Laserska operacija oči

gsm

Pripravnik
6. okt 2009
53
0
6
ljudje, ne se igrat z ocesi. procent neuspelih operacij je, verjemite, 50%....seveda o tem molcijo ali govorijo drugacne podatke.
(btw ...naprimer Lufthansa ne zaposli pilota, ce ima to operacijo)

http://www.lasikdisaster.com/

dr. Boshnik vam razlozi marsikatero krepko na racun le-teh:
http://www.eyefreedom.com/

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
50% ja seveda no, vsa slovenska smetana ima te operacije narejene, res čudno, da niso vsi slepi.

gsm

Pripravnik
6. okt 2009
53
0
6
pa ce je 30% namesto 50, je prevec!
V Münchnu imate v bozicnem casu "akcije" po 800€ na oko....vi samo izvolite:). Je pa zanimivo, da v tej znani ordinaciji (imena ne bom navajal) vsi zaposleni nosijo ocala:))

oko je v bistvu zivec in vsak poseg pusti posledice, brazgodine ki se slej kot prej manifestirajo tako ali drugace..(saj mi ni treba verjeti)
Te operacije lahko primerjamo z lepotnimi operacijami ali vojno industrijo....vse je nepotrebno..
za ostale odgovore vam je dr. Edvard Boshnik na voljo....meni se ne da vec..
Ce bom vsaj enega preprical, da ne gre na operacijo, bom dosegel svoj namen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Meni se ravno ne zdi tako nepotrebno. Življenje z očalmi nitako fajn, kot si kdo zamišlja, leče pa so itak void. Ne bi imel nič proti, če bi takšne operacije delovale, a zaenkrat še tako nisem kandidat, ker se mi dioptrija še kar slabša.

EYE

Zelenc'
14. jun 2012
2
0
1
Bila sem pred enim mesecem na operaciji v Zagrebu Svjetlost, imela sem dioptrijo -7. Uspeh operacije je popoln.
Ne morem prehvalit. Očala, leče sem vrgla v smeti. Samo potrebno se je ZELO držati njihovih navodil.
V septembru bo šel še moj mož. Še danes ne morem verjet, da je to mogoče. Kot da ne bi nikoli imela dioptrije.
Za operacijo sem izvedela v VIZITI na POPTV (cena -50%).

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
Citat:
Uporabnik EYE pravi:
Bila sem pred enim mesecem na operaciji v Zagrebu Svjetlost, imela sem dioptrijo -7. Uspeh operacije je popoln.
Ne morem prehvalit. Očala, leče sem vrgla v smeti. Samo potrebno se je ZELO držati njihovih navodil.
V septembru bo šel še moj mož. Še danes ne morem verjet, da je to mogoče. Kot da ne bi nikoli imela dioptrije.
Za operacijo sem izvedela v VIZITI na POPTV (cena -50%).

Pa tudi straniščna školjka se zdaj bolj sveti kaj, ga. Suralova.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
leče pa so itak void.

Kaj naj bi to pomenilo?
confused-1.gif

Jest sicer recimo nosim leče že 15+ let, ki so zadnjih 5+ let res odlična zadeva. Zjutraj daš noter, pozabiš da jih imaš, zvečer pa ven. So pa bile že 15 let nazaj to precej neudobni kosi plastike in si sploh ne morem predstavljati kaj so si v oči tlačili 30 let nazaj, ko se je začel ta biznis.
crazy1.gif

Sem pa recimo svoje čase tudi malo razmišljal o laserski operaciji, ampak imam z lečami tako malo problemov (za ilustracijo - v osmih letih kontaktnih borilnih športov, mi je iz očesa padla dvakrat), da niti ne pomislim na operacijo. Tehnologija je še vseeno relativno nova in dolgoročne posledice po mojem skromnem mnenju še niso dovolj znane. Poleg tega imamo pa oči zaenkrat samo ene in mi res ni do tega, da bi kdo preveč šaril po njih, če ni potrebno.
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Meni osebno leče ne pašejo, imam zgleda dokaj občutljive oči. Saj bi se verjetno navadil, a zakaj bi se, če imam očala.

EYE

Zelenc'
14. jun 2012
2
0
1
JELLO NE VEM KAJ TO POMENI, A LAHKO RAZLOŽIŠ: "Pa tudi straniščna školjka se zdaj bolj sveti kaj, ga. Suralova"

Na živce mi greste taki kot si ti na vseh forumih, ki neki pametujete.

