Kolesarji vozjo vštric

woukec

Zelenc'
10. okt 2013
15
0
1
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
hahaha tale tema je res smeh na polno, sploh zame, ker sem kolesar s 30 kg skupaj s posteljo vred (in umiram od smeha pri stereotipih o fotrih na kolesu),in tudi zato, ker poznam XXXL in verjemite, z njim ne bi šel češenj zobati, niti na kolesu, niti na ATVju na kaki kros stezi, kaj šele na bench pressu ali pa v fizičnem obračunavanju:)

pa malo rešpekta prosim do umrle kolesarke, sestre enega kranjskih poklicnih reševalcev (prispel službeno na kraj dogodka), ki jo je dobesedno zradiral wannabe 18letni drifter

O.k., pajkičarji ste najbolj kul in zakon. Vