Kvaliteta dobave elektrike

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
merilnik je voltcraft energy monitor 3000.
Ne bi ga pa rad resetiral, ker potem nimam več dokaza ( pa čeprav z dvomljivim merilcem )
Močno dvomim, da bi kdorkoli resno upošteval podatke iz 'kuhinjske' napravice za dobrih 40€...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Meritve ne morejo biti ravno hudo drage saj ni nič drugega kot da se priklopi inštrument gor in pusti kako uro ali dan. Če pa to veliko računajo pa tudi k...... Pokliči na elektro ki je zadolžen za tvoje področje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
ni treba da resno jemljejo.
Naj mi pa dajo odgovor zakaj v soboto popoldne 3* zmanjka elektrike ob lepem vremenu.
Če menjaj peč za uplinjevalno moram pred zagonom poskrbeti za back up napajanje

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Ne rečem da je pri tebi, ko si napisal da napetost skače sem pa tja, se mi je to porodilo. Če meniš a je pri tebi vse OK, potem napiši pritožbo. Opiši težav, ki jih imaš, ne pozabi na kontaktne informacije in pa na številko merilnega mesta ali pa ŠTOD, ki ju imaš na vsaki položnici.
Meritve trajajo en teden v skladu s standardom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
danes ob pol dveh spet brez elektrike. Kakodolgo ne vem ker me ni bilo doma.
Trafo in vas ni na poplavem območju.
s klicem na elektro sem danes obupal. So imeli dolge čakalne vrste že zjutraj.
Dobijo mejl, sem si pa začel beležit izpade.
Na www nič ne piše o izpadih v mojem kraju.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Pa imaš težave samo ti ali tudi tvoji sosednje, ker če boste samo jamral se sigurno ne bo samo od sebe popravilo
wink-1.gif

Če je stvar zanič a je tako težko poklicat na elektro pa jim jeb.... ......

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Probaj še dans enkrt - včeraj je bil malo čuden dan... Pa dajvečkrat... Pa ni jim treba j mater....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
bil na elektro v lj pa so rekli da naj grem na lokalno nadzorstvo....ne mors verjetno, bo res treba koga jebat...
celice na streho, v klet pa acuje...

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
če hočeš to hitro in učinkovito zrihtat, jim reči, da boš Al Kaido obvestil, da so nekaj preko preroka in njegovih priležnic rekli

iebe se njim zate
se je na moji parceli drog podiral pa so prišli čez 8 ali 9 mesecev pogledat. poten pa še pol leta, da so ga zamenjali

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hanzi,
Imam enake težave, pazi to, samo na eni fazi, ker mi mrknejo samo določene naprave... Kot da je preobremenjena samo ena faza... Po hiši imam novo napeljavo oz. imam novo napeljavo od razcepa na štendarju do omarice in od zunanje omarice do novih razvodnih omaric v hiši... Meritve opravljene od akreditiranega merilca. Tako da to ni moja napaka. Petrol je odgovoril, naj prijavim napako na Elektro Ljubljana-okolica. Večina v vasi ima iste pojave, čudi me da se še ni nihče pritožil...
Kot da je ena faza v trafelcu preobremenjena, da so vsi z enofaznin priključkom vezani na to isto fazo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
včeraj sem na servisu steklokeramike spet izpadel "bedak".
Reklamiral sem jo, ker mala indukcija na power ni delala nepretrgano, ampak mi jo je izklapljalo. Iz servisa me pred prazniki klicejo da dela njim normalno. Včeraj pridem ponjo s svojo posodo. Jaz sem imel priklopljeno na dve fazi, oni na eno. Tudi z mojo posodo je delala ok. Zapletel sem s v debato o razlogih. Možna je tudi elektrika, sedaj jo bom testiral na drugi lokaciji.
Tole bo se zanimivo....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Evo, pade pet cm snega, dobim sms od brata da so brez elektrike. Mine pol ure, sedaj sem se jaz brez. kaj bo če pade pol metra snega.najbrž bomo brez do naslednje zime. Me kliče sestricna ob 7 in pravi da je eno uro rabila iz lj do turjaka, sedaj pa vse stoji, pa kliče da ji cajt mine....aj ja.... Grem iskat parcele kjer so kraške jame v privat lasti(gozdovi), pa probat kakšno kupit