Koliko plač za avto

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Kolko časa je pa treba šparati, da prišparaš eno plačo?????
confused-1.gif

Po takšni logiki kupne moči za avto, bi lahko nekdo rekel, da je šparal 15-20 let, da je dal 12 plač za avto.
grims-1.gif

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Ma z jurja plače je še v hotelu mama težko prišparat za avto, sam imam cilj vsak mesec pustit na računu 700€ (200€ moram seveda dat za hotel mama, 60€ je pa benz), ampak se mi tudi sproti podira (šparat sem začel s septembrom, zdaj imam pa začetek šparanja prestavljen že na februar, drugače bi bil itak precej v minusu), ker se pač da kupovat še veliko drugih stvari. Ampak verjetno se bom moral kar sprijaznit, da se več kot 500€ na mesec ne da prišparat s tako plačo.
Sobo imam pa že tako polno, da sem zadnjič kar nekaj časa razmišljal kam bi odložil staro miško. Poštar mi pa tudi že najeda s skoraj vsakodnevnim zvonenjem.
Pa čas je precej problem, da sploh lahko odpreš in pregledaš vse pakete, enega mi že drugi dan ni uspelo.
Pač tolk da ne bo kdo mislil, da mi nimamo svojih problemov.
Ko (upam sicer da če namesto ko) bo konec te ugodnosti, mi bo pa ostalo kolk, 100€? To zame ni življenje, da moraš 20 let šparat za en normalen avto, potem ga pa seveda še vozit dokler gre, ker vmes ne moreš prišparat za novega.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
No, vprašanje je bilo enostavno. in ne zahteva nekega kompliciranega odgovora. v mislih sem imela bolj odgovore:
- toliko in toliko neto plač (enega ali obeh)
- toliko in toliko plač + star avto v račun
- če je nov toliko, če je rabljen toliko (če je razlika, seveda)
- ipd

brainstorming v backroundu niti ni tako relevanten.
bonk.gif
Ne, ni bilo enostavno. Bilo je nesmiselno,nerazumljivo in neumno.
Se vidi po neumnih komentarjih. Kaj si ti mislila nobeden ni vedel in še vedno nihče ne ve. Sedaj pametuješ, ko si že naredila štalo. Seveda od
cheer.gif
ni kaj več za pričakovat.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Ma z jurja plače je še v hotelu mama težko prišparat za avto, sam imam cilj vsak mesec pustit na računu 700€ (200€ moram seveda dat za hotel mama, 60€ je pa benz), ampak se mi tudi sproti podira (šparat sem začel s septembrom, zdaj imam pa začetek šparanja prestavljen že na februar, drugače bi bil itak precej v minusu), ker se pač da kupovat še veliko drugih stvari. Ampak verjetno se bom moral kar sprijaznit, da se več kot 500€ na mesec ne da prišparat s tako plačo.
Sobo imam pa že tako polno, da sem zadnjič kar nekaj časa razmišljal kam bi odložil staro miško. Poštar mi pa tudi že najeda s skoraj vsakodnevnim zvonenjem.
Pa čas je precej problem, da sploh lahko odpreš in pregledaš vse pakete, enega mi že drugi dan ni uspelo.
Pač tolk da ne bo kdo mislil, da mi nimamo svojih problemov.
Ko (upam sicer da če namesto ko) bo konec te ugodnosti, mi bo pa ostalo kolk, 100€? To zame ni življenje, da moraš 20 let šparat za en normalen avto, potem ga pa seveda še vozit dokler gre, ker vmes ne moreš prišparat za novega.

Ti si pa res bogi. Res imaš problem.
bonk.gif

Upaj da ko boš, ali če boš enkrat na svojih stroških in velik prijatelj s poštarjem, boš še srečen, če ne boš 100€ v minusu.
hudoooo

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
ne vem, js ne vidim nekih orto cent fanatikov.
mtl je pa pomojem eden izmed bolj downtoearth forumašev, ki ima na te stvari zelo racionalne poglede.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Torej če potegnem zaključek topica... Povprečna slovenska družina mora bit skregana z vso žlahto in bognedaj, da živi pri starših, kateri imajo predimenzionirane hiše iz časa socializma. Morajo se zapufat do grla na 30 let za hišo ali imeti najemnino za stanovanje samo da so na svojem. Vozit se je potrebno obvezno v starem avtu, da ko moraš zjutraj otroka peljat v vrtec ne veš če bo vžgal ali ne...

Torej za avto bom dal, ko ga bom odplačal v sedmih letih 37 mesečnih osnovnih plač... ampak, ker sem dal stari avto v trgovino in še nekaj doplačal ostane za plačilo še 24 osnovnih plač... ampak, ker imam še popoldansko delo, ki na letni ravni nanese za približno 12 osnovnih plač torej še ostane za odplačat še 12 plač... aja ker imam še nekaj funkcij, bo še nekaj sejnin, nadomestil... No, izšlo se bo in še nekaj bo ostalo za živeti. Vem ja, osnovno plačo imam slabo ampak ima ta služba druge prednosti... Če bi stal nekje za mašino sem prepričan, da nebi imel časa se ukvarjat z drugimi dejavnostmi.

Torej po tej metodologiji spadam na ta forum ampak zgleda, da bom moral likvidirat taščo, ker si delimo stroške
evil.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.869
113
Skratka, če naredim hitri zaključek, bolj ali manj cele dneve delaš, tako da je čisto vseen qrc v kakšnem živiš in v čem se voziš.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Ksz

Hm se noben avto ki sem ga kupil ni stal vec kot 3k. Ok pri zadnjem se mi je malo posrecilo ampak realno ne bi bil vec kot 5k. Mesecna placa variira glede na sihte (nocni, vikendi, nevarne naloge) ampak to je med 2 in 3 place. Ce bi vse prihodke gledal je pa odvisno od tega kako gre posel. Ampak tam se vse nazaj v opremo vraca... pomoje sem premalo zahteven glede teh zadev in dokler avto dela je ok. Micka je januarja 19 let praznovala
smile-1.gif
))