Let's talk crap about phones we don't own

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Na napacnega si repliciral. Osebno sem odprt za vse mobilnike, vsak ima nekaj ki me privlaci in vsak ima nekaj, ki me odbija. Trenutno imam take preference, da mi sede iPhone, lahko se ga bom jutri navelical in saltal brez slabe vesti na Android. Nisem custveno navezan na OS ali znamko (OK razen LG-ja (popizditis fasal, kadar sem kaj rihtal)
grin1.gif
), kar pa ne morem reci za veliko slovencljev - vsaj svojega konja hvali.. do onemoglosti, pa ce ima prav ali ne in potem nastane pointless kregarija.

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Jst pa pravim vsak ima svoje življenje in nima vsak od nas toliko časa, da bi se ukvarjal še s telefonom, tu je predvsem meni prav prišel IPHone zdej mam tudi Androida tudi omenil ne bom katerega, ker ni kriv aparat ampak jst. Druga zgodba.

Oba sistema sta dobra za oba sistema moraš biti primeren uporabnik, nekdo, ki ima veliko časa in je bolj raziskovalec in rad vsak dan nekaj novega nagrunta in doda v telefon si pač kupi android. Nekdo, ki mu ustreza to, da telefon pač dela in da tisto, kar ima vsaj inštalirano gor tudi deluje kako pač deluje ga ne zanima ozadje ne ospredje si pač kupi Iphone in veliko, nas je vsaj takih, ki nimajo dosti časa.

DA bi si vzel en dan življenja, da nastavim aparat po svojih željah mi ne pride na pamet, ker čas je edina stvar, ki ga ne morem kupit vse ostalo so zanemarljive malenkosti.

To je isključno moje mišljenje.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Še nekaj o zaslonih... ni vse v svetilnosti, kontrastu. Mene pri super AMOLED najbolj moti to, da barve niso prave. Če nekaj razvijaš, objaviš na netu, delaš na kalibriranem ekranu, gledaš na kalibriranem ekranu, je vse lepo. Potem pa postavi zraven nekega SGS2 in tista barva je, omfg, bolj ne bi mogli falit. Na račun "živih" barv postanejo nekateri odtenki ogabno živahni. Retina recimo ima dosti bolj realne barve, smo ravno zadnjič dali par telefonov na kup in nažalost to kar samsung daje notri ni vredu. Tudi na HTCjih so lepše barve...

Lp

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
A jok ker se sinhronizira lahko opravičeno počasnej dela? Torej widgeti so za en drek ker bremzajo celoten sistem.. gpu pospesevanje kje si?..google v leto 2011 smo =)

Nisem doktor računalništva, ampak iz mojih dosedanjih izkušen, več stvari kot poganjaš naenkrat počasneje dela vse skupaj, in če je cena za to, da mi ni treba za vsako malenkost dpirati posebaj programa ker mi namesto tega par widgetov prikazuje vse kar rabim kar na glavnem ekranu to, da se mi imenik odpre 1/10s kasneje kot na iphonu, je to mala cena za tašno razkošje
smile-1.gif

No sicer pri meni za tisto 1/10s niso krivi widgeti ampak to, da nikoli ne ugasnem emulatorja za playstation ampak ga samo pomanjšam, da teče v ozadju
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ksz.

Še nekaj o zaslonih... ni vse v svetilnosti, kontrastu. Mene pri super AMOLED najbolj moti to, da barve niso prave. Če nekaj razvijaš, objaviš na netu, delaš na kalibriranem ekranu, gledaš na kalibriranem ekranu, je vse lepo. Potem pa postavi zraven nekega SGS2 in tista barva je, omfg, bolj ne bi mogli falit. Na račun "živih" barv postanejo nekateri odtenki ogabno živahni. Retina recimo ima dosti bolj realne barve, smo ravno zadnjič dali par telefonov na kup in nažalost to kar samsung daje notri ni vredu. Tudi na HTCjih so lepše barve...

Lp

Za SGS vem da so bile te pritožbe, na SGS2 pa imaš možnost nastavitev kontrasta zaslona. Meni sicer pašejo bolj živahne barve, zato sem pustil to na privzeti nastavitvi, imaš pa možnost še dodatno povečati kontrast (kar je bilo čisto preveč intenzivno) ali pa nastaviti na dosti bolj naravne odtenke. No na tako majhnem ekranu imam sam rajši, da barve malo bolj izstopajo.

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Tema je namenjena debati o Apple konferenci in o prihajajočih Apple produktih.
Prosim, da to vsi (ki vam ni mar za apple izdelke) to spoštujete sicer jo bom primoran zakleniti.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
lepo videt kako nekdo ostane večni optimist
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik masevc pravi:
počakam na predstavitev, potem pa se odločim.
A WP7 telefon ali pa novi iPhone. Android in drkanje po njihovem sistemu me ne zanima.

tu pa še ena študija http://iclarified.com/entry/index.php?enid=17104

odhajam pa iz Nokie E72

Slabo bereš? Link do aktualne statistike je že bil objavljen, nekaj postov nazaj
wink-1.gif

pa Presneto ti in tvoje statistike, ko si se že miljon krat blamiral z njimi, si se zdaj samo še 1x več
hysterical-1.gif
kak lahko sploh nekaj z i na začetku jemlješ kot verodostojen vir, ki seveda, jasno kot beli dan, postavlja jabolčni izdelek v ospredje?
idi recimo na engadget, ki je verjetno malo manj iMilitanten, tam je bila pred dnevi statistika da je bilo v zadnjih 3 mesecih prodanih precej več androidov kot japk in trend gre samo še bolj v to smer

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Steve ne bere, on samo provocira (oz si verjetno želi iphona, drugače ne bi prišel skakat v vsako temo o iphonu
evil.gif
)

glej, včasih se rad prcam, in kdo je bolj dovzeten na prcanje kot iphone sektaši?
evil.gif
konkurenco jih dela še samo sgs2 sekta.
Sicer pa imam doma 2x macbook, 1x iMac, shuffle, ipad2, tak da če bi si ga tak blazno želel, bi ga že davno imel
smirk-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.919
113
40
MB
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Jst pa pravim vsak ima svoje življenje in nima vsak od nas toliko časa, da bi se ukvarjal še s telefonom, tu je predvsem meni prav prišel IPHone zdej mam tudi Androida tudi omenil ne bom katerega, ker ni kriv aparat ampak jst. Druga zgodba.

Oba sistema sta dobra za oba sistema moraš biti primeren uporabnik, nekdo, ki ima veliko časa in je bolj raziskovalec in rad vsak dan nekaj novega nagrunta in doda v telefon si pač kupi android. Nekdo, ki mu ustreza to, da telefon pač dela in da tisto, kar ima vsaj inštalirano gor tudi deluje kako pač deluje ga ne zanima ozadje ne ospredje si pač kupi Iphone in veliko, nas je vsaj takih, ki nimajo dosti časa.

DA bi si vzel en dan življenja, da nastavim aparat po svojih željah mi ne pride na pamet, ker čas je edina stvar, ki ga ne morem kupit vse ostalo so zanemarljive malenkosti.

To je isključno moje mišljenje.

evo to je to, ne da se boljše povedat
grin1.gif

sem tudi sam sicer navdušen nad tehnologijo in vsem kar smrdi po elektriki
grin1.gif

če bi bil še enkrat star 16 bi verjetno bil navdušen nad androidom, podobno kot sem bil nad linux-om

ampak takrat pač druga nismo meli za delat ...

glih tu vidim povezavo med linuxom pa androidom ... oboje deluje ... če vložiš dovolj ur v to da spraviš v neko funkcionalno enoto

ravno zato mi je trenutno iPhone top .. ker od mene ne zahteva prav nič, 90% potreb pokrije že out of the box, ostalo si dljaš, install in ... dela
smile-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ja ne ga f00kat, da je več androidov prodanih, kot iOS naprav, če pa na vsak krš za 100€ tiščijo android, da se potem jočeš zraven ko gledaš, kako deluje...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
ne to meni razlagat, porednemu fanteku777 to razloži ker mu za boga ne ne gre v glavo in vztrajno napoveduje apokalipso, kako bo iphone nadomestil tudi te 100€ android polizdelke
aplauz.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

glih tu vidim povezavo med linuxom pa androidom ... oboje deluje ... če vložiš dovolj ur v to da spraviš v neko funkcionalno enoto

ravno zato mi je trenutno iPhone top .. ker od mene ne zahteva prav nič, 90% potreb pokrije že out of the box, ostalo si dljaš, install in ... dela
smile-1.gif

Ubuntu...inštaliraj in uporabljaj, ni več treba preživet nekaj ur s ukazno vrstico preden vse skupaj deluje tako kot mora :D Če ga zna uporabljat moja mama za katero sem rabil 10 let, da sem jo navadil na windowse, potem tudi linux danes ni več tako grozen
smile-1.gif

Isto s androidom, če ga porinem babici v roke, bo z njim delala enako dobro kot s symbianom ali iosom. Kaj pa ona ve kaj teče pod pokrovom, glavno da lahko ona pogleda slike na telefonu ter koga pokliče, to je pa vse kar rabi od telefona. Tako kot večina ljudi ne bo ona nič nastavljala, ampak bo uporabljala natanko v takem stanju kot je prišlo iz škatle. Tisti mali procent ljudi, ki si je pripravljen čas vzet za nastavljaneje telefona po lastni meri je recimo isti procent ljudi, ki je pripravljen dragoceni čas zapravljat na raznih forumih v debatah o raznih modelih telefonov...

...hmmm

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

Naj še dodam jaz svoje mnenje.Sem bil včasih uporabnik wm5 in kasnejših različic.Vsaki 3 dan bi lahko flešal telefon, da bi sprobal vse custom rom-e.Ob flešanju pa je seveda blo še nekaj dela s sami OS. Programi so se že avtomatsko poinštalirali po flešanju, samo ostale nastavitve pa je blo treba vnest ročno... In to je vzelo nekaj cajta in me je po 2 letih in 4 htcjih enostavno minlo, pa tut sam OS je postal rahlo zastarel. Isto je zdaj pri androidu. Flešal bi lahko skorajda vsak dan nov rom...Pa kljub temu noben rom nebi deloval 100% in bi mi pri katerem kaj falilo, pri drugem pa bi blo odveč.

Najpomembnejše pa je , da sam OS , za katerega obstaja malo morje custom OS , ne more bit kaj prida (nekaj mu fali,nekaj kar večini ni ok?!?) , če tolkim uporabnikom to, pa ono ni kul in želijo v največ primerih odstranit določene stvari.Ne tolko spremenit , kot zamenjat s čim drugim in kako stvar odstranit.

Nadaljne debate lahko nadaljujemo v novi, še neustvarjeni temi : Primerjava OS na telefonih.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Poglej, pri androidu rabim 30 minut da si komplet telefon naštimam iz nule na to kar želim, pri iPhonu porabim ta čas že samo za to, ker si želim nastavit svojo melodijo za SMS, ker mi vgrajene niso všeč. Najprej morem jailbreakat, potem morem dat .mp3 v prav format potem pa še preko nekega explorerja to datoteko kopirat na telefon.

Vsi telefoni ko pridejo iz škatle jih lahko začneš takoj uporabljat in ne zdej kle probat delat razlik, ker jih ni. Js lahko telefon vzamem iz škatle in z njim kličem, pišem SMS itd. pa ni važn al na njem teče iOS, Android, BB Os al pa neko čajniz sranje.

Kar se pa flashanja tiče je pa star posameznika, te kdo sili da moraš flashat vse razpoložljive rome? Če ti paše jih, če ti ne jih pač ne, to je isto kot bi reku da si kupu iPhona pa ga morš zy jailbreakat da boš lah vse stvari iz Cydie probu. V večini primerov ni kriv telefon če slabo dela ampak je v 99.99% primerih kriv uporabnik.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Tule da te popravim, za nastavitev melodije porabiš 5min, če pa rabiš več si pa "noob". Iz audiko.net si obrežeš melodijo po želji, oz vzameš prednaloženo in naložiš v itunes. Res jako zajebano. Jailbreak seveda ni potreben.

