Let's talk crap about phones we don't own

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Malo si poglej koliko je pro in contra postov samo v tej temi, potem pa še kakšno je razmerje iOS vs android tem v tem forumu. Potem si še pa poglej koliko folka piše o iOS v android temah in obratno.

Se pravi jaz ne smem napisati zakaj mi je iOS boljši od androida, ki ga uporabljam zadne pol leta? Sem takoj označen kot sektaš, ki ima oprane možgane, če ne ša kaj hujšega.

Uporabljam oba sistema. Z androidom imam občutek, da sem šel na slabše. Pogrešam managiranje telefona preko itunes. Pogrešam redne stabilne update. Widgetov, razen ure z vremenom (Fancy widget) ne uporabljam. Sem poskusil marsikaj, pa je vse prej ko slej romalo dol iz home screena. Kaj še? Animiani wallpaperji so mi največja bedarija, ki so jih kdajkoli pogruntali. Še iz časa, ko so se pojavili na JB iPhone 2G. Pull down menu spet ni nič novega, SBSettings na prvem iPhoneu ga je imel že preden je sploh android obstajal. Res pa da so ga na androidu zelo izpilili in je to ena redkih svetlih točk tega OS. Mail aplikacije so na androidu skoraj neuporabne. Včasih sem redno uporabljal mail na iPhonu, od kar sem pa na konkurenci, ga pa praktično ne uporabljam, ker je muka, da karkoli prebere.

Tako da bye bye android. I wish I could say it was fun
crazy1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Si mislil : "Včasih sem redno uporabljal mail na androidu , od kar sem pa na konkurenci, ga pa praktično ne uporabljam, ker je muka, da karkoli prebere."

90% , ki jih iOS ni prepričal, ga še sploh ni uporabljalo vsaj par dni, kaj šele da bi si ga lastili.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Malo si poglej koliko je pro in contra postov samo v tej temi, potem pa še kakšno je razmerje iOS vs android tem v tem forumu. Potem si še pa poglej koliko folka piše o iOS v android temah in obratno.

Se pravi jaz ne smem napisati zakaj mi je iOS boljši od androida, ki ga uporabljam zadne pol leta? Sem takoj označen kot sektaš, ki ima oprane možgane, če ne ša kaj hujšega.

Uporabljam oba sistema. Z androidom imam občutek, da sem šel na slabše. Pogrešam managiranje telefona preko itunes. Pogrešam redne stabilne update. Widgetov, razen ure z vremenom (Fancy widget) ne uporabljam. Sem poskusil marsikaj, pa je vse prej ko slej romalo dol iz home screena. Kaj še? Animiani wallpaperji so mi največja bedarija, ki so jih kdajkoli pogruntali. Še iz časa, ko so se pojavili na JB iPhone 2G. Pull down menu spet ni nič novega, SBSettings na prvem iPhoneu ga je imel že preden je sploh android obstajal. Res pa da so ga na androidu zelo izpilili in je to ena redkih svetlih točk tega OS. Mail aplikacije so na androidu skoraj neuporabne. Včasih sem redno uporabljal mail na iPhonu, od kar sem pa na konkurenci, ga pa praktično ne uporabljam, ker je muka, da karkoli prebere.

Tako da bye bye android. I wish I could say it was fun
crazy1.gif

Komot napišeš kakšne imaš izkušnje, samo tisto na kar sem jaz repliciral niso bile tehnične izkušnje ampak en kup nakladanja, kako noro cool vtis narediš z iPhonom. Pač, na ravni najstnikov.

Tako kot ti pogrešaš iTunes sinhronizacijo, gre meni iTunes na živce za kaj drugega, kot refresh playliste na iPodu. Odločitev posemeznika. In tukaj se počasi neha s tvojimi argumenti, ker ti noben ne podtika "neuporabnih" widgetov in te noben ne sili, da imaš live wallpaper. So samo možnosti, ki se morda nekaterim (večini, ki jih poznam) zdi uporabna in ki ti naprimer z enim klikom omogoči dostop do raznih nastavitev (toliko o preprostosti). Glede mail klientov tudi ne štekam kaj je tako neuporabnega, ker jst vsak dan pregledujem dva maila in do zdaj še nisem imel težav, da katera od funkcij maila (nasploh) ne bi delovala. Grd skin morda? Podpis "sent from iphone"?
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Si mislil : "Včasih sem redno uporabljal mail na androidu , od kar sem pa na konkurenci, ga pa praktično ne uporabljam, ker je muka, da karkoli prebere."

90% , ki jih iOS ni prepričal, ga še sploh ni uporabljalo vsaj par dni, kaj šele da bi si ga lastili.

No to imaš prav. Res ne vidim razloga, da bi skeširal okoli 500€ za napravo, ki jo bom potem ceneje prodajal, ker mi ne paše. Raje vzamem že v štartu nekaj kar mi paše in potem to tudi uporabljam...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Moraš vedet da telefon je samo hardware, cigla. Jaz če bi dobil zastonj novi iPhone 5, bi ga dal isto sekundo na bolho za pol cene, enostavno zato ker mi je android sistem veliko boljši od iOS-a.

To je zato, ker ne poznaš zadev. Ni ti pomoči, razen če se misliš poglobiti v programerske vode. Recimo ti dam primer kakšne aplikacije, ki deluje BP na iphone 3G, z nekaj čez 400 Mhz; Enaka aplikacija, potrebuje na androidu čep 1GHz, novejše pa že celo dvojedrnike... Enostavno je iOS veliko bolje optimiziran OS, ima pa seveda svoje slabosti, za android je mnogo enostavnejše veliko stvari.

Pa mislim, da je debata ušla iz smernice, bolje da se govori o novem iPhone, ne pa o tem zakaj in zakaj android oz. iOS je boljši oz. slabši OS.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Hum. To glede optimizacije pa res nisem vedel. Mogoče zato, ker sem dobil telefon kjer vse deluje. Lepo slišat, da pri konkurenci celo pri manj Mhz, samo še to povej kje se to pozna pri meni, kot uporabniku, oziroma kje naj bi se poznalo...

Nazadnje urejeno:

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Daj ti iOS na en drug telefon, pa bomo videli če bo še delal tekoče.

LP
Torus

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Matr si brihten kot šestnajst ključ.
grin1.gif

Moja draga ima Optimus One s 600MHz procom pa ji vse aplikacije in igre (angry birds, slice the fruit...) deljajo b.p.
Daj povej katera aplikacija, ki na iphone 3G dela tekoče rabi na androidu dvojedrni procesor...
hysterical-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ne me hecat no, recimo asphalt 6 ti boš rekel da ti normalna verzija deluje?? Ma takšnih aplikacij je veliko in je BV komentirat o tem; pač znajo naredit telfon kot v celoti, kdor nima denarja je to to;

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Nobena, iščejo iglo v kupu sena in je seveda ne bojo našli
wink-1.gif

BTW iPhonu 3G tudi optimizacija ne pomaga več, ker veliko aplikacij ne deluje več tako kot bi morale (zahtevajo iOS 4.0+, ki pa je na 3G-ju crap). Ne rečem, da pri Androidu takih primerov ni, seveda so, so pa tudi cvetki ki s 3rd party (ala CM7, 2.3.5) delujejo bolje kot z originalnik 1.6 ali 2.1
wink-1.gif

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ne me hecat no, recimo asphalt 6 ti boš rekel da ti normalna verzija deluje?? Ma takšnih aplikacij je veliko in je BV komentirat o tem; pač znajo naredit telfon kot v celoti, kdor nima denarja je to to;
pa ti resno verjameš, da je asphalt 6 za ios in android enake kvalitete kar se grafičnih kvalitet tiče?!???

dečko ne sanjat no...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Daj ti na HTC Dream Gingerbreada, pa da te vidim. Ta telefon je prišel na tržišče eno leto za iPhone 3G in ima 50% več RAMa ter 25% hitrejši CPU.

Na 128MB RAMa pač ne moreš dati multitaskinga in pričakovati, da bo sistem deloval tekoče. Pri čemer že os sam pokuri okoli 100MB. 3GS ima 256MB rama, 600MHz CPU, 4-ka pa 800 MHz CPU in 512 MB RAMa. Spodobnega androida pa nimaš pod 1GHz in 768 MB rama. Pa še ta šteka. Za trkoče delovanje rabiš dul core procesor. Potem praviš, da ni odstopanj?

Razlika je in ta razlika je že v Javi. JIT compiler gor ali dol. Native ARM koda bo vedno tekla hitreje.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Pozabljate nekaj, da je iPhone 3G prišel ven 2008, daleč pred vsemi temi kripami ki jih naštevate

Se ti vidi, da razen o tebi ljubljeni napravi nisi NIČ prebral. Nisem še videl review-a, ki bi skritiziral kaj konkretnega pri t.i. kripah, če je že mnenje nas uporabnikov nepomembno, ker si itak ajfouna ne mormo privoščit
wink-1.gif

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
ksz
Vidim da se za brezveze kurčite.
Uporabljam iPhone-a, sem pa uporabljal tudi SGS1 in SGS2.
Dejstvo je so te primerjave brezvezne. iOS ima boljšo optimatizacijo, tukaj ni kaj reči, vse teče lepše. Kdor trdi drugače, ni sprobal obojega. S tem da pri Androidu vsaj približno tekoče laufa vse šele letos z vsemi hardware stroji.
iOS ima tudi več aplikacij. iTunes sistem je za povprečnega uporabnika super, ko se ga navadi. Povprečen uporabnik nebo rootal androida, zato da bo kupil Titanium backup ali kakorkoli se že imenuje. Pač na iTunesu lahko kupuje muziko, jo importa, ureja aplikacije, sinhronizera, updata itd.. V glavnem sistem je super zamišljen in kot tak stoji že 5 let.
Android? hmm.. Všeč so mi widgeti, kul je da si lahko vse aplikacije downloadaš na marketu (tudi za rootane telefone, pri JB iphoneih rabiš to delati preko Cydie), pa še par stvari, ki jih pri out-of-the box iPhoneu pogrešam.
Lahko pa tudi iPhone-a(spet ne za povprečne uporabnike) jailbreakaš in ga prilagodiš do vsake podtankosti.

Vsak naj kupi, kar mu sede, pluvanje po drugih stvareh je pa brezeveze. In fanboyi, kreteni, so na obeh straneh.
Aja, me prav zanima primerjava silnega SGSII z zvečer predstavljenim iPhone-om 5. Verjetno bo čes 3 mesece prišel SGSIII in ta drkanje kdo ima daljšega se nebo končal huh?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz sem tudi gledal tv in vidim, reklama za SGSII al kaj je, torej tle folk primerja svež telefon z iphonom4 starim kolk?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
V bistvu se primerja Android vs iOS, ker hardwaresko ni kaj dost razpravljat razen da je zaslon pri Samsungu prevelik in preveč kontrasten...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
mimogrede nades predstavitev iPhona 5 ob 10 uri po njihovem času kok je že to ob 19 po slovenskem?

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
V bistvu se primerja Android vs iOS, ker hardwaresko ni kaj dost razpravljat razen da je zaslon pri Samsungu prevelik in preveč kontrasten...

Danes je ravno prav 3.5'', jutri pa 4''
smirk-1.gif