Let's talk crap about phones we don't own

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zakaj pa je potem treba namescati razne "lag fix" popravke na Galaxy-ja? Sicer je pa tako... Ljudje smo razlicni... in imamo razlicne okuse... Ce bi bilo drugace, bi bilo dolgcas
smile-1.gif

Na Galaxy S2 nič ne laga.

Ampak vseeno ne deluje tako tekoče kot [konkurenca], reality check
priden.gif

In ja Mhz ne pomaga
hysterical-1.gif

Bo treba še kaj drugega probat kot pa samo Android
zmaga.gif

Ne vem. Jaz ne opazim laga. Da bi delalo hitreje, bi moralo zaznati še preden kliknem.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
meni ni jasno kaj eni vidite dobrega na teh smsungovih ekranih. meni je za kozlat ko not gledam, zdi se mi da vse vleče na modro, kontrast preočen,..., v glavnem noben argument zakaj bi htel samsunga imet

Stvar okusa. Tehnično najboljši zaslon na trgu, kar se tiče porabe energije in kontrasta. Če imaš pa ti rad sprano sliko z manj kontrasta pa pač kupi nekaj za 150€
wink-1.gif

res je, stvar okusa. Pa da te malo popravim: rad imam normalno sliko z nenavitim, normalnim kontrastom. Isto kot da dam na tvju kontrast na 100 in se grem hvalit kako bombastično televizijo imam
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
meni ni jasno kaj eni vidite dobrega na teh smsungovih ekranih. meni je za kozlat ko not gledam, zdi se mi da vse vleče na modro, kontrast preočen,..., v glavnem noben argument zakaj bi htel samsunga imet

Beres mi misli.. samo sem raj tiho, ker se mi ne da prickat s fanatiki SGS2
crazy1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Stvar okusa. Tehnično najboljši zaslon na trgu, kar se tiče porabe energije in kontrasta. Če imaš pa ti rad sprano sliko z manj kontrasta pa pač kupi nekaj za 150€
wink-1.gif

res je, stvar okusa. Pa da te malo popravim: rad imam normalno sliko z nenavitim, normalnim kontrastom. Isto kot da dam na tvju kontrast na 100 in se grem hvalit kako bombastično televizijo imam
wink-1.gif

Ne dojemaš ti ravno dobro zaslonov. Ti lahko naviješ kontrast na 130%, črna še vedno ne bo črna ampak bo temno siva. Ne gre se za to koliko kontrastna je nastavitev ampak kaj je zaslon sposoben prikazat. Pri sgs2 je črna res črna, pri ostalih zaenkrat še ni. Če gledaš fotografijo kontrasti ne bodo nič bolj našponani, kot če jo gledaš na drugem telefonu, samo črno bo prikazal kot črno in ne kot sivo (podobno je pri drugih barvah). Druga stvar je tehnologija, ki je v ozadju in s tem tudi varčnost z energijo. Da telefon s 4,3 zaslonom drži dobra 2 dneva z enim polnjenjem in relativno pogosto uporabo je dober dosežek, ki bi bil z drugim zaslonom bolj težko dosežen....

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
se pravi isti argumenti kot tisto flancanje o tem kako je na plazmi črna črna, na lcd pa ne? ja glej, meni je to dlakocepljenje, enim je to očitno življenjskega pomena, eni še niti opazijo ne te razlike.
isto poraba energije. Eni recimo na androidu izklopijo komplet vse (in s tem izgubijo 3/4 funkcionalnosti) samo da lahko na 2 dni tišijo šteker not, spet drugi imamo vklopljeno ampak res čisto vse in ga pač vsaki večer filamo

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Beres mi misli.. samo sem raj tiho, ker se mi ne da prickat s fanatiki SGS2
crazy1.gif

Pa kakšni fanatiki
stupid-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
se pravi isti argumenti kot tisto flancanje o tem kako je na plazmi črna črna, na lcd pa ne? ja glej, meni je to dlakocepljenje, enim je to očitno življenjskega pomena, eni še niti opazijo ne te razlike.
isto poraba energije. Eni recimo na androidu izklopijo komplet vse (in s tem izgubijo 3/4 funkcionalnosti) samo da lahko na 2 dni tišijo šteker not, spet drugi imamo vklopljeno ampak res čisto vse in ga pač vsaki večer filamo

