Men je tudi ta spisek čuden in tudi ludje iz foha so mi rekli da ni možno.Te plače so fake, ker učitelj v OŠ nemore prit nikakor na 5k bruto.
Itak je pa vse javno dostopno v katerem plačnem razredu si. Učitelj svetnik pride v 43 plačni razred 2.286,81 bruto
Seveda je res. Tako kot pri zdravnikih.Ni važno, če je res. Glavno da proba vlada preko medijev očrniti učitelje s prikazom “bogatih zaslužkov".
Ne ne obstajajo. Vsaj v OŠ in SŠ neTako kot obstajajo učitelji z višjo plačo od premijeja.
Kustičeva nabija da imajo vzgojitelji po 5k bruto. Moja je po 20 letih maximalno napredovala in je zdaj skupaj z dodatki na delovno dobo in malico na 2700 bruto. Neto je to jurja manj. Če pa res ima kdo 5000 bruto, pa je čas da šola dobi revizijo poslovanja, ker to zelo smrdi na navezo učitelj-ravnatelj ter neopravičeno izplačilo plače.Te plače so fake, ker učitelj v OŠ nemore prit nikakor na 5k bruto.
Itak je pa vse javno dostopno v katerem plačnem razredu si. Učitelj svetnik pride v 43 plačni razred 2.286,81 bruto
podatki o plačanih razredih
Pri JS imam vedno, ampak res čisto vedno, občutek, da nas nategujejo, ko opletajo z "osnovnimi plačami".Te plače so fake, ker učitelj v OŠ nemore prit nikakor na 5k bruto.
podatki o plačanih razredih
Malce razloži postavke da bomo lažje razumeli - kateri plačnii razred (35?), kako je z napredovanji itd. Tvoji kolegi imajo ob enaki delovni dobi podobne plače? Za primerjavo, plača vzgojiteljice v lokalnem vrtcu proti koncu delovne dobe (še 5-10 let do penzije) je cca.2300 bruto brez nekih izrednih dodatkov.Evo bajna plača učitelja (moja), bilo je tudi en teden šole v naravi kjer sem bil spremljevalec-učitelj smučanja in seveda prejel bajni dodatek (ki ni pokril niti stroškov za podaljšanje IVSI licence).
Na koncu na računu 1.393,29 s prevozom, prehrano in dodatki.
Poglej priponko 53617
To je to za 4 ure dela na dan.
Vsi majo enake plače (razn razlike v delovni uspešnosti in delovni dobi pa to, ampak tudi to je znano kaj je max, ker je navzgor omejeno). Ker je plačilni sistem enotn in znan. Točno se ve v katerem plačnem razredu je keri naziv. Pravilnik o napredovanju v VIZ pa določa vsa napredovanja http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV4272Tvoji kolegi imajo ob enaki delovni dobi podobne plače?
enako pri nas.Moja je učiteljica in za 15 let delovne dobe dobi nekaj pod 1500€ neto z vsemi dodatki (7. stopnja izobrazbe). Nekaj čez 200 ur mora podariti šoli oz. to so ure šolskih počitnic. Delo priprav, odgovarjanje staršem popoldan v te ure ni všteto. Moram priznati, da je tega sedaj manj kot je bilo, sem pa prvih 10 let sam hodil spat. Na dopust lahko grema samo med počitnicami, ko so aranžmaji seveda dražji.
Koliko sem spoznal njeno delo v teh letih, ga jaz ne bi opravljal za 5k€ mesečno.