Koliko plač za avto

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
mene pa nekaj zanima kak eni živite. Je edini smisel življenja kak se vsak cent prišpara al pač žifite da se mate fajn?
BMk če me pride avto 100 al pa 500€ na mesec če mi to ne predstavlja problema. Niti mi na misel ne pride, da bi si neke stroške računal. Delate iz nakupa avta cele neke študije za vsak jeben cent in nevem kaj vse. En šteje med stroške pranje avta pa take. pa ne se zajebavat no fantje pa začnite živet. Življenje ni to kak boš do centa točno mel naračunano kaki strošek ti je avto.
Ko to berem mi pride na pamet ona serija Everybody Hates Chris in njegov foter ki je mel na cente zračunano porabo vsake stvari v bajti. Bogi vaši otroci.
Ati ati gremo jutri v živalski vrt. Pa začnete računat kolko bo šlo nafte, pa kolk promilov se bo guma obrabla, kolko bo olje svojo kvaliteto zgubilo, al vklopit klimo al ne, ker je sonce in 24° je le deci večja poraba in spet stroške dvigne. Pa če je slučajno na krajši poti 1km makedama, ker delajo na cesti bote preračunali al se bolj splača skurit malo več nafte na daljši poti in prišparat na amortizerjih in malo majn zaprašenem mikro in zračnem filtru al pa it po krajši preko makedama pa tvegat da bo treba 15km prej menjat amortizerje ker bojo malenkost prej izrabljenih zaradi tistih treh lukn več. Pol je tu še parking za placat, pa boknedaj še na kaki sladoled froce pelat. In na koncu izračun pokaže, da se za 3.41€ ceneje, da prit z busom, čeprav bo trajalo 3 ure dlje. Pa grete na bus. Itak je pa vse skup brezveze, ker je živalski vrt samo strošek. Bolše je it na google streetvju pa pelat froca na stritvjuju v živalski vrt. Saj bo na slikah vido. pa še 28.58€ bote prišparali na stroških avta

467716-post_slo.gif

Jaz bi sicer napisal z manj besed, ampak point bi bil isti.
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi 5€ izdatka zapišem v slo aplikacijo Toshl in za ves družinski proračun tako točno vemo kam gre. Meni to zelo ustreza, ker ko sem fušal z računalniki v dijakških/študentskih letih je bilo kdaj kar neugodno plačati 500kSIT robe po 1 mescu ali dveh, ker sem vmes pač keš, sploh pa dobiček že zapravil.
tongue-1.gif

Zaradi tega ne zgubim minute dnevno. Če to delam tudi prav nič ne vpliva na stil vožnje ali pa relacijo in kot napisano... moji otroc se 1000x raje peljejo z vlakom, letalom, ladjo kot pa nadstandardnimi prevoznimi sredstvi pri hiši.
tongue-1.gif

Se mi pa smilite tisti, ki potem zaradi vaših pirčkov, čikov ipd. hodite ob 4 ali 5 iz šihta čisto zje***, da daste otroke še sam spat.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
mene pa nekaj zanima kak eni živite. Je edini smisel življenja kak se vsak cent prišpara al pač žifite da se mate fajn?
BMk če me pride avto 100 al pa 500€ na mesec če mi to ne predstavlja problema. Niti mi na misel ne pride, da bi si neke stroške računal. Delate iz nakupa avta cele neke študije za vsak jeben cent in nevem kaj vse. En šteje med stroške pranje avta pa take. pa ne se zajebavat no fantje pa začnite živet. Življenje ni to kak boš do centa točno mel naračunano kaki strošek ti je avto.
Ko to berem mi pride na pamet ona serija Everybody Hates Chris in njegov foter ki je mel na cente zračunano porabo vsake stvari v bajti. Bogi vaši otroci.
Ati ati gremo jutri v živalski vrt. Pa začnete računat kolko bo šlo nafte, pa kolk promilov se bo guma obrabla, kolko bo olje svojo kvaliteto zgubilo, al vklopit klimo al ne, ker je sonce in 24° je le deci večja poraba in spet stroške dvigne. Pa če je slučajno na krajši poti 1km makedama, ker delajo na cesti bote preračunali al se bolj splača skurit malo več nafte na daljši poti in prišparat na amortizerjih in malo majn zaprašenem mikro in zračnem filtru al pa it po krajši preko makedama pa tvegat da bo treba 15km prej menjat amortizerje ker bojo malenkost prej izrabljenih zaradi tistih treh lukn več. Pol je tu še parking za placat, pa boknedaj še na kaki sladoled froce pelat. In na koncu izračun pokaže, da se za 3.41€ ceneje, da prit z busom, čeprav bo trajalo 3 ure dlje. Pa grete na bus. Itak je pa vse skup brezveze, ker je živalski vrt samo strošek. Bolše je it na google streetvju pa pelat froca na stritvjuju v živalski vrt. Saj bo na slikah vido. pa še 28.58€ bote prišparali na stroških avta

hahah odlično isto mislim jaz...ampak MTL in podobni, ki po vsakem dezju s cunjico cistijo avto od zunaj, pa meri kapljice nafte, pa da 150 eur da se mu zmigavci selijo po luči, nebodo našega pogleda nikoli razumeli..ampak se bo vedno branil z neumnostmi kot v postu pod tabo...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Mislim, da smo vsi trije Štajerci in nam očitno preštevanje centov ne leži - kar še ne pomeni, da zato nimamo kvalitetnega življenja.

Me pa skrbi dojemanje ostalih Slovencev ob tem - konkretno, zadnjič znanec kupoval nov AD na Gorenjskem na firmo, ki zelo dobro posluje in vpraša prodajalca po leasingu, pravi nobenega problema in pokliče svojo leasing hišo, tam pa mrtvo hladno - Štajercem in Prekmurcem ne odobravamo leasinga - preveč rizično.
shocked-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Mislim, da smo vsi trije Štajerci in nam očitno preštevanje centov ne leži - kar še ne pomeni, da zato nimamo kvalitetnega življenja.

Me pa skrbi dojemanje ostalih Slovencev ob tem - konkretno, zadnjič znanec kupoval nov AD na Gorenjskem na firmo, ki zelo dobro posluje in vpraša prodajalca po leasingu, pravi nobenega problema in pokliče svojo leasing hišo, tam pa mrtvo hladno - Štajercem in Prekmurcem ne odobravamo leasinga - preveč rizično.
shocked-1.gif

ahahah dobra....pol pac spremeni poslovni naslov :D nic lazjega...ninam pa pojma kaj dogaja ostali sloveniji...fausija mogoce ker smo z veselega konca :D. Naj gre kupit AD na dolenjsko al pa Prekmurje :D

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Vidiš, tukaj popolnoma streljaš mimo. Jaz razumem vaš pogled in me ne zanima in se z njim ubadam, ker mi dol visi zanj. Razlika med vami in mano je le ta, da ti misliš, da si car in da je le tvoj pogled pravilen in pljuvaš po vseh, ki mislijo drugače. Moje izkušnje so takšne, da to delajo brezjajčni papki, ki nimajo dovolj samozavesti v sebi.

Pa še tole: prosim povej, kaj je neumnega v tem?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Pa še ker si ravno otroke in živalski vrt omenjal: pelji jih enkrat z vlakom v živalski vrt, pa jih potem vprašaj, če bi bilo lepše it z avtom.
grims-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Vidiš, tukaj popolnoma streljaš mimo. Jaz razumem vaš pogled in me ne zanima in se z njim ubadam, ker mi dol visi zanj. Razlika med vami in mano je le ta, da ti misliš, da si car in da je le tvoj pogled pravilen in pljuvaš po vseh, ki mislijo drugače. Moje izkušnje so takšne, da to delajo brezjajčni papki, ki nimajo dovolj samozavesti v sebi.

Pa še tole: prosim povej, kaj je neumnega v tem?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Pa še ker si ravno otroke in živalski vrt omenjal: pelji jih enkrat z vlakom v živalski vrt, pa jih potem vprašaj, če bi bilo lepše it z avtom.
grims-1.gif

evo spet eden od tvojih veleumnih odgovorov...meni lepo dol visi za tebe, pa kako zapravljas svoj cas, pa ce prejadras pol vrhnike (dokler nisi avto pred mano), in vseeno mi je tudi kolko denarja porabis za svoje ideje, tudi sem srecen za tebe da najdes dovolj ljudi, ki mislijo enako in jim lahko to se zaracunas...in mislim, da je edini tukaj, ki misli da ima vedno prav in je najpametnjesi, si ti...

glede zadnje navedbe pa ni nic narobe, narobe je v vzgibu za to, verjetno si si izracunal da se tvoj avto do zivalskega vrta ne segreje dovolj, da bi prisel do optimalne uporabe/obrabe ipd bullshit, pa bi zato raje sel z vlakom kot z avtom...nadalje se tudi norcujes z "out of the box" opazko...

morem se nasmejat se glede samozavesti ...dobra fora res..sicer pa vi avtomehaniki, al kak s sedaj to imenuje avtoelektrik ali inzenir avtomobilske kozmetike, ste znani po tem, da za razliko pomanjkanja lastne samozavesti bildate svoje avtomobile.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Bravo, sedaj si še zapisal, da mene in moje razmišljanje in vzgibe poznaš bolje kot jaz.
Ni kaj, čestitke: a prihodnost si že začel napovedovati, ker vidim, da si pravi Danny?
grims-1.gif

Še nekaj: glede na to, da te jaz popolnoma nič ne zanimam, te očitno moja dejanja, ki nimajo veze s to temo in o katerih sem pisal na tem forumu, vseeno tako vržejo s tira, da si vse zapomniš in vlačiš v to temo. Se ti zdi to normalno ali morda meji na kakšno...?
grims-1.gif
Meni namreč to kaže, da se tvoja dejanja ne ujemajo najbolj s tvojimi besedami.
Loool, ajd uživaj
nahrung002.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
No, vprašanje je bilo enostavno. in ne zahteva nekega kompliciranega odgovora. v mislih sem imela bolj odgovore:
- toliko in toliko neto plač (enega ali obeh)
- toliko in toliko plač + star avto v račun
- če je nov toliko, če je rabljen toliko (če je razlika, seveda)
- ipd

brainstorming v backroundu niti ni tako relevanten.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Bravo, sedaj si še zapisal, da mene in moje razmišljanje in vzgibe poznaš bolje kot jaz.
Ni kaj, čestitke: a prihodnost si že začel napovedovati, ker vidim, da si pravi Danny?
grims-1.gif

Še nekaj: glede na to, da te jaz popolnoma nič ne zanimam, te očitno moja dejanja, ki nimajo veze s to temo in o katerih sem pisal na tem forumu, vseeno tako vržejo s tira, da si vse zapomniš in vlačiš v to temo. Se ti zdi to normalno ali morda meji na kakšno...?
grims-1.gif
Meni namreč to kaže, da se tvoja dejanja ne ujemajo najbolj s tvojimi besedami.
Loool, ajd uživaj
nahrung002.gif

ocitno hitro pozabljas...prvi si se podajal v oceno stanja duha ti in ocenil mene in po tvojem mnenju meni podobnim...glede na to, koliko ti sebe opisujes na tem forumu in svoje poglede na zadeve, te clovek lahko kar dobro spozna...

evo in v nadaljevanju spet pametujes....pac si taksna pojava, ki gres cloveku z lahkoto na zivce...in vcasih se mi pac da...zapletat se s tabo v besedne boje, ko pozabljas iz posta v post kaj si napisal se mi pa tudi ne da v nedogled in se debata s tabo ponavadi konča s tem da pametnejši odneha....

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
0 plače.
Bla dobra letina in dovolj dobička, da je ostal še za nov avto kupt. Po šestih letih in 130000 kmjih, zgleda še kot nov. Tako, da ga bom obdržal vsaj še naslednjih 6 let, če ne bo kakšnih večjih problemov. Mejo za prodat sem si postavil 2000€ v dveh letih za popravila, ali kakšne zakonske omejitve (dizel pač).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ker sem ravno kupoval - nisem razmišljal o plači in o tem koliko lahko dam za avto, ampak bolj o znesku, ki se mi zdi smiseln za avto, četudi bi si lahko privoščil več. Pa vse avte do zdaj sem skeširal, ker se mi zdi neumno plačevat lizing (če dejansko ni brezobresten), za stvar ki dnevno izgubi na vrednosti.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
x2 za tole. Raje skeširam in nato mirno spim ter se ne sekiram, če bi morebiti kaj zagustilo (izguba službe npr.). Pa čeprav je na račun tega verjetno malo slabši oz. cenejši, kot pa bi verjetno bil, če bi se že res moral odločiti za leasing (t.j. da bi mi kdo pištolo držal ob glavi).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Javni prevoz je cist ok, sam ne smes met previsokih pricakovanj, pa pred vhod v hofer te tud ne prpele.
Vsaj vsakih 15 minut in da je primerljivo (za isto začetno in končno točko JP) za avtom pa že lahko pričakujem, ne?
Sicer je pa vlak hitrejši (pa še malo bi se razmigal), ampak če vozi z 2-urnimim luknjami med odhodi, je pač neuporaben.

In ne, naš JP ni niti približno OK: Ga veliko uporabljam zunaj in naš ni niti J od JP.

Pa da ostanemo na temi: manj kot 6 plač + starega v račun. Pa v naslednjih ene 7 letih, kolikor ponavadi mam avto, bo stroška nekje med 350 in 400 na mesec z gorivom vred.

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
No, vprašanje je bilo enostavno. in ne zahteva nekega kompliciranega odgovora. v mislih sem imela bolj odgovore:
- toliko in toliko neto plač (enega ali obeh)
- toliko in toliko plač + star avto v račun
- če je nov toliko, če je rabljen toliko (če je razlika, seveda)
- ipd

brainstorming v backroundu niti ni tako relevanten.
pri nas imamo dva rabljena avta, moj je vreden manj kot moja bruto placa, morda ze blizu neto place, od gospe pa njeno neto placo. Sam zasluzim vec kot dve slo povprecni bruto placi, gospa pa 1,5. Imava dva lastniska stanovanja, privoscimo si pa tudi marsikaj.
wink-1.gif
nimamo pa kodiaqa, pa tudi omare z eno samo vreco riza ne. Mam pa mountain bike, vreden 2/3 avta...
Zase bi se mogoce stegnil do ene 4ih neto plac, pa ze tam bi me srce zabolelo.

Js delam 30k, gospa samo voznjo vic --> btc. Njena avto bomo najbrz zamenjali. Ker je premajhen in gre tezko otroke zapet.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.684
113
kaj si nor pecikl 2/3 vrednosti avta. ne govori tega naglas te bojo itak meli cent fanatiki za največjega čudaka.
Kolko si to bek dnara vrgo, pa itak nerabiš takega pecikla itd, MTL se ziher s starim ponijem 2x pela v trgovino prek meje (ker v eni furi nemore vsega pelat pa gre še enkrat, avto pa špara cente v garaži)

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Tudi jaz dam nekje do 10 plač za avto - rabljen ali nov, ostalo pa raje za potovanja zapravim in seveda še kaj ostane.

MTB75

Fizikalc
13. maj 2012
365
25
28
10-12 plač je vrednost novega avtomobila. Do zdaj 2x avto v tem rangu rabljen in 1x nov. Ker ne maram pufov, pač vedno v naprej razmišljam, da bo treba avto kdaj zamenjat, zato gre denar že prej na stran.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.262
1.894
113
Ksz..

Ne vem v čem je fora koliko plač naj bi dal...kolikor je koga volja.

Tisti z 700 eur je vesel da prerine prek meseca, kdor ima 1.500 pa ne pretiranh odlivov se lahko več špoga...prvi ne more dat 12 plac ker mora prvo preživet.
En bo dal pač 20 plač za avto in bo na morju namesto treh spicil samo enega jrja. Razliko bo namenil v pleh. Bo imel zaradi tega manj sonca, manj slano vodo...?...vsak ima svoje prioritete.
Najlaže je napisat ' si drugje več privoščim'.. ok..na vsak način spičkaš denar. En si privošci Don Perignona v hotelu s petimi zvezdicami, drug spije nefiltriran pir s kolegi doma na terasi. Kdo bolj uživa?
Isti šmorn je s plehom..kdor želi, zakaj ne. Pod pogojem da je zasluzil denar naj kupuje z njim kar hoče. Amen.