Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
jah -2.5 je že kar konkretna dioptrija. Recimo poznam pa primer ko je človek pri -1.25 rabil očala, jaz sem pa imel -1.75 s cilindrom na enem očesu in okoli -1.00 na drugem očesu, pa sem še kar dobro shajal in nisem rabil očal. Pač človeški možgani so še vedno sposobni nekako sestaviti sliko, je pa dosti verjetnosti da imaš potem glavobole brez razloga kot je bilo v mojem primeru. Razlog je pa dejansko v dioptriji.
ampak leteti ti pa verjetno niso pustil brez očal, an? mislim, pol si naredu izpite pa to
Dokler sem imel 2nd class Medical (športni pilot) ta dioptrija ni bila tak problem. Ko sem šel delat zdravniškega za poklicnega pilota, pa bi mi napisali, da letim z očali. Ampak mi niso, ker sem šel na to operacijo preden sem šel delat zdravniškega za poklicnega.
Kar se tiče ljudi, ki razmišljajo o tem da bi šli na operacijo v Zagreb ali pa kam dlje - teh ljudi vas res ne razumem ko ste tako neodgovorni. A se sploh zavedate kaj se lahko zgodi, če pride do komplikacij? A boste ves teden dni ali pa dva v tisti državi kjer boste operirani? Al se boste vozili nazaj na preglede
Sej praviloma ni komplikacij, ampak kaj pa ko se zgodijo? Mene je recimo prvo noč svinjsko bolelo in sem poklical zdravnico ob dveh zjutraj kaj naj naredim. Po temeljitem pogovoru mi je rekla, da je to normalno, da že pa želim lahko vseeno pridem k njej SREDI NOČI. A veste koliko je to vredno??? Več kot pa tistih prišparanih nekaj 100eur.
Na koncu nisem šel, ker sva se zmenila, da bom vzel določene tablete, počakal da primejo in če se ne bi izboljšalo, bi jo poklical in šel k njej. Kar pa je čisto nekaj drugega, če naredim 20km ali pa celo pot do Zagreba in nazaj.
Res ste škrtuhi, obup!! Če nimate nekaj 100eur več za operacijo v Sloveniji, potem si je sploh ne privoščite!! To je tako kot da bi napraskal denar za jahto, potem bi jo pa imel zunaj na suhem, ker ne bi imel denarja za marino. Ma raje nimam nič kot pa neko skrapucalo.