Let's talk crap about phones we don't own

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
No pomir se napisal si čisto drugače preberi prvo kar si napisal pa prst iz riti ven, da ga ti v pol ure naštimaš pa da dela ne pa da ga poinštaliraš tudi. Če smo pa pri tem tudi dokler ti vse na klikaš ali pa uporabiš google account in ti vse zlouda dol spet nemoreš biti hitrejši od uplinka z USB ali pa si mogoče celo.

Glej ne bi več o tem kdo kaj lahko in kdo kaj ne more, eni pač nimajo življenja in imajo telefon za to drugi uživamo v življenju in se ne igramo s telefoni, želim ti veliko srečnih let z uporabo žene khm mislim android telefona pa veliko mokrih noči no drkanje ti vsekakor ne uide. lp.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Ja nekateri se ne igrajo s telefoni, ampak uživajo v svojem polnem življenju tako, da se pravijo drugim po internetu kako prazno življenje imajo ker imajo android telefon
smile-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
preizkusil sem symbian, ios, android in wp7 platformo.

Za moje potrebe in čas, ki ga mislim "zabiti" v nastavitve telefona sta trenutna izbira samo ios in wp7 platforma. Symbian je out, za androida pa rabiš časa in časa za nastavitve lai prilagajanje.
Tisti, ki imate pa čas in živce za nastavljat vsak crap posebej pa izvolite.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
In ja govoril sem o SMS zvonenju, pa mi ga ti spremen brez jailbreaka pametnjakovič? Ne nakladite fantje, ker ne bomo prišli daleč.

Lahko brez problema. iOS5 beta.press
smile-1.gif
Od torka dalje pa bodo lahko čisto vsi lastniki japk od 3gs+.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Baje bo 4 inč zaslon. O ne. To bo veliko razočaranje za vse obstoječe uporabnike iPhone-ov, ki so zadnje mesece vztrajno trdili, da je 3,5 inč, kot je sedaj, ravno prava in je ne bi spreminjali. Ker ne bodo mogli vsega doseči z enim prstom.

evil.gif

Naj uganem. Po novem bo 4 inč tista raaavno prava velikost?

Velikost je stvar okusa. Tudi sam sem se težko odločil za cegu od sgs2 ampak so druge lastnosti pretehtale. Po dveh tednih se navadiš tistega kar imaš. Prej se mi je zdej sgs2 prevelik, zdaj se mi zdijo iPhoni smešni
grin1.gif

Hja, šel sem iz BB na SGS1 in potem SGS2, po naključju pristal na iPhone4 ... SGS1 je bil v vseh pogledih (zdaj, ko se ozrem nazaj) poden. Počasen, zatikajoč, nezanesljiv (FC) ... Sporazumevanje z Exchangeom poden. SGS2 je veliiiki, veliiiiko boljši, ampak me je pa (kot pri SGS1, le da ta man) ob pogosti enoročni uporabi začela bolet roka (ja, levi zgornjo vogal je s palcem tesžko doseči). IPhone4 je za uporabo hiter, baterija ne traja nič manj kot pri SGS, se odlično razume z exchangeom in ima zame za uporabo ravno prav velik ekran (kar je edino, kar ga postavlja pred SGS2, zame seveda). Če bo naslednji večji, bom pač visel na štirki, ko bodo pa vsi večji, pa ne bo razloga, da bi pri jabučku vztrajal.
Je pa pri vseh tako, da če hočeš imeti telefon, kot ti ugaja, je treba malo delat. Custom ROM oziroma JB ... Jebiga, očitno noben ne zna naredit out of the box dovolj prilagodljivega telefona. In dvomim,d a bo tudi tu petka kaj boljša.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Ja ne ga f00kat, da je več androidov prodanih, kot iOS naprav, če pa na vsak krš za 100€ tiščijo android, da se potem jočeš zraven ko gledaš, kako deluje...

To je sicer res, ampak z večjim številom naprav pride večja motivacija za razvoj aplikacij
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Poglej, pri androidu rabim 30 minut da si komplet telefon naštimam iz nule na to kar želim, pri iPhonu porabim ta čas že samo za to, ker si želim nastavit svojo melodijo za SMS, ker mi vgrajene niso všeč. Najprej morem jailbreakat, potem morem dat .mp3 v prav format potem pa še preko nekega explorerja to datoteko kopirat na telefon.

Na iphonu rabiš 2 sekundi
hysterical-1.gif
(aktiviraš ga v Itunes)

Tudi pri Androidu vpišeš samo gmail account in imaš praktično vse poštimano. Odvisno kako zahteven si in kako izkoristiš telefon. Tako da začetno konfiguracijo lahko tudi na iphonu kot androidu zabiješ več ur, problem je, če bi rad zabijal čas z modifikacijami, pa ti OS to ne omogoča
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Je pa pri vseh tako, da če hočeš imeti telefon, kot ti ugaja, je treba malo delat. Custom ROM oziroma JB ... Jebiga, očitno noben ne zna naredit out of the box dovolj prilagodljivega telefona. In dvomim,d a bo tudi tu petka kaj boljša.

Znajo naredit dovolj prilagodljivo, samo ni v interesu. S preveč prilagodljivosti pridejo težave in nezadovoljni uporabniki, ki uporabljajo večinoma telefon samo za sms-e in klice (tako od oka bi rekel da vsaj pol uporabnikov pametnih telefonov). Tisti, ki ve kaj hoče mu tudi custom rom ali JB ne bo delal težav. Čeprav sam še nimam potrebe, da bi imel večjo prilagodljivost, ker frekvence procesorja in podobnega sranja se mi itak ne da počet
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Znajo naredit dovolj prilagodljivo, samo ni v interesu. S preveč prilagodljivosti pridejo težave in nezadovoljni uporabniki, ki uporabljajo večinoma telefon samo za sms-e in klice (tako od oka bi rekel da vsaj pol uporabnikov pametnih telefonov). Tisti, ki ve kaj hoče mu tudi custom rom ali JB ne bo delal težav. Čeprav sam še nimam potrebe, da bi imel večjo prilagodljivost, ker frekvence procesorja in podobnega sranja se mi itak ne da počet
smile-1.gif

V bistvu nisem mislil nobene bolj hude prilagodljivosti kot to, da lahko recimo na iPhonu z dvema klikoma prižgeš/ugasneš 3G, wifi, BT, data ... Za to ga moraš JB ... Ali pa po drugi strani backup Androida. Na SGS1 vem, da je moral bit rootan (SGS2 sem imal premalo časa, da bi se s tem ukvarjal) ...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
In ja govoril sem o SMS zvonenju, pa mi ga ti spremen brez jailbreaka pametnjakovič? Ne nakladite fantje, ker ne bomo prišli daleč.

Lahko brez problema. iOS5 beta.press
smile-1.gif
Od torka dalje pa bodo lahko čisto vsi lastniki japk od 3gs+.

A veš, da bo android verzije 12.0 čez 4 leta omogočal lansiranje rakete zrak - zemlja kamor koli ti bo pasalo? Ne govort kaj bo omogočal iOS ampak kaj v tem trenutku omogoča. Ne vlačte se vn z bednimi izjavami, ker pol že prov debilni izpadete.

@Bokyto: Mislim, da imam več od življenja kot ti, kljub temu, da se igram z nastavitvami (ja android omogoča prilagajanje). Raje zabijem cel dan, da si nastavim telefon po svojih željah, kot pa da vržem stran denar za telefon, kjer bo bilo vse tako kakor si je zamislil en zadetek v USA (brez sprememb, aja iOS 12 bo omogočal pošiljanje datotek preko Bluetootha oz. WiFi Direct, REVOLUCIJA!!!). Kero verzijo tipkovnice za slepe pa uporabljaš, ker vem da si od prekomernega drkanja na svojo jabolko že slep
stupid-1.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Vsako tele ima svoje veselje prepustim ti uživanje saj si najboljši a vredu samo uživaj...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ne vem, kaj bo android 12 omogočal. Ne vem niti kaj bo tako imenovani open source os android 4, ali 2.4, ali katera cifra bo že ice cream sandwich, ki bi naj v kratkem izšel. IOS5 beta pa uporabljam že par mesecev in dobro vem, kaj podpira in česa ne. V torek ga pa dobijo vsi lastniki iOS naprav.

Na mojo žalost pa zadnje pol leta uporabljam tudi SGS1, pred tem sem pa tri modele iphonea (2G, 3GS in 4), tako, da sem imel določena pričakovanja kako bi se smart phone OS naj odzival. Long story short, sem zelo razočaran. Nalaganje kontaktov laga, odpiranje smsov je treba čakat, scrollanje twitter feeda se zatika, ... Najbolj sem bil pa razočaran z email aplikacijami. Še vedno mi ni jasno, zakaj morata biti za gmail druga aplikacija, kot za exchange, da o odzivnosti in hitrosti delovanja niti ne govorim. Pa imam gor zadnjo verzijo darky roma, ki bi naj bil superduper hiter.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Vsi zagovorniki IPhona, ki trdite da vse dela z prve in da nič ni treba spreminjat....zanimivo, da znate po tem forumu pisat, kajti osebe, ki si nebi spremenile telefona svojim željam, so ponavadi osebe, ki jim tudi pošiljanje e-maila predstavlja intelektualni presežek.

