Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Eh, čist tko ni... Če bi se ustavil in bi videl, da si čist shiran in skumran, pol bi dobil malo Sam včeraj je bil zobatec na mizi in lignji, tega pa ti ne maraš))))
Drugače pa je bil najboljši pršut in (panceta),ki sem ga zadnje čase jedel iz Dalmacije-iz mislim da Drniša nad Splitom.Se ga sploh ni dalo primerjati z našimi idustrijskimi-še kakšen kraški domači bi mu težko konkuriral.
90% domačih pršutov ki se prodaja n krasu je iz prašičev gojenih na farmah v prekmurju!
Gdor goji doma prašiče ma za sebe in najbližje sorodstvo tega se večinoma ne prodaja!
Stari ej ker kvaliteten odgovor si mu dal. Res svaka čast - napisal je izrecno da naj se ne oglasa folk ki pozna pa da se ne prodaja ampak da bi rad kupil in naj se javijo tisti ki vedo da se prodaja.
Ko sem bil 1 mesec nazaj na Krasu, sem kupil pršut ( kitaro ) v pršutarni v kraju Lokev. Ker nisem neki expert za pršute, pa še malo sem bil mačkast tisti dan, sem rekel prodajalki naj mi da en lep, ne masten kos... Takšen, ki bi ga ona kupila zase! na ponk je vrgla 3 komade in izbrala enega! Kilo pršuta je bilo 8,47€, teža pa cca. 6,5 kg.! Doma sem ga pred kratkim " zaštihal " in moram reči, da je gut! Sam ne maram vakumsko pakiranih kosov, ker smrdijo kot kadaver. Včasih je bil zelo dober italijasnki San Daniele, ampak se je baje da tudi ta pokvaril. V svetu pa najbolj slovi španski pršut Jamon Iberico ( https://www.youtube.com/watch?v=ECVxQg8RAU8 )!Baje da tisti njihovi prasci žrejo samo želod , ne pa kot teli madžarski , ki verjetno vidijo v življenju samo 500W žarnico in korito s pomijami!.
Ce bi bile normalne pomije (ostanki hrane, notri pa potem nakuhana krmna zelenjava, buce, korenje, itd.), bi bilo super dobro. Ne bi me presenetilo, ce jejo mlete piscancje glave in podobno smetje, ki ga nimajo kam drugam zmetati.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.