Laserska operacija oči

tomi

Guru
1. sep 2007
18.563
9.809
113
40
MB
ksz

a če grem na to operacijo mi osebni zdravnik napiše 2 tedna bolniške ?
smile-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Ja ... in ni to malo žalostno, da se vedno več slovencov odpravlja na hrvaško ... tak za zobe kot za razne zdravstvene preglede in operacije ... Tu dobiš občutek, da je naše zdravstvo v p.m. (po domače). Sicer pa še jaz vseeno zaupam našemu sistemu.

Koliko pa kaj pri nas stanejo laserske operacije? v LJ in MBju? Ker drugim bolnišnicam se ne zaupam, najmanj pa Ptuju, ki je zame najslabša bolnišnica v sloveniji.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pri nečem tako pomembnem kot je vid, se pač ne greš patriota, ampak greš tja kjer je usluga najbolj kvalitetna.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Tega ne delajo v UKC MB, za LJ nisem prepričan, ampak mislim, da tudi ne.
Gre za samoplačniški poseg, ki ga izvajajo privat ambulante.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Bil pri Moreli v Ljubljani in nimam glede kvalitete ničesar za oporekat... tako da stavki, da je v tujini bolj kvalitetno je za moje pojme izrečena kozlarija.

V tujino pa tudi ne bi hodil, ker lahko rabiš dohtarja tudi kasneje pri zdravljenju in pri nečem tako pomembnem kot je oko se ne bi igral. Zobje so ena stvar, če se zakomplicira se lahko počaka dan ali dva preden prideš nazaj do tistega ki ti je popravljal, pri očeh je pa stvar precej bolj rizična.
Sodelavec je ravno pred 4tedni šel k Moreli na operacijo obeh očes in je bil zelo zadovoljen.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kje pa je dokaz, da so tako usposobljeni? Glede na to,da niso v EU, vprašanje če imajo enako stroge kriterije, kot mi ?

a oznaka EU pa je merilo za kakovost in strokovnost???....te pa mi povej ki je tu grčija
confused-1.gif

drgač pa, bi rekel da verjetno nebi nekaj delali če nebi bili sigurni v svoje delo...ok, ne rečem, se lahko zgodi da gre kaj narobe, to ni nikdar izključeno, je pa tudi vprašanje kako pol taki ki grejo na tak OP potem upoštevajo navodila za okrevanje...se veste 100 ludi 100 čudi...eni si pač določene stvari po svoje razlagajo........bi pa se verjetno tudi kake hude posledice že pokazale pri nekaterih, glede na to da so s tem začeli v avstraliji že pred 10 ali več leti.....lp

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Spirit, vprašaj sodelavca koliko je dal za operacijo, potem pa se grem malo pozanimat. Sicer mam skoraj - 80 diptrije na obe oki ... ampak očal ne nosim rad nikoli, edino ko sem pred tvjem ali za računalnikom.

In še to ... cene so iste, tudi če imaš večjo dioptrijo in + ali - ?

Kako pa je z očesom, če prvič operirajo, potem se ti vid poslabša in greš spet na operacijo, ne pusti nobenih posledic? Na primer, da večkratna operacija ne bi bila mogoča ... ali se operacija lahko izvaja še večkrat?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.640
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Sicer mam skoraj - 80 diptrije na obe oki ... ampak očal ne nosim rad nikoli, edino ko sem pred tvjem ali za računalnikom.
No sedaj pa še pravilno napiši. Ker tole je vse skupaj polomija
evil.gif

-80 NIMAŠ! Pri -8 si brez očal slep(ostro vidiš manj kot pol metra pred seboj). Pri 0,8 očal skoraj ne rabiš.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.167
7.005
113
Ne vem zakaj si tak.

@rekreativni jaz ti izrekam pohvalo da zelo dobro (dobesedno) slepo tipkaš

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
In še to ... cene so iste, tudi če imaš večjo dioptrijo in + ali - ?

Kako pa je z očesom, če prvič operirajo, potem se ti vid poslabša in greš spet na operacijo, ne pusti nobenih posledic? Na primer, da večkratna operacija ne bi bila mogoča ... ali se operacija lahko izvaja še večkrat?

Bom prašal sodelavca takoj ko pride z dopusta čez 2 tedna.

Ja cena je ista neglede na to koliko dioptrije imaš. To je poseg ki traja cca. 15minut na oko in nima veze ali mora laserček enkrat ali pa dvakrat čez tvoje oko.
Cena pri sodelavcu je bila cca 850eur, edino kar ne vem ali je to za eno oko ali oba.... mislim da kar za eno oko. V mojem primeru pred 4 leti je bila cena 1300eur operacija (za eno oko) + 100eur pregled. Imel sem pa okoli 2.0 dioptrije na samo enem očesu + cilinder. Zdaj vidim super
smile-1.gif

Kar se tiče dodatne operacije je stvar taka, da je vse odvisno od debeline tvoje roženice (tako mi je blo razloženo). Če imaš dovolj debelo greš lahko večkrat na operacijo. Če imaš tanko roženico ti bo predlagala mogoče kakšen drugačen poseg. Ampak ponavadi ni problemov s tem.

Moj predlog: Pokliči Morelo (ali pa tistega ki ti je bližje, nekje v Žalcu vem da je bil pred leti prav tako eden odličen dohtar za te stvari) in se zmeni za informativen pregled. Vsaj takrat je bil tak pregled zastonj. Takrat se pogovorita kakšne so možnosti, potem pa bosta počakala pol leta in greš spet na pregled, da bo videla ali se ti dioptrija kaj pretirano spreminja. Mora biti ustaljena, pod tem pogojem gre operirat. In ko bo ugotovila, da imaš zdaj stabilno dioptrijo boš izvleku zlato kreditno kartico, plačal, podpisal, se ulegel na stol in strah te bo ko zajca (za čisto brezveze ker ni nič hudega), čez pol ure boš na poti domov, prvo noč te bo malo bolelo, naslednji dan pa nič več.....čez en teden boš že nazaj na svojem delovnem mestu. Konc zgodbe.

hyper

Pripravnik
10. sep 2007
57
0
6
LJ
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

Cena pri sodelavcu je bila cca 850eur, edino kar ne vem ali je to za eno oko ali oba.... mislim da kar za eno oko. V mojem primeru pred 4 leti je bila cena 1300eur operacija (za eno oko) + 100eur pregled. Imel sem pa okoli 2.0 dioptrije na samo enem očesu + cilinder. Zdaj vidim super
smile-1.gif

tvoja operacija pred 4 leti pri moreli je bila LASIK ali LASEK?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
uf pojma nimam... takrat vem da je bila samo ena metoda pri njej v uporabi, ne vem več katera je bila katera....mislim da sem imel LASIK

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

No tole je pa že nekako bolj normalna cena, vidim da imajo po 845 eur na oko pri Moreli z Lasek metodo. Že nekaj časa oklevam ampak tole je pa že zanimivo, se po novem letu naročim za pregled. Zdej me pa nekaj zanima, nekaj se mi vid še slabša, ampak ne tako zelo zelo zelo veliko, ne vem...verjetno se kar ustavit ne more?? Imajo kakšna odstopanja al mora biti prav nič od nič...sedaj sem nekje pri - 3,00 na obeh očesih. Sicer imam leče, ki so super, samo še vedno ni to to in počasi se mi po 10 letih ne da več notri in ven jih dajati + še vedno se ponoči bleščijo luči od avtov, kar me moti, pa problem je pri vetru ipd, se solzijo oči...drugače so leče top shit, samo nekako mi tudi ni cilj se cel life z lečami ubadati. Se operira obe očesi naenkrat ali prvo enega in nato drugega...ker vmes potem čoravo vidiš na enega. Kdo kaj ve o tem iz prve roke, sem z nekim okulitstom nazadnje govoril in pravi da če res ne vidiš full slabo da se ne splača, da zna biti problem v starosti, da se zadeva začne slabšati in da naj bi imel problem videti na blizu?? Pač to je bilo njegovo mnenje...ve kdo kaj o tem??

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Kakor jaz vem se dioptrija v zadnjih 6mesecih ne sme spreminjati....ampak lej, najbolje da greš k njej na pregled pa ti bo ona povedala. Verjetno je informativni prvi pregled še vedno zastonj.

Temu sodelavcu so operirali obe očesi hkrati in je bil čez dva dni že skoraj normalen, sicer ne vem ali je lahko že vozil, verjetno še ne.

Lej še enkrat, ne poslušaj drugih, pejt tja na pregled in boš izvedel najbolj zanesljive informacije.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Sicer mam skoraj - 80 diptrije na obe oki ... ampak očal ne nosim rad nikoli, edino ko sem pred tvjem ali za računalnikom.
No sedaj pa še pravilno napiši. Ker tole je vse skupaj polomija
evil.gif

-80 NIMAŠ! Pri -8 si brez očal slep(ostro vidiš manj kot pol metra pred seboj). Pri 0,8 očal skoraj ne rabiš.

-0,80 ja ... Glej, dovolj je, da me hebe, ko najbolj rabim vid. Hočem meti 0. Zdravje se vedno plača, pa magari s kreditom.
wink-1.gif

No .. jaz mam -0,80, moja pa -2,50 ... močna dioptrija ... ampak s špegli je huda mačka
tongue-1.gif

Operacijo bi izbrala kar najboljšo klaso (ali po čem se to gleda) Cena je lahko tudi velika, tam 2 čuka ... ampak operacija pa more res biti 100%. V teh zlatih cajtih je malo težko do denarja priti. Eni so zaposleni, drugi pa polek študija tudi kaj delamo, da prideva čisto brez skrbi mimo.

Nazadnje urejeno:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
-2,50 ... močna dioptrija
Ti človek sploh ne veš kaj je močna dioptrija.
Do -2,5 kakšen let ali dve (se ne spomnim več točno ker je že toliko od tega)sploh očal nisem nosil(moja napaka)sem se psihično prepričeval da še dobro vidim.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
ja kolko pa maš te zaj? :O

Če si njene špegle gor dam, ne vidim nič skoz njih ... meglo. In to je zame res zelo močna dioptrija.
Ena njena kolegica pa ma tak močno dioptrijo, da baje niti nohtov ne vidi na nogah brez njih ... pa je samo meter pa pol od prstov oddaljena.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Sedaj imam že kakšnih deset let -5,25,pa še to bodo nekateri rekli da ni nič jih poznam ko imajo po -10 ali več(manj) plus kakšne cilindre ali kaj podobnega.Tudi sam razmišljam o operaciji glede na to da se mi že par let ni spremenila dioptrija toda glede na to da sem že kar v letih cca 45
uf-1.gif