LP
Torus

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Želja, da se s telefonom ne ukvarjam še ne pomeni, da tega ne znam delati. Pomeni samo da ta čas raje bolj koristno porabim. Sicer sem pa že tudi iphone, ko se mi ni več bootal, reševal preko ssh. Samo sčasoma pa ugotoviš, da je sam sistem veliko bolj stabilen, če telefona ne jailbreakaš.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
spet merimo kdo ma daljsega =), nesmiselno...ko vsak zagovarja svoje...ima pa res jabuk odlicno zasnovan ios, temu ni oporekat, andro pa se je razsiril ko epidemija gripe pred leti (rabi finese)...lazje je nekaj optmirati na hw, ki se spreminja zvezno, kot pa izdelovat sistem za vecje stevilo naprav, ki imajo dokaj razlicne hw osnove, ne toliko, amapak vendar le...kje se je to ze videlo...aja osebni racunalniki...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
V torek ga pa dobijo vsi lastniki iOS naprav.

Na mojo žalost pa zadnje pol leta uporabljam tudi SGS1,

Vsi lastniki iOS naprav ali samo lastniki novejših iOS naprav (iPad, iPhone4/5)? Pozabljaš, da je govora o SGS2 in ne o prejšnem modelu SGS. To je isto, kot bi primerjal SGS2 z iPhone3gs ...
smirk-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Potem tudi primerjanje sgs2 in iphone 4 ni ravno na mestu, glede na to, da je iphone 4 že več kot 1 leto star model.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Vsi lastniki iOS naprav ali samo lastniki novejših iOS naprav (iPad, iPhone4/5)?

iPad 2 (Wi-Fi)
iPad 2 Wi-Fi + 3G (GSM)
iPad 2 Wi-Fi + 3G (CDMA)
iPad (Wi-Fi and Wi-Fi + 3G)
iPhone 4 (GSM)
iPhone 4 (CDMA)
iPhone 3GS
iPod touch (4th generation)
iPod touch (3rd generation)

+ iPhone 5 (4S?)

2G in 3G pa imata premalo rama za novejše verzije, ki podpirajo multitasking. Imata samo 128MB od česar kar sistem pokuri večino.

Citat:
Uporabnik wacko pravi:Pozabljaš, da je govora o SGS2 in ne o prejšnem modelu SGS. To je isto, kot bi primerjal SGS2 z iPhone3gs ...
smirk-1.gif

iPhone 4 in SGS1 je še kako primerjava na mestu, saj je slednji prišel ven za prvim in ima zmogljivejši HW.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

Bom kar s slikami pokazal (nimam jailbreakanega
smile-1.gif
) :

20110929-1c15msimgdffw6t5dacjq12r3j.jpg
20110929-q1c2d96i66m7rt54e7tu17jt78.jpg
20110929-q539b95ctx1ff2q7gwdhb4w3ih.jpg

Zelo si duhovit, zdej mi pa pokaž en opozorini ton, ki si ga SAM naložil na telefon? Mogoče sem se prej slabo izrazil, ko sem rekel da ga ne moreš spremeniti, seveda sem imel v mislih, da svojega tona ne moreš naložit (tiste, ki so prednaloženi seveda lahko nastavljaš). Če želiš imet pa neko svojo custom SMS opozorilo je pa potreben JB in nekaj čaranja, da nadomestiš enega izmed obstoječih tonov za svojega, ker ima iOS podprto ne vem točno, mislim da 8 mest za opozorilne tone pri SMS ne bom pa trdil koliko, pač omejeno število jih je.

Primerjave med aparati pa ne bojo nikoli na mestu, ker ne bo nikoli en Android aparat izšel na isti dan kot iPhone. Kar se pa tiče tega, da kupujete iPhone, ker ni potrebno nič nastavljati in ga direktno kar uporabljate, to mi je pa smešno do konca
hysterical-1.gif
Amacar al kdo je že bil je prej rekel da iphona aktiviraš pa samiz backupa restoraš, ja itak, js tut sam androida nabavim pa iz Titanium Backup Pro restoram appse in manjkajoče nastavitve pa sem fertik. Takšne primerjave sploh niso na mestu, ker blebetate, da vam je bolj toplo. Me zanima kaj bi bilo, če bi vam nekdo v živo vrgel na mizo aparate s tremi različnimi OS-i, katerega bi v hitrejšem času zrihtali (Applovcom bi blo treba olajšat zadevo in jim poleg prnest še laptopa, da bi sploh lahko kaj sčaral...).

Nazadnje urejeno: