Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Pomočnice začetnice imajo res mizerno plačo. Tako da mora država še doplačat da pridejo do minimalne. Vzgoitelji imajo par razredov več, in če se ne trudi da napreduje je pravtako mizerija. Pa ne samo da se ne trudi, lahko ima vodjo oziroma ravnateljico ki je ne mara in je ne pošilja na izobraževanja in je še vedno na mizeriji. Da pa profesorji tukaj kokodajsajo, sploh tisti na fakultetah, ki na projektih postransko služijo več kot redna plača, tiste bi pa malo po prstih stisnil.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Hja... Preživeti... Jaz sem bolj glupa pa z ono lukatovo dejansko ne vem, kako bi. In kot drugo, lahko še tako v nič dajete, učitelj bi moral kaj več kot preživeti. Po moje...

Tudi vzgojitelji, seveda.

Dejansko se velika večina osnove kulture in bontona nauči prav v teh ustanovah, čeprav bi moralo biti to drugotnega pomena. Doma se pa bolj ali manj uspešno spodbija.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Hja... Preživeti... Jaz sem bolj glupa pa z ono lukatovo dejansko ne vem, kako bi. In kot drugo, lahko še tako v nič dajete, učitelj bi moral kaj več kot preživeti. Po moje...

Tudi vzgojitelji, seveda.

Dejansko se velika večina osnove kulture in bontona nauči prav v teh ustanovah, čeprav bi moralo biti to drugotnega pomena. Doma se pa bolj ali manj uspešno spodbija.
Nisem kar proti, ampak to pravijo vsi za vse poklice. Tudi komunala, na njih sloni čistoča naše družbe. Če gremo tako, potem nihče ne bo imel minimalne plače in bomo imeli "umetno višjo" minimalno plačo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Ja, pa niso vsi poklici glih, pa če se na glavo postavite. Če zreduciras učitelja na smetarja, potem je prvi (boga mi milega, žal mi je, ampak tako je) bolj pameten in si bo izboril mesto smetarja, ta gre pa potem lahko samo se učit ali pa srce operirati ali pa ti za salterjem govoriti, da ne, da osebnih dokumentov pa ne boš zrihtal v prej kot dveh letih ali pa poljubno vstavi, kjer mora biti načeloma v zgornjem stuku več pik zvezanih... Smeti pobirati zna pa moj 4 letnik, lahko damo pa njega matematiko učit.

Boljši morajo biti bolje nagrajeni, to pač tako je, če hočemo kot celotna družba napredovati, če pa se gremo tekmo v kontra smer, kdo bo najslabši, potem pa bo žal ta manj obdarjen z iznajdljivostjo in intelektom spet kratko potegnil, samo da bomo še živeli kot par deset tauznt let nazaj.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
To je za rangiranje znotraj poklica... Mi se pa pogovarjamo med poklici.

Ni, ampak nemotiviran in/ali slab smetar, ko smo ravno pri njih, je manj škodljiv kot nemotiviran in/ali slab učitelj. Kaj šele učitelj, ki mu ne nese dlje od povprečnega smetarja.

In še en dobrohoten nasvet - nobeden ni še bolje in manj zagrenejno živel, če je v nič dajal nekoga drugega. Sam še vedno ne bo šel stopničko višje. Usmerite svojo frustracijo in gnev v kak bolj konstruktivnega. Od tega se da pa potem fajn živet.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
In še en dobrohoten nasvet - nobeden ni še bolje in manj zagrenejno živel, če je v nič dajal nekoga drugega. Sam še vedno ne bo šel stopničko višje. Usmerite svojo frustracijo in gnev v kak bolj konstruktivnega. Od tega se da pa potem fajn živet.
Kak te naj to naredimo, če pa zaradi stavke učiteljev moramo imeti froca doma in ne moremo okrog po kavicah in trgovinah lazit?
Itak nam to pokrovko dvigne.
Naj gredo stavkat v soboto ali nedeljo, ko normalen folk dela (ima otroke) (ok, razen zdravnikov, zaposlenih v trgovinah, na črplkah, v tovarnah, itd.), ne pa da že tak nič ne delajo, potem pa sploh nič ne delajo. Mi pa naje... in ne moremo čez teden, ko so otroci v šoli, se odpočit. Jaz sem ves penast bil, sem moral depilacijo in manikuro odpovedat. Zdej bom pa še problem z lubico mel.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Pomočnice začetnice imajo res mizerno plačo. Tako da mora država še doplačat da pridejo do minimalne. Vzgoitelji imajo par razredov več, in če se ne trudi da napreduje je pravtako mizerija. Pa ne samo da se ne trudi, lahko ima vodjo oziroma ravnateljico ki je ne mara in je ne pošilja na izobraževanja in je še vedno na mizeriji. Da pa profesorji tukaj kokodajsajo, sploh tisti na fakultetah, ki na projektih postransko služijo več kot redna plača, tiste bi pa malo po prstih stisnil.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Just do the shit... ja...

Jebat ga nekdo mora to delat. Veliko pomočnic je prekvalificiranih iz drugih poklicov, koliko jaz opažam v našem okolišu. Od trgovk, slaščičark in frizerk. Mogoče je pa beg kadra rešitev, kot pri dohtarjih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
sad, nea laži... Če ne veš, da je dežurno varstvo bilo in da ata ni znal naucit otroka 10+ let starega, da je lahko 5min sam doma, potem nisi kaliber, ki bi lahko si privoščil (tako ali drugače) ljubico. Tole niti na teoretski ravni ne zdrži.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
sad, nea laži... Če ne veš, da je dežurno varstvo bilo in da ata ni znal naucit otroka 10+ let starega, da je lahko 5min sam doma, potem nisi kaliber, ki bi lahko si privoščil (tako ali drugače) ljubico. Tole niti na teoretski ravni ne zdrži.
A ti nisem že enkrat napisal, da dej svoj sarkazem detektor malo na popravilo. ;)
Mi smo čas družinsko izkoristili in gnoj navozili na vrt ter preorali, tako da bo kaj za jest, ko bo šlo vse v 3PM. Ugani, kako sta bila froca tega vesela. :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: piagolo

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Tvoj tudi... Menda ja ne misliš, da sem verjela, da so to res bili tvoji problemi...

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.030
3.729
113
A ti nisem že enkrat napisal, da dej svoj sarkazem detektor malo na popravilo. ;)
Mi smo čas družinsko izkoristili in gnoj navozili na vrt ter preorali, tako da bo kaj za jest, ko bo šlo vse v 3PM. Ugani, kako sta bila froca tega vesela. :valjamse:
Otroke si izrabil v politične namene. Namesto, da bi slavo pela tistim, ki so jima omogočili prost dan si ju obrnil proti njim.
To travmo bosta prenašala še na pravnuke.

• Haha
Reactions: sad

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Če se navežem na detajl s smetarji... Znanec učitelj (cca 10 let delovne dobe, eno samo napredovanje v naziv, ker ni grebator in raje uči otroke kot pa da hodi po izobraževanjih in piše članke...) ima 1300 neto z vsemi dodatki. Razrednik, vsak dan klicari starše zaradi p*darij, ki jih njihovi sončki opravijo, peljat jih mora na ekskurzije, šolo v naravi itd. Uči 120 otrok, za vsakega si mora zapomnit vsaj ime, da ne omenjamo specifike, družinske situacije, posebne potrebe, odločbe, prilagojen program itd. No, en mulc mu je kakšen teden nazaj povedal, da je njegov foter smetar in zasluži 1300 neto.

Vsi, ki imajo kaj za povedat čez učitelje naj grejo v razred učit. Če imate katerikoli faks narejen, je ponavadi dovolj, da opravite enega ali dva izpita na temo poučevanja in lahko greste v šolo učit. (Ok, malo poenostavljam, je odvisno od smeri faksa, ipd.) Javite se potem, da primerjamo izkušnje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Kaj zdaj imamo popravljeno tisto Kustečevo tabelo? Res me zanima koliko pa recimo zasluži ravnatelj ali vodja vrtca.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Kaj zdaj imamo popravljeno tisto Kustečevo tabelo? Res me zanima koliko pa recimo zasluži ravnatelj ali vodja vrtca.

Klik na Tipi izplačil na nivoju DM, zraven lupe za iskanje v polje vpiši npr. ravnatelj. Bolj udobno je, če izbereš večje število prikazanih rezultatov, samo poskrolaš. Zneski so bruto, za vse zaposlitve tega tipa v posamezni organizaciji (torej, če v stolpcu zraven plače piše "2", to pomeni, da sta tam zaposlena 2 človeka in je znesek plače skupaj od obeh).

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Danes so objavili VSE plače z delovnim mestom in šolo, v kratkem se pričakujejo pa še imena.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Danes so objavili VSE plače z delovnim mestom in šolo, v kratkem se pričakujejo pa še imena.
Ista stvar kot link gor na Portal plač JS... ampak posortirano od najvišjega do najnižjega, da se ja utrudiš preden prideš čez cel razpon. ;) Seveda na prvem mestu tabela profesorjev na faksih... Ne bi naprimer dali na prvo mesto, ko ljudje še berejo članek, pomočnico vzgojiteljice...