Laserska operacija oči

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
aja...nene, mene je za oči ekstra strah
smile-1.gif
Skomina me samo če pomislim, da nekdo prčka po mojih očeh

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Moja je bila verjetno 5-6 let nazaj v LJ, pri kao taboljših, Morela, Morena nekaj takega, je imela kar močno dioptrijo, so ji spravili na nulo, no zdaj je zopet približno tam kjer je bila....

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
169
3
18
Samo za info , tudi VID medicinski center iz NG ima podobne cene kot so v ZG.

Na podlagi izkušenj moje boljše polovice lahko povem, da Šalamun vsakemu pacientu na podlagi pregleda predlaga vrsto operacije,...
Operacijo je imela pred petimi leti (prej -3,5) in še sedaj vidi odlično.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Imam enake pomisleke, ampak
smile-1.gif

Kar pojdi v Zagreb, k OpticalExpress. Mene so operirali pred 10 meseci. Dioptrija je šla iz -8,5 na 0. Če je možno, vzemi najnovejšo metodo. Bolečin ni nobenih, drugi dan sem vozil avto.
Kak teden si moraš dajati dokaj pogosto več vrst kapljic, po kakem tednu pa samo še umetne solze po potrebi. Ta potreba mine po kakih dveh mesecih.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Odločam se za lasersko operacijo oči.
Kaj novega na tem področju? Najbolj me zanima primerjava SLO/HR/BiH.
Vidim da je bilo par let nazaj samo LASEK in LASIK ki naj bi bila vrhunska, zdaj pa so že novi laserji. In seveda boljši (in predvsem dražji) kot prej omenjena dva. Zdaj bodo hvalili te nove in da so najboljši, čez par let bodo pa spet neki novi boljši
smile-1.gif

Imate kakšne osebne izkušnje, lahko priporočite kakšno ambulanto?
Zdaj sem samo malo okvirno preletel cene in ne vem kaj bi bilo lahko v Bosni slabše glede na to da imajo verjetno isti aparat? Cena pa seveda nižja. Da lahko pokriješ pot pa še ostane za ene čevape...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.844
6.506
113
Gledam svetlost ali kaj je v ZG, pa morelo pa Irmana v zalcu pa se mi ne zdi neki ceneje. Res pa, da lansko leto ste nekaj pisali po jurja in pol na uc, zdaj je pa že jurja. Toliko kot na HR. V glavnem iz tega razloga mi ZG odpade, vidim pa da ima Irman en super super laser nov. Nekako nisem fan ideje, da bi ga na meni preizkušal pa bom vseeno šla verjetno se k njemu na pregled, da mi malo razloži. Konec koncev naj bi bilj manj invaziven ipd itn.

K moreli sem se pa že nekaj naročila, da me malo izobrazijo kaj in kako je s tem. Pa praktično okoli vogla mi je, kar mi je zelo pomembno sploh ker so baje po posegu na voljo nonstop.

Je pa teh lasikov malo morje, je kaka velika razlika med njimi?

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Katera metoda je sedaj top šit? Sem bil že resen interesent... pa sem malo bral o lasiku pa me je malo minalo. Saj dioptrijo bi ti naj nekako popravili.. hitro pa se menda pojavi slabši vid v mraku, neka podvajanja itd...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Mene najbolj zanima kaj je s to metodo Reflex Smile, ki jo ima optika Vidim. Je res kaj "boljša" (v smislu hitrejše celjenje, manj stranskih učinkov...) napram lasiku ali je pač še en isti šmorn, samo da stane več. V roku pol leta se morem za nekaj odločiti.

Schischkar

Zelenc'
30. maj 2016
8
0
1
Jaz sem bil eno leto nazaj operiran na obe očesi v Celju ambulanta Vidim in sem zaenkrat zadovoljen, vzel sem en teden dopusta, eprav ga tudi toliko nebi rabil. Nebi rad delal anti propagande, ampak za Morelo iz Lj. mi je sodelavka povedala, da so ji iz -2.7 spravili na -2.5?? Lahko, da ima kaksen problem, ker so ji tako malo zbili, tako da vzamite to kot brezpredmetno.

Schischkar

Zelenc'
30. maj 2016
8
0
1
Ja opravil sem Reflex Smile in nič ne boli, dan ali dva malo reže, potem pa se normalizira. Eno oko sem imel -4.7 drugo -5.5, prej sem uporabljal leče in vid se mi je stalno slabšal, kar me je prepričalo za operacijo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Katera metoda je sedaj top šit? Sem bil že resen interesent... pa sem malo bral o lasiku pa me je malo minalo. Saj dioptrijo bi ti naj nekako popravili.. hitro pa se menda pojavi slabši vid v mraku, neka podvajanja itd...

Top šit je Advanced Customvue ali pa Idesign. Pred dvema letoma so me operirali v Zagrebu pri OpticalExpress. Za njih se nisem odločil zaradi cene, temveč zato, ker se ukvarjajo samo s tem. Metoda je bila Lasik Advanced Customvue. Operacija traja s pripravo vred kakih 15 minut, sam poseg pa za vsako oko približno 30 sekund. Drugi dan sem že vozil avto. Kake dva meseca se zvečer blešči, potem pa tudi to mine. Pred posegom sem imel dioptrijo -8.0 in -8.5, sedaj je 0/0. Seveda pa zaradi starosti uporabljam očala za branje z dioptrijo +2.0

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:Seveda pa zaradi starosti uporabljam očala za branje z dioptrijo +2.0
Tega bi se jaz rad znebil... Da bi videl kot pred desetletji. To najbrž ne gre.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Z lasersko operacijo se tega ne da znebiti, ker starostna presbiopija nastane zaradi oslabelosti očesnih mišic in ne zaradi oblike očesne leče. Če ti bodo pa zaradi sive mrene menjavali lečo, se pa lahko zmeniš za multifokalno lečo, ki odpravi tudi to pomanjkljivost. Samo naša odlična zdravstvena blagajna noče teh leč priznati kot nadstandard, za katerega pač doplačaš, temveč moraš plačati tudi kompletno operacijo.