Želim samo povedat svoje izkušnje, ki bi jih tudi potrebovala, preden sem se v strahu odočila za za operacijo.
Ni me bilo straha ali operacija boli, ampak če bo potem vse v redu. Prej sem nosila 15 let leče čez dan, zvečer
pa očala. Leče so bile ful v redu, ampak moja sodelavka je imela od leč glavobole in sem se jaz tudi bala, da
bo enkrat zdravnik rekel, da jih ne sem več nositi (ali pa zaradi kakšne bolezni oči).
Ne bom več komentilara, vsak naj razmišlja po svoje.
Na tej internetni strani sem iskala kiropraktika pa sem opazila vaš pogovor. Žal mi je da sem se prijavila na forum,
ker ste gor razno razni prijavljeni.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
A pod pojmom "LASIK" to pomeni le določeno metodo laserske operacije, ali vse laserske operacije oči? Punca ima namreč dosti veliko dioptrijo(okoli 7), pa še cilindre. Pred leti je razmišljala o tem, vendar se ji dioptrija še ni popolnoma ustavila.

Je pa bila pred cca 5 leti na pregledu (mislim da klinika Morela, LJ), pa so ji rekli, da ima tako tanko roženico, da je operacija možna samo enkrat, ni možno nobenih popravkov. Je v tem času tehnika kaj napredovala, da je potrebno manj roženice?

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
dr. Hana Suralova je kul vzdevek za tiste, ki si grejo delat reklamo že s prvim postom na Alterju
smile-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.033
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik gsm pravi:
ljudje, ne se igrat z ocesi. procent neuspelih operacij je, verjemite, 50%....seveda o tem molcijo ali govorijo drugacne podatke.
(btw ...naprimer Lufthansa ne zaposli pilota, ce ima to operacijo)

http://www.lasikdisaster.com/

dr. Boshnik vam razlozi marsikatero krepko na racun le-teh:
http://www.eyefreedom.com/

Ne vem od kod ti tole ampak v sorodstvu imam dva zelo zadovoljna primerka, enega pa če v bližnji soseščini. Za nezadovoljnega pa še nisem slišal ampak glede na to da bi pri številu operiranih Slovencev moralo biti veliko slepih nekako ne verjamem v kakršnekoli resne težave s tem. Prej se mi zdi da "nekdo" ponuja alternativo in v svojo korist pljuva po "konkurenci".

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
V torek sem bil na pregledu v Zagrebu. Glede na mojo dioptrijo - desno oko +3.5, cyl -5.0, Axis 10, levo oko -0.25, cyl -2.25, Axis 180, so mi priporočili metodo LASIK. Za operativni poseg sem dogovrjen v petek, 13.7. Akcijska cena za posamezno oko je 800,00 EUR, tako da me bo vse skupaj prišlo operacija 1.600,00 EUR, pregled 100,00 EUR in pa potem še stroški poti v Zagreb.

Glede na moje zelo različno stanje na obeh očesih, se mi kasneje lahko vrne nekaj cilindra na kar me je doktor opozoril. Prav tako me je seznanil z vsemi ostalimi informacijami. Res moram pohvaliti njihov profesionalen in strokoven odnos, verjamem da bom z operacijo več kot zadovoljen.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
raje kot na ceno se obremenjujte z iskanjem kvalitetne storitve,ker oči so le oči,kaj ti pomaga ugodna cena,če boš morda slep ali imel kakšna pogosta vnetja,poleg tega se op priporoča tistim,ki se jim vid na slabša več,kdor je v fazi ko se dioptrija še veča,po čez pol leta spet imel -0.5 ali -1 in potem je nesliselno iti na op,razen kdor se ne obremenjuje z denarjem,če bo vsako leto moral op ponoviti

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Svjetlost je dejansko Klinika. Ne samo po fancy laznem nazivu ampak po strokovnosti.

Gre se za specializirano bolnico na terciarnem nivoju. V sloveniji je konkurenca le ocesna klinika KC Ljubljana.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kje pa je dokaz, da so tako usposobljeni? Glede na to,da niso v EU, vprašanje če imajo enako stroge kriterije, kot mi ?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kje pa je dokaz, da so tako usposobljeni? Glede na to,da niso v EU, vprašanje če imajo enako stroge kriterije, kot mi ?

Kriteriji so na hrvaskem v akademskem smislu se visji kot pri nas. Tu EU nima nobene veze.

Bolnica svjetlost ima status Kinike Reške Univerze.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.563
9.809
113
40
MB
kaka pa je razlika med LASIK in LASEK ... na slednjega ima trenutno irman popust na 850 € na oko

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zanimivo.Lasek je v vsem boljši, razen v času regeneracije oči. Težko bi našli 2 bolj podobni besedi za 2 različna načina-posega
bonk.gif