Wifi, BT, UMTS, urna sinhronizacija mailov skoraj 24/7, live wallpaper... Kaj bi še rad? In ja... 2 dni komot, če se ravno ne igram 3 ure igric na dan. Kolega s HTC-jem (ne vem točno kateri model, tisti s fizično tipkovnico) pride tam nekje do 9ih zvečer z enim poljnjenjem in podobno uporabo... you do the math.

Če se spravim šparat verjamem da pridem na 3 dni uporabe brez problema, nisem pa še probal, ker se mi zdi brezveze.

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Galaxy fanboyi ste pa trenutno res najbolj tečna bitja!!! Kako vam deluje sgs2 pa v temi o sgs2 pišite, ki jo z veseljem preberem, da vidim kako se stvari razvijajo, iphone temo pa na miru pustite,.

Imel sem galaxy s, pa je super telefon in vse, tudi trenutno ga priporočam vsem, ki imajo budget do 200€ in se ne bojijo rabljenih telefonov. Ampak lag pri sporočilih, ter imeniku, nalaganju galerije je proti iphonu 4 dosti bolj zaznaven in se dogaja pogosteje. (verjetno zato, ker android prepogosto sprazni pomnilnik in tako zapre sms/galerija/imenik, čeprav sem vse to namerno puščal v ozadju). Imel pa sem verzije 2.1, 2.2, 2.2.1, 2.3.3. Tisti, ki pa to ne priznate, pa lažete sami sebi.

Ko bo prišel iphone 5, pa ga bom seveda tudi testiral napram sgs2 (pa to ne pol urce igračkanja, ko še vse ostane v ramu), in se potem odločil za "meni" boljšega. Ne bom pa celotnemu širnemu svetu razlagal, kako je kateri telefon superioren, ker se pri vsakem najdejo malenkosti, ki bi lahko bile boljše, ampak ti na enem nekatere prevagajo (meni osebno tekoče delovanje).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.181
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

wink-1.gif

wink-1.gif

. Pri sgs2 je črna res črna, pri ostalih zaenkrat še ni

O pa je... Pri Samsung Omnii 7
evil.gif

In deluje zelo gladko, nobenega laga, čeprav na pol slabšem hardweru (no tukaj nima Samsung nič pri tem, ampak M$ ). Pa da nebo kdo rekel da sem Android hejter, ker nisem. Mi je prav všeč, ampak mi je WP7 prav tako, če ne bolj.

iSadje mi pa prav para živce, ker vsak drugošolček gnjavi fotra, da hoče met iSadje, saj je slišal od slinavih sošolcev da je vse ostalo zanič.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Lepo ste zasmetli temo....

Baje prideta 2 iphona. Poceni varianta in običajna.Še dosti več nas bo, po novem letu, iphone uporabnikov
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
lepo videt kako nekdo ostane večni optimist
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik masevc pravi:
počakam na predstavitev, potem pa se odločim.
A WP7 telefon ali pa novi iPhone. Android in drkanje po njihovem sistemu me ne zanima.

tu pa še ena študija http://iclarified.com/entry/index.php?enid=17104

odhajam pa iz Nokie E72

Slabo bereš? Link do aktualne statistike je že bil objavljen, nekaj postov nazaj
wink-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Steve ne bere, on samo provocira (oz si verjetno želi iphona, drugače ne bi prišel skakat v vsako temo o iphonu
evil.gif
)

