Kolesarstvo 2026

corsol

Guru
11. mar 2010
4.000
1.479
113
Jaz ne vidim problema... Vsak hobi nekaj stane. In tudi pri kolesih je tako kot pri vsakem drugem športu in rekreaciji, na neki točki pač plačaš znamko. Pa naj gre tu za superge, pohodniške čevlje, jakne, majice, žoge, smuči, itd... Potem je pa važno kako daleč te zanesejo "čustva". In kot zgoraj omenjeno, včasih moraš pa to tudi z ženo uskladiti... :valjamse:

Je pa dejstvo, da so karbon (okvir + obroči) in elektronske prestave nekaj, kar naredi razliko glede udobja (to pač stane).

Imam pa občutek, da bolj komplicirajo tisti, ki so bolj malo na kolesu, kot tisti, ki so malo več... Ker tisti, ki smo malo več, vemo da razliko delamo mi (naša kondicija) in ne kolo.

Potem pa dodaš še ščepec slovenske zavisti... :evil:
Danes precej udobja dobiš z "debelimi" gumami , pravo geometrijo in pravim zicem.....ne rabiš niti 3K dat za to(karbon, el.prestave..... niso nuja).
npr. Karbonski aero s karbonskimi feltnami , je (za večino) daleč od recepta za udobje!

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.758
13.924
113
Sej tale borba za grame v rekreativnem sportu se nadaljuje z jemanjem poživil. Tega je največ med amaterji in na amaterskih dirkah. Folk je fsekan.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.029
1.467
113
Danes Pogi spredaj vozi 35 mm, zadaj 32 mm. Takega tudi ne prodajajo... :valjamse:

Aja, pa baje je na treningu 2x padel... Pravi, da je bilo tako blatno, da se ni nič poškodoval...

Eurosport - intervju.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.181
996
113
Tole pa danes ne bo šlo, če se ne bo kaj še spredaj zgodilo. Upam, da se motim.Škoda.

gr69

Guru
15. dec 2009
12.182
3.185
113
še v SLO - ampak komaj
Ma ni WvA - sam Pogi ozr. UAE zahebal - ob defektu bi eden moral takoj počakat in mu kolo dati.
Škoda - je šla zgodovinska “vseh” 5. Pa drugo leto mogoče spet na San Remo (dvomim).

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.824
1.286
113
Ma sej vem. Jezen sm, dvomim da bo se taka sansa... Itak cestitke WvA, zmagu je. Jst grem pa na bike & pivo, dokler je se dan...

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

jello

Guru
22. sep 2008
11.265
4.439
113
Odlična dirka.

V rezultatih bi bil lahko kot zanimivost še podatek o številu defektov, okvar in padcev. Kot v biatlonu za število zgrešenih strelov. Ker v praksi je dokaj iluzorno pričakovat da končaš brez defekta, namesto smole z defekti pa raje omenjat srečo s hitro menjavo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.797
9.029
113
Tole sem celo gledala ene 15km. Prvic. Kolesarstvo sicer gledam poredko, tole dirko pa prvic. Takrat ko kdo drug spremlja in je ta velik sin danes pokazal interes, ko je bila alternativa košnja trave. Ne vem, v tem cajtu so 4im bicikle menjal. To je cist druga disciplina.