Za ostalo pa samo syncas z itunesom svoj backup in viola imaš vse stvari urejene.

Ups, se opravičujem. Če ti je to "nujno", boš ali jailbreakal, ali pa izbral kateri drugi OS.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Poglej, pri androidu rabim 30 minut da si komplet telefon naštimam iz nule na to kar želim, pri iPhonu porabim ta čas že samo za to, ker si želim nastavit svojo melodijo za SMS, ker mi vgrajene niso všeč. Najprej morem jailbreakat, potem morem dat .mp3 v prav format potem pa še preko nekega explorerja to datoteko kopirat na telefon.

Na iphonu rabiš 2 sekundi
hysterical-1.gif
(aktiviraš ga v Itunes)

Lets face it Phone is a phone lets keep it simple as that. We all are full of bullshit.

Očitno nisi uporabljal Iphone si samo slišal kako to drugi delajo, jst imam ringtone shranjene v Itunes in jih syncam gor ko telefon priklopim in ja meni itunes pomeni več kot nekomu, saj ga uporabljajo ne samo iphon temveč tudi Ipad in ATV2 ter ostali računalniki po hiši najbolj kul faktor je to, da preko enega itunes-a Zrolam komad po celi bajti na vseh napravah Pa saj so še ostali bomboni pa nebom o tem, koliko časa pa uporabim da vse skupi dela cca 5 min če drugače samo izberem komad, video in dam Air Play in zadeva špila po celi bajti :D
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:

hysterical-1.gif
(aktiviraš ga v Itunes)

Lets face it Phone is a phone lets keep it simple as that. We all are full of bullshit.

Očitno nisi uporabljal Iphone si samo slišal kako to drugi delajo, jst imam ringtone shranjene v Itunes in jih syncam gor ko telefon priklopim in ja meni itunes pomeni več kot nekomu, saj ga uporabljajo ne samo iphon temveč tudi Ipad in ATV2 ter ostali računalniki po hiši najbolj kul faktor je to, da preko enega itunes-a Zrolam komad po celi bajti na vseh napravah Pa saj so še ostali bomboni pa nebom o tem, koliko časa pa uporabim da vse skupi dela cca 5 min če drugače samo izberem komad, video in dam Air Play in zadeva špila po celi bajti :D
cheer.gif

Jaz pa imam ringtone shranjene nekje na računalniku, telefon povežem na računalnik z tistim usb kablom, ki mi je trenutno najbližje, računalnik pa telefon prepozna ne da bi mi bilo treba nameščati 90mb shovelwara v obliki itunesa
smirk-1.gif
Da se razumemo, itunes sem imel priložnost uiporabljat na macu in tam je zadeva zadovoljiva, a že ko sem jo ob nakupu prvega ipoda 5 let nazaj prvič inštaliral na računalnik s okni sem bil mnenja, da si tisti, ki je bil odgovoren za port iz maca na okna zasluži, da ga za jajca obesijo na sramotilni steber ker ni važno na kakšnem hardwaru zadevo poganjaš, ta deluje porazno.

Kar sem hotel povedat je, za nekatere je odsotnost itunesa velik plus
grin1.gif

Drugače pa, nič čudnega da potrebuješ za nastavitev iphona samo 2 sekundi. Saj ko pripelješ cliota domov si tudi samo položaj sedeža nastaviš,. ko pa pripelješ domov novega mercedesa s pa sicer porabiš malo več časa za nastavitev vseh igračk, a je potem vožnja dosti bolj uživantska
grin1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

hysterical-1.gif
(aktiviraš ga v Itunes)

cheer.gif

2 sekunde rabiš da si naložiš aplikacije itd.. pol se pa zbudiš s prstom v riti pa mokr po čelu. Če se pa že gremo out of the box, drugega telefona sploh ne rabiš na PC prklaplat. Ka ti si mogoče kakšen potomec od jasnovidca Danny-a da mi boš prerokoval ali sem uporabljal vaš opevani jabuk al ga nism?

In ja govoril sem o SMS zvonenju, pa mi ga ti spremen brez jailbreaka pametnjakovič? Ne nakladite fantje, ker ne bomo prišli daleč.