Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Saj za starše ni nič drugače. Takoj, ko je otrok v šoli je tam tam. Ljubljeni september splava po vodi. Vemo pa da ima vsaka služba plus in minuse. Trenutno se pogovarjamo predvsem o slednjih.
otrok lahko vzame dopust med šolo, učitelj je ne more.... Tista dva osebna dneva sta zelo delikatna.... moreš imeti zelo dobre razloge, da jih koristiš. Redki učitelji jih koristijo, pa še to nikoli za luksuz ampak nujnosti

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Samo to bom napisal. Otrok lahko vzame dopust, ampak imam slabe izkusnje glede tega. Ne smes prevec izstopati v smislu, da ima otrok vec pocitnic kot ostali otroci. Ni problema, ce te pride stars pobrat z vozilom 50k+. Je pa problem, če bi želel imeti dodatne počitnice septembra in junija. Te prime, da bi spustil komu kaksno samarcino, samo potem je spet problem zate in za otroka.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Bo pa treba v tej naši državi enkrat prenehat s to faušijo, da ima nekdo več od mene. Naj imajo ljudje dobro plačo, niso oni krivi, da nekdo v gospodarstvu zasluži minimalca. Z nižanjem plače drugega se moja plača prav nič ne zviša, ko se trudim....

Narobe, zniža/zviša se ti kupna moč.... vsi ciljamo na ista stanovanja v lokalnem okolju. Lahko bi razširil še na kaj drugega samo u got the point.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Te razumem, ampak moj point je bil drugje. Moja plača na račun tega, da drugim ne bom privoščil boljše plače ne bo nič boljša. Tudi kupna moč ne bo nič večja, če bodo njihove plače ostale na enakem nivoju; se pa strinjam, da se manjša z višanjem plač v nekem sektorju, logično....
Point je, da sem jaz tisti, ki mora svoje znanje nadgraditi, da se bom lahko prodal v boljo firmo ali na drugo delovno mesto ter zaslužil več.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Ach, za ene beginner difficulty za druge pa nightmare...

1646829020066.png

• Haha
Reactions: Kamele0N

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Samo to bom napisal. Otrok lahko vzame dopust, ampak imam slabe izkusnje glede tega. Ne smes prevec izstopati v smislu, da ima otrok vec pocitnic kot ostali otroci. Ni problema, ce te pride stars pobrat z vozilom 50k+. Je pa problem, če bi želel imeti dodatne počitnice septembra in junija. Te prime, da bi spustil komu kaksno samarcino, samo potem je spet problem zate in za otroka.
Tega pa ne verjamem. Naši otroci sicer ne jemljejo dopusta ampak nekateri sošolci ja in nimajo nobenih problemov, češ glej so šli med šolo na dopust. Vsak se za sebe briga. Itak pa ti stanuješ na elitni lokaciji, tako da je kar nekaj takih, kot si ti.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
No, naša razredničarka meni drugače. :) Učni proces ne teče optimalno. Njene besede, ne moje. Sicer se ne oziram preveč pa vendarle.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
In kaj ti more, če greš skijat al pa na morje? Čisto nič.
Prineseš opravičilo in označi ure kot opravičene. Življenje pa teče dalje.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Davidoff

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Plača mora odražati tvojo produktivnost in zato bi tudi pri učiteljih pač moralo biti tako. In ja, tako bi tisti, ki dejansko delajo in se trudijo, dobili višjo plačo (ki si jo zaslužijo), stare brde (nekatere, ne vse), pa nižjo, ker si nikakor ne zaslužijo tistega, kar dobijo.
Pa še ena pripomba: me zanima, kjer v privat sektorju se plača zviša zaradi učenja. Ali pridobitve neke titule. Zviša se zato, ker si pridobil titulo in zato ZNANJE s katerim si BOLJ PRODUKTIVEN za podjetje, običajno pa še sprejmeš višjo pozicijo z večjo odgovornostjo.
Podjetju, ki proizvaja železo, prav dol visi moja titula baletnika.

Pa še pripomba: meni dol visi, kakšno plačo ima kolega v privat podjetju. Lahko tudi 5 jurjev neto. Ko pa gre za nekoga, ki ga davkoplačevalci financiramo, pa vseeno je delno to tudi moja stvar. Ker potem pač pridemo na to, razliko v plači med privat sektorjem in javnim sektorjem, ki je pri nas popolnoma nasprotna drugim razvitim državam.
Kako pa se meri produktivnost učitelja? Po številu učencev-dijakov-študentov, ki naredijo? So maksimalno produktivni. Po ocenah? Nekih rezerev ni, že starši poskrbijo za to. Po zunanjih ocenah? Spet skrbni starši, pa tudi sicer se celoten proces vsaj zadnjih dveh let v gimnaziji podreja maksimalnim ocenam na maturi.
Torej, kako si potem ne zaslužijo svojih plač?

Razlika med privatnim in javnim sektorjem ... delavec je delavec, zaposlen je zaposlen. Če pa misliš, da gre preveč denarja za šolstvo, mirno predlagaj oz. podpri opcijo, ki bo skrajšala osnovno šolo na 6 let in naredila srednje šole plačljive. Ni pa prav, da pričakuješ, da bodo učitelji delali v napol suženjskem razmerju, ker se v gospodarstvu tako dela. Zmanjšajmo šolstvo (pa zdravstvo pa vse) ampak tiste, ki ostanejo, plačajmo spodobno.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
>>Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

Zakaj pa sploh dopustovat?
Saj varstvo za otroke so imele šole organizirano. Skupaj s kosilom.
Jaz sem brez problema mulca v šolo peljal. Pa se je imel čisto fajn.
Po šoli so pa nogomet udarli.

Ta starejša je bila pa doma. Naročila pico, pa je bilo urejeno. Nobenega dopusta.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
>>Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

Zakaj pa sploh dopustovat?
Saj varstvo za otroke so imele šole organizirano. Skupaj s kosilom.
Jaz sem brez problema mulca v šolo peljal. Pa se je imel čisto fajn.
Po šoli so pa nogomet udarli.

Ta starejša je bila pa doma. Naročila pico, pa je bilo urejeno. Nobenega dopusta.
V vrtcih pa ni tako. Le "izjemni" primeri. Vsaj tako je bilo v našem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Kako pa se meri produktivnost učitelja? Po številu učencev-dijakov-študentov, ki naredijo? So maksimalno produktivni. Po ocenah? Nekih rezerev ni, že starši poskrbijo za to. Po zunanjih ocenah? Spet skrbni starši, pa tudi sicer se celoten proces vsaj zadnjih dveh let v gimnaziji podreja maksimalnim ocenam na maturi.
Torej, kako si potem ne zaslužijo svojih plač?

Razlika med privatnim in javnim sektorjem ... delavec je delavec, zaposlen je zaposlen. Če pa misliš, da gre preveč denarja za šolstvo, mirno predlagaj oz. podpri opcijo, ki bo skrajšala osnovno šolo na 6 let in naredila srednje šole plačljive. Ni pa prav, da pričakuješ, da bodo učitelji delali v napol suženjskem razmerju, ker se v gospodarstvu tako dela. Zmanjšajmo šolstvo (pa zdravstvo pa vse) ampak tiste, ki ostanejo, plačajmo spodobno.
Napol suženjsko razmerje ja. :valjamse:

I

Izbrisan uporabnik #9334

Evo bajna plača učitelja (moja), bilo je tudi en teden šole v naravi kjer sem bil spremljevalec-učitelj smučanja in seveda prejel bajni dodatek (ki ni pokril niti stroškov za podaljšanje IVSI licence).
Na koncu na računu 1.393,29 s prevozom, prehrano in dodatki.

Poglej priponko 53617

To je to za 4 ure dela na dan.

Mimogrede - kako imaš Minulo delo (Dodatek na delovno dobo) 1,98% ?

Minulo delo se računa 0,5% na leto. Kako torej tvojih 1,98% ?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
A iz tega foha ste potem pretežno ali pa vaši bližnji tle na alterju? Tle vsi veste, da so plače ki se rolajo po medijih za par izbrancev, pa nobenemu ni jasno kako so do njih prišli. Pa po dva meseca skupaj računali pa poračuni za nazaj. Pa en svojo plačo nalima, pa ni nobenega revolta, da je čista laž, čeprav podoben papir seveda dobi velika večina kolegov...

Ko se isti scenarij odvija za druge poklice v JS, se vzame poptv pa rtv pa k*tv kot aksiom in udri levo desno kot le gre...

PS
da ne bo kdo narobe razumel... Želim učiteljem spodobno plačo, ker poklic postaja nezanimiv in res ne bi bilo fajn, da mi otroka uči (iq in eq) bedak, ki ni imel kam drugam iti ali ga nikjer drugje nočejo. razmerje postaja res neugodno.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Ali je kdo objavil tako slabo plačo, da z njo ne more preživeti, kot bi rad prikazal Štrukelj?