Let's talk crap about phones we don't own

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sem tudi gledal tv in vidim, reklama za SGSII al kaj je, torej tle folk primerja svež telefon z iphonom4 starim kolk?
btw sgs2 se prodaja od konca aprila / začetka maja. tako da tako nov telefon spet ni...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Daj ti na HTC Dream Gingerbreada, pa da te vidim. Ta telefon je prišel na tržišče eno leto za iPhone 3G in ima 50% več RAMa ter 25% hitrejši CPU.

Na 128MB RAMa pač ne moreš dati multitaskinga in pričakovati, da bo sistem deloval tekoče. Pri čemer že os sam pokuri okoli 100MB. 3GS ima 256MB rama, 600MHz CPU, 4-ka pa 800 MHz CPU in 512 MB RAMa. Spodobnega androida pa nimaš pod 1GHz in 768 MB rama. Pa še ta šteka. Za trkoče delovanje rabiš dul core procesor. Potem praviš, da ni odstopanj?

Razlika je in ta razlika je že v Javi. JIT compiler gor ali dol. Native ARM koda bo vedno tekla hitreje.

Čudno da android deluje tekoče na SGS 1 ali pa na LG Optimus One itd... Nisem pa nikjer rekel, da se da na VSE android aparate naložiti Cyanogen Mod ali podobne, da se na tiste, ki so podprti in imaš vsaj alternativo original ROM-u, pri Applu si pač vezan na njihov iOS, ker drugega ni.

Android aparati bodo pa vedno en korak pred iPhoni, ker se tehnologije razvijajo in najavljajo dnevno, aparati prihajajo v mesečnih razmakih, iPhone pa pride enkrat letno. Dual-core potrebuješ za 1080p snemanje (tako android kot iphone), mogoče obstaja tudi kakšen Android, ki snema Full HD z enojedrnim procom ampak ne bom trdil, ker ne vem iz glave.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Čudno da android deluje tekoče na SGS 1

Saj ne deluje. To že celo temo trobim
frown-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Čudno da android deluje tekoče na SGS 1 ali pa na LG Optimus One itd... Nisem pa nikjer rekel, da se da na VSE android aparate naložiti Cyanogen Mod ali podobne, da se na tiste, ki so podprti in imaš vsaj alternativo original ROM-u, pri Applu si pač vezan na njihov iOS, ker drugega ni.

Android aparati bodo pa vedno en korak pred iPhoni, ker se tehnologije razvijajo in najavljajo dnevno, aparati prihajajo v mesečnih razmakih, iPhone pa pride enkrat letno. Dual-core potrebuješ za 1080p snemanje (tako android kot iphone), mogoče obstaja tudi kakšen Android, ki snema Full HD z enojedrnim procom ampak ne bom trdil, ker ne vem iz glave.

Hmm, na androidu pa nimaš druge izbire kot android?

Apple pa pogosto daje ven nove različice iOS in dodaja funcionalnosti.

Pa da bi sledil androidovim HW izboljšavam, moraš potem tudi mesečno kupovati nove telefone. Potem je pa iphone drag?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

frown-1.gif

Ne vem kaj si delal z njim, ampak v 10ih mesecih kar sem jaz telefon uporabljal (SGS 1) je zadeva delovala brezhibno, brez bilokakšnih lagfixov. Vedno sem imel gor aktualno verzijo SW-ja in root, drugih modifikacij pa na mojem aparatu ni bilo in sem bil z njim zelo zadovoljen ampak sem se ga malo naveličal in sem zato probal še iPhone 4 in me ni prepričal, ker je bila zadeva enaka kot SGS 1, le da je na njej tekel drug sistem, ki pa meni žal ne ustreza.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

Hmm, na androidu pa nimaš druge izbire kot android?

Apple pa pogosto daje ven nove različice iOS in dodaja funcionalnosti.

Pa da bi sledil androidovim HW izboljšavam, moraš potem tudi mesečno kupovati nove telefone. Potem je pa iphone drag?

