Ko smo/ste takole fauš učiteljem in njihovim plačam za po mnenju vseh 20 ur na teden in praktično nič dela, me zanima koliko je takih, ki bi se danes šli učitelja/vzgojitelja in delali z otroci vsak dan v tednu? Za 2 jurja neto se ne grem tega, da delam v šoli, pa ne zaradi otrok, ampak zaradi pametnih staršev, ki nimajo več nobenega spoštovanja in zaradi dejstva, da je poklic učitelja popolnoma razvrednoten; da vsi svoje mladostne frustracije, ko jim ni šlo v šoli sedaj kot starši sproščajo na učiteljih.
Članek na siolu pa je itak fejk, to se da videti s čisto malo soli v glavi
Dejstvo pa je, da brez učiteljev ne bi bilo gospodarstva, brez učiteljev bi marsikdo med nami ostal polpismen in brez neke pametne izobrazbe. Kar spomnite se koliko krat so nas potiskali naprej, da smo naredili šoli in nekaj iz sebe.
Bo pa treba v tej naši državi enkrat prenehat s to faušijo, da ima nekdo več od mene. Naj imajo ljudje dobro plačo, niso oni krivi, da nekdo v gospodarstvu zasluži minimalca. Z nižanjem plače drugega se moja plača prav nič ne zviša, ko se trudim, UČIM, večam svoja znanja pa se lepo viša. Zato pa rabim med drugim tudi učitelja....