Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Upajmo, da objavijo kot so za policaje.... to zgleda, da je samo svarilo bilo.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Zelo, zelo lepe plače za... ...koliko 22(šolskih) ur na teden.
.
V realnem (proizvodnem) gospodarstvu 5-6 jurjev bruto pomeni član vodstva/min. 10 ur dnevno/14 dni "pravega" dopusta (če ima firma kolektivnega), kjer se vseeno pričakuje, da tam vsake 2 -3 dni "malo maile pogledaš".
In seveda, ko je kriza - kot jo imamo pred vrati - si na cesti.
.
Tukaj ima pa 5 jurjev bruto "pomočnik ravnatelja vrtca", z garantirano dosmrtno "službico" WTF??!?!?!:nigladek::nigladek:
Pa zanimivo je tudi to, da je na seznamu nekam veliko "pomočnikov ravnateljev", ravnateljev pa nobenih.
Kaj to imajo v pravilniku, da si ravnatelj lahko omisli pomočnika in zaposli svojo ženo/moža ter ji/mu nabije plačo do plafona?
.
In oni bi zdaj, ko se v gospodarstvu ob cenah surovin držimo za glavo in ne vemo, če bomo čez 2 meseca imeli še za plače, štrajkali???:bonk::bonk:
Razgon't to bando!

Nazadnje urejeno:

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
To je izgleda vse posledica dela od doma, zooma...so izgoreli. Ne rečem, kakšen se je že med kovidom kaj tudil ampak večina je le pripravila list z nalogami in snovjo da so učenci prepisali doma. Sem pa tja pa kakšen zoom. Kar sem jaz videl, dvomim da jim je vzelo 2 uri na dan. Kot sem rekel, ne velja za vse, je bila pa večina takih. In taki verjetno rabijo še povišnico za to.

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in 8888

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vedno, kadar je govora o plačah, se pričnejo objavljati neki nerealni zneski, ki vsebujejo kake poračune za dve leti nazaj ali pa sumo kovidnih dodatkov. Samo, da vzbujajo foušijo. Če ne bi bilo učiteljev, bi tudi Mr_Wolf lahko kopal samo jarke.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Evo bajna plača učitelja (moja), bilo je tudi en teden šole v naravi kjer sem bil spremljevalec-učitelj smučanja in seveda prejel bajni dodatek (ki ni pokril niti stroškov za podaljšanje IVSI licence).
Na koncu na računu 1.393,29 s prevozom, prehrano in dodatki.

plč.jpg

To je to za 4 ure dela na dan.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
Te plače so fake, ker učitelj v OŠ nemore prit nikakor na 5k bruto.
Itak je pa vse javno dostopno v katerem plačnem razredu si. Učitelj svetnik pride v 43 plačni razred 2.286,81 bruto
Men je tudi ta spisek čuden in tudi ludje iz foha so mi rekli da ni možno.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ni važno, če je res. Glavno da proba vlada preko medijev očrniti učitelje s prikazom “bogatih zaslužkov".

• Všeč mi je
Reactions: bizi

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Ni važno, če je res. Glavno da proba vlada preko medijev očrniti učitelje s prikazom “bogatih zaslužkov".
Seveda je res. Tako kot pri zdravnikih.
In seveda je res, da imajo v gospodartvu plače 20.000€ bruto in več na mesec. Sem na lastne oči vedel tako plačilno listo (ni moja).

Milsim, obstajajo takšni z 20.000+ bruto na mesec.
Tako kot obstajajo učitelji in zdravniki z višjo plačo od premijeja.

Zdaj se pa zmenimo: ali to, da OBSTAJAJO ljudje z visokimi plačami lahko posplošimo na VSE v tistem fohu, al NE.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Itak je pa vse javno dostopno v katerem plačnem razredu si. Učitelj svetnik pride v 43 plačni razred 2.286,81 bruto

podatki o plačanih razredih
Kustičeva nabija da imajo vzgojitelji po 5k bruto. Moja je po 20 letih maximalno napredovala in je zdaj skupaj z dodatki na delovno dobo in malico na 2700 bruto. Neto je to jurja manj. Če pa res ima kdo 5000 bruto, pa je čas da šola dobi revizijo poslovanja, ker to zelo smrdi na navezo učitelj-ravnatelj ter neopravičeno izplačilo plače.

• Všeč mi je
Reactions: zino

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Martina Marušič Kos z Univerze na Primorskem:
Na vašem portalu je objavljen članek Objavljamo najvišje plače v vzgoji in izobraževanju (8. 3. 2022, 9.52): https://siol.net/novice/slovenija/objavljamo-najvisje-place-v-vzgoji-in-izobrazevanju-574514. V njem so navedeni podatki, pridobljeni s Portala. Kot je razvidno iz spodnjega sporočila, je prišlo pri vnosu popravkov za meseca november in december do napake, ki je bila ugotovljena popravljena 21. 2. 2022, kljub temu so na portalu napačni podatki, ker je seštelo oba zneska. Pravilni podatki za Univerzo na Primorskem so tako v vseh postavkah zneski, ki morajo biti razpolovljeni.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113

podatki o plačanih razredih
Pri JS imam vedno, ampak res čisto vedno, občutek, da nas nategujejo, ko opletajo z "osnovnimi plačami".
3,14zda, kaj pa "dodatki"?
Smo že videli, da naš JS pri izmišljevanju raznih dodatkov (stalna pripravljenost pa to) ne zaostaja bistveno za "brati Grki".
Spomnimo se samo na tisto ex. ministrico, ki je v 10 letih za "dodatno popoldansko delo", na podjemno pogodbo(!?), pobasala za zraven še 600 k€ NETO!!
Še dve njeni plači "za zraven"!

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Evo bajna plača učitelja (moja), bilo je tudi en teden šole v naravi kjer sem bil spremljevalec-učitelj smučanja in seveda prejel bajni dodatek (ki ni pokril niti stroškov za podaljšanje IVSI licence).
Na koncu na računu 1.393,29 s prevozom, prehrano in dodatki.

Poglej priponko 53617

To je to za 4 ure dela na dan.
Malce razloži postavke da bomo lažje razumeli - kateri plačnii razred (35?), kako je z napredovanji itd. Tvoji kolegi imajo ob enaki delovni dobi podobne plače? Za primerjavo, plača vzgojiteljice v lokalnem vrtcu proti koncu delovne dobe (še 5-10 let do penzije) je cca.2300 bruto brez nekih izrednih dodatkov.
Sam imam 8.stopnjo izobrazbe in delam v gospodarstvu v eni izmed bolj plačno perspektivih panog - osnovno plačo imam v podobnem rangu kot ti, imam del plače variabilen glede na doseganje planov. Dobro delamo in plane dosegamo tako da smo iz tega naslova dodatno solidno nagrajeni, v povprecju panoge pa še vedno krepko preslabo plačani. Nekateri kolegi, ki planov ne dosegajo in dobivajo samo osnovno plačo, so pa dejansko nesrečni in slabo plačani, kljub nekaterim ugodnostim, ki jih delo v korporativnem okolju prinaša.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Moja je učiteljica in za 15 let delovne dobe dobi nekaj pod 1500€ neto z vsemi dodatki (7. stopnja izobrazbe). Nekaj čez 200 ur mora podariti šoli oz. to so ure šolskih počitnic. Delo priprav, odgovarjanje staršem popoldan v te ure ni všteto. Moram priznati, da je tega sedaj manj kot je bilo, sem pa prvih 10 let sam hodil spat. Na dopust lahko grema samo med počitnicami, ko so aranžmaji seveda dražji.
Koliko sem spoznal njeno delo v teh letih, ga jaz ne bi opravljal za 5k€ mesečno.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: kajn in jonny77

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Kako je z napredovanji?
Učitelj si 5 let, če si zbral dovolj točk z dodatnimi deli in izboraževanji napreduješ v mentorja. Spet si mentor 5 let, če si zbral dovolj točk lahko napreduješ v svetovalca, po petih letih( če je dovolj točk) lahko napreduješ v svetnika. Vsako napredovanje je 2 plačna razreda. To je napredovanje v naziv.
Potem lahko 2x (al je 3x?) napreduješ glede na delovno uspešnost.
Potem so pa neki dodatki na delovno dobo in število otrok (to nisn ziher).
V glavnem realno si na koncu na okoli 1800€ če greš skozi vsa napredovanja, delovno dobo in te pizdarije.

Postavke na plačilni kaj naj razlagam?
DSP je dodatno delo z učenci s posebnimi potrebami. Pri meni 1 ura na teden.
Stalna pripravljenost, povečan obseg in delo izven polnega časa je bila šola v naravi. Tak, da sem za en teden učenja smučanja cuknil bajnih 99€.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Tvoji kolegi imajo ob enaki delovni dobi podobne plače?
Vsi majo enake plače (razn razlike v delovni uspešnosti in delovni dobi pa to, ampak tudi to je znano kaj je max, ker je navzgor omejeno). Ker je plačilni sistem enotn in znan. Točno se ve v katerem plačnem razredu je keri naziv. Pravilnik o napredovanju v VIZ pa določa vsa napredovanja http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV4272
in pravilnik o napredovanju v plačne razrede javnih uslužbencev

Torej se za vsakega učitelja BP izračuna kako ma plačo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Moja je učiteljica in za 15 let delovne dobe dobi nekaj pod 1500€ neto z vsemi dodatki (7. stopnja izobrazbe). Nekaj čez 200 ur mora podariti šoli oz. to so ure šolskih počitnic. Delo priprav, odgovarjanje staršem popoldan v te ure ni všteto. Moram priznati, da je tega sedaj manj kot je bilo, sem pa prvih 10 let sam hodil spat. Na dopust lahko grema samo med počitnicami, ko so aranžmaji seveda dražji.
Koliko sem spoznal njeno delo v teh letih, ga jaz ne bi opravljal za 5k€ mesečno.
enako pri nas.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Ko smo/ste takole fauš učiteljem in njihovim plačam za po mnenju vseh 20 ur na teden in praktično nič dela, me zanima koliko je takih, ki bi se danes šli učitelja/vzgojitelja in delali z otroci vsak dan v tednu? Za 2 jurja neto se ne grem tega, da delam v šoli, pa ne zaradi otrok, ampak zaradi pametnih staršev, ki nimajo več nobenega spoštovanja in zaradi dejstva, da je poklic učitelja popolnoma razvrednoten; da vsi svoje mladostne frustracije, ko jim ni šlo v šoli sedaj kot starši sproščajo na učiteljih.
Članek na siolu pa je itak fejk, to se da videti s čisto malo soli v glavi ;) Dejstvo pa je, da brez učiteljev ne bi bilo gospodarstva, brez učiteljev bi marsikdo med nami ostal polpismen in brez neke pametne izobrazbe. Kar spomnite se koliko krat so nas potiskali naprej, da smo naredili šoli in nekaj iz sebe.

Bo pa treba v tej naši državi enkrat prenehat s to faušijo, da ima nekdo več od mene. Naj imajo ljudje dobro plačo, niso oni krivi, da nekdo v gospodarstvu zasluži minimalca. Z nižanjem plače drugega se moja plača prav nič ne zviša, ko se trudim, UČIM, večam svoja znanja pa se lepo viša. Zato pa rabim med drugim tudi učitelja....