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ne vem kaj se sploh spravljate pregovarjat, če kdo kej reče proti iPhone je Android lover in kontra. Vsak naj vzame kar mu paše, ampak naj to naredi tako, da ne pljuva po konkurenci. Tip ma danes iPhona je vse ostalo šrot, čez en teden ima SGS 2 je pa iPhone šrot in to se dejansko dogaja, ker se kle ne gre kaj je boljše, kaj boljše dela ampak ker ima večjega oz. daljšega
wink-1.gif
in nehite se kurčit kak en telefon dela super, drugi pa laga. Sem imel čisto vse iPhone, oba Galaxy S-a , Omnio 7 in še bi lahko našteval...Meni osebno najbolj ustreza Android. Sem prav zanalašč kupil iPhone 4, testiral 2 meseca in mi ni odgovarjal tako, da ga je nadomestil SGS 2 in poznam dejansko stanje obeh aparatov. Lahko povem, da za moje pojme SGS 2 dela hitreje, kar se tudi pričakuje neke gromozanske razlike pa tu spet ni, sploh pa ne vem od kod vam spet ideje o kakšnih LAG-fixih, to je bilo na SGS 1 pa še to je deloval brez lagfixa dovolj hitro, lagfixe pa so nalagali tisti, ki so se kurčili z raznimi benchmarki.

Kar se zaslonov tiče spet kakor komu paše, iPhone 4 ima super zaslon, odlična ostrina, zaslonu na Galaxyu pa prav tako nič ne fali. Meni odgovarja Super AMOLED zaslon, sploh zaradi varčnosti in kot je že nekdo pred menoj omenil prave črne barve in ne n odtenkov sive. Telefoni pa danes niso več omejeni z HW-jem ampak s SW-jem, včasih je bilo pa ravno obratno.

Je pa nekdo res dobro napisal par postov nazaj, 3.5" zaslon na iPhonu je bil odličen, ravno prav velik in so vsi govorili, da so 4" absolutno preveč. Me zanima kaj bodo tisti povedali v primeru če pride iPhone z večjo diagonalo od 3.5"
wink-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zakaj pa je potem treba namescati razne "lag fix" popravke na Galaxy-ja? Sicer je pa tako... Ljudje smo razlicni... in imamo razlicne okuse... Ce bi bilo drugace, bi bilo dolgcas
smile-1.gif

Na Galaxy S2 nič ne laga.

Ampak vseeno ne deluje tako tekoče kot [konkurenca], reality check
priden.gif

In ja Mhz ne pomaga
hysterical-1.gif

Bo treba še kaj drugega probat kot pa samo Android
zmaga.gif

Hud problem je imeti na iphonu tekoče menije, ko pa je vse s čim se mora telefon matrat za prikazovanje mreža 4x4 ikon, malo večji problem pa je če imaš na vsaki strani widget, ki se avtomatsko updata, in še n programov, ki jih poganjaš v ozadju ker uživaš v multitaskingu
smirk-1.gif

Tudi jaz imam lahko menije tako bliskovite kot ifon...če izklopim vse uporabne programe, vse programe iz ozadja, ter vso šminko, ki mi telefon polepša...ampak to nekako ni poanta pametnega telefona da izklopiš vso uporabnost za 1/10s pridobitve na hitrosti
smirk-1.gif

Citat:
Uporabnik bvader pravi:

Je pa nekdo res dobro napisal par postov nazaj, 3.5" zaslon na iPhonu je bil odličen, ravno prav velik in so vsi govorili, da so 4" absolutno preveč. Me zanima kaj bodo tisti povedali v primeru če pride iPhone z večjo diagonalo od 3.5"
wink-1.gif

To je pa že stara zgodba, "eh kdo rabi 3g in mmse, moj iphone ima tako gladke menije, eh kdo rabi boljši hw, moj iphon ima takooo gladke menije, eh kdo rabi višjo ločljivost, moj iphone ima takoooo gladke menije, eh kdo rabi pull down menu, moj iphone ima taaaakoooo gladke menije, eh kdo rabi 4" zaslon, to je preveč + moj ihone ima taaaakooo gladke menije vi pa tako počasne... "

evil.gif

neverendingstory
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
A jok ker se sinhronizira lahko opravičeno počasnej dela? Torej widgeti so za en drek ker bremzajo celoten sistem.. gpu pospesevanje kje si?..google v leto 2011 smo =)

Zase sem ze nasel sistem, ki mi odgovarja in sem po dolgem casu res zadovoljen!
cheer.gif

Nazadnje urejeno: