgodilo, da je bil komentar (vs msulu, vau, i Phoneu si blalblabla). Pa niti ne vem, kako folk to prepozna, itak imam case gor, na oko je boljkotne enak kot katerikoli smartphone. Siv plastičen kvader s steklenim zaslonom spredaj ...

Ok, to štekam, ker je pač tak hype okoli iPhona (pri prvih generacijah upravičen, pri zadnjih žal ne) ampak še vedno je to meni smešno sploh omenjat, ker mi dol visi, kaj si folk misli o mojih gadgetih. V bistvu mi gre že zdaj na jetra, ker se hoče folk igrat z mojim telefonom, ko sem na pivu, kaj šele če bi imel iPhona - pol bi se verjetno najstnice slačle pred mano al kaj?
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
bonk.gif

hysterical-1.gif
(isto velja za SGS2)

s 4 mogoče res več ne, ampak z 5-ko se bo obrnilo boš videl!

Verjamem. Saj če bi Apple na drek nalimal obriženo jabko, bi ga določen folk z veseljem vohal
wink-1.gif

Mogoče je čas, da o iPhonu odprete svojo temo še v delu foruma "Bitka med spoloma" in tam poročate kako mate bolj trdga lulčka odkar imate iPhona....

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Moraš vedet da telefon je samo hardware, cigla. Jaz če bi dobil zastonj novi iPhone 5, bi ga dal isto sekundo na bolho za pol cene, enostavno zato ker mi je android sistem veliko boljši od iOS-a.

E vids, meni pa ravno obratno, lahko mi das nekaj z Android 3.0, pa mi je se vedno zeh. Prodal, kupil iPhona in ga z jailbrejkom zmoddal popolnoma po svoje. Pa bi imel fon po lastnem okusu, s kvalitetnim ohisjem, pa se cez par mesecev ne bi pizdil zaradi naslednika in solidno bi ga prodal kasneje
grin1.gif

Vsakemu svoje..