Mesečno kupujejo nove telefone tisti, ki se s telefoni kurčijo in hočejo pokazat da pač majo dnar, ta folk ponavadi sploh ne ve kaj ima v roki, le da je bilo drago. Cene vseh telefonov so si danes že tu tu in sam nisem nikoli rekel, da je iPhone predrag.

Res je, na Androidu je samo Android tako kot na iPhonu samo iOS ampak razlika je v tem, da je teh Android verzij malo morje, od različnih avtorjev, ker je zadeva odprta in vsak, ki ima željo in voljo, si lahko najde sebi najbolj primerno verzijo (če mu original ne ustreza). Meni original iOS ne ustreza, z raznimi prilagajanji s pomočjo Cydie se pa nisem kaj preveč ukvarjal, saj so mi v preteklosti na iPhonih te stvari naredile več slabega kot dobrega. Kar se tiče pa ažurnosti updejtov sistema iz strani Googla in Appla pa sta si tu tu...Prihaja iOS 5 in Android Ice Cream Sandwich.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

frown-1.gif

Kako ne deluje? Če ne deluje tebi ne pomeni da drugim ne deluje? Katero verzijo adroida imaš? Čene poskusi iz cyanogen modom 7, zadeva bo tekoča in stabilna. Sam imam SGS1 in ne vem kaj delajo nekateri. Sem prijel od kolega 1ko telefon je lagal neverjetno in to iz cyanogen modom,kar je meni nemogoče, no flashati je bilo potrebno še enkrat cm7 in zadeva mu leti in je zadovoljen.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
DarkyROM JVQ v10.2. Najbolj me moti, ker scrollanje (imenik, SMS-i, twitter, ...) ni tekoče. Sej če mu pustiš kake pol minute, da si naloži vse gre pol bolje. Imel sem pa prej i4, kjer se to ni dogajalo.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Sem imel SGS1, na Android se dobro spoznam.

Ponavljam ze 9234ic. SGS1 ima pocasen NAND (moviNAND) pomnilnik, na katerem je /data particija, kjer so podatki od aplikacij. Zato tukaj "lag" in posledicno neodzivnost. Ce se flasha CyanogenMod se sistemska particija, ki je na hitrejsem NAND cipu, zmanjsa in se na podatki od aplikacij na racun tega zmanjsanja lahko shranijo poleg na ta cip. Slabost te resitve je, da je na voljo le okrog 150MB za te podatke, tako da je pac treba vecino aplikacij, ce se da, ruknit na SD. Dobra pa, da je sistem odziven tak ko treba.

Tak da prosim, ne nabijat kak je sistem tekoc in brez lagov, mogoce ce je namescenih 5 dodatnih appov poleg serijskega telefona, pa se le do takrat, dokler ima telefon zalaufane v pomnilniku, kak jih pa zacenja nalagat, pa je tukaj mikrolag. Logicno je, da ce je cas dostopa I/O operacij do pocasnejsega flash pomnilnika vecji, da se le-te naberejo in vidijo v obliki laga celo do 1s.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Nexus S naj bi imel zelo podoben hardware - a oni so odpravili ta problem? Čist iz firbca, ne zato, ker ga imaš ti
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

frown-1.gif

Kako ne deluje? Če ne deluje tebi ne pomeni da drugim ne deluje? Katero verzijo adroida imaš? Čene poskusi iz cyanogen modom 7, zadeva bo tekoča in stabilna. Sam imam SGS1 in ne vem kaj delajo nekateri. Sem prijel od kolega 1ko telefon je lagal neverjetno in to iz cyanogen modom,kar je meni nemogoče, no flashati je bilo potrebno še enkrat cm7 in zadeva mu leti in je zadovoljen.

Pa ti tvoji kolegi vedo, da jim z modanjem izničuješ garancije?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Preden ga nese na servis zaradi morebitnih težav s telefonom flešne uradni ROM za našo regijo in noben ne bo nikol vedu, da je blo kej drukga na telefonu, so pa na RAM 2 pod garancijo popravljali tudi zaflashane Galaxye na katerih je bilo jasno vidno, da je lastnik nekaj čaral z odinom
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Preden ga nese na servis zaradi morebitnih težav s telefonom flešne uradni ROM za našo regijo in noben ne bo nikol vedu, da je blo kej drukga na telefonu, so pa na RAM 2 pod garancijo popravljali tudi zaflashane Galaxye na katerih je bilo jasno vidno, da je lastnik nekaj čaral z odinom
wink-1.gif

To pa ne vem, ce bo drzalo... Ravno v zadnjem Monitorju se mi zdi, da je en clanek na to temo... da imajo nek stevec, ki steje, kolikokrat je bil flashan in podobno... Menda se da izbrisati pri nekaterih z nekim USB kljuckom (JIG) ...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Nexus S naj bi imel zelo podoben hardware - a oni so odpravili ta problem? Čist iz firbca, ne zato, ker ga imaš ti
smile-1.gif

Nexus S ima hitrejsi NAND, pa tudi vecina telefonov od SGS1 dalje. Se je Samsung naucil na napakah. Zgleda da je bila to cena kapacitete SGSja, pac tukaj imate 8GB pomnilnika, a je pocasnejsi. Na papirju 8GB pac lepse zgleda. Tudi 512MB pomnilnika je BS, ker ga je na voljo dejansko 337MB, ostalo je rezervirano za sistem in HD snemanje.

Naj bi imel podoben hardver, toda ce podrobno pogledas, je dosti bolj dodelan. Compass sensor je cist drug cip, je odzivnejsi. Odpravljena je neumna postavitev antene za GPS, tako da je lock hitrejsi in signal bolj mocen (drugi najvecji razlog jamranja na SGS). Kamera je ista, toda ni 720p (Samsung jo je softwersko spimpal na tako locljivost, mogoce bo tukaj ICS prinesel kaj novega).

Allaround se vidi, da je bil SGS1 bolj kot ne prvi izdelek in so se dosti naucili iz njega.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
wink-1.gif

To pa ne vem, ce bo drzalo... Ravno v zadnjem Monitorju se mi zdi, da je en clanek na to temo... da imajo nek stevec, ki steje, kolikokrat je bil flashan in podobno... Menda se da izbrisati pri nekaterih z nekim USB kljuckom (JIG) ...

Pri SGS 1 se mi zdi da teh težav ni blo, ima pa SGS 2 vgrajen števec tako kot si omenil. Ta števec pa se resetira s pomočjo USB JIG-a (mislim da je sestavljen iz dveh uporov), njegova funkcija pa je da spravi telefon v download mode (tudi če je "brikan") in reset števca in zopet ne vejo, da se je kaj delalo. Samsung je z novimi bootloaderji reset števcev "onemogočil" ampak so ljudje najdli nov način in sicer downgrade bootloaderja na verzijo prijazno JIG-u
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Sem dal tega Cyogena gor. V začetku je bil hiter. Pol daš pa par aplikacij gor je pa konec. Ta sistemska particija je takoj polna, mislim, da mi je začelo javljati da ni več prostora po dveh ali treh aplikacijah. Ko pa nalagaš aplikacije na data particijo, si pa na istem.
frown-1.gif

Še sreča da za to skorupcalo nisem nič plačal
bonk.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
No jaz sem imel okrog 120 aplikacij, tak da nevem kaj se je pri tebi zalomlo. So pa ble ta vecje premaknjene z A2SD, vsaj tiste ki so zavzele dosti prostora v /data/data, na koncu sem imel okrog 60MB fraj. Je pa bil CM vseeno prevec nestabilen, random rebooti, itd sem sel nazaj na stock, potem pa videl priloznost ter prodal in doplacal za Nexus. Tu dela vse tak ko treba, hiter, GPS lock takoj, auto brightness instantn, ni treba kalibrirat kompasa, skratka ni se treba drkat pa ubadat s telefonom, samo uporabljat. Od zaj naprej kupim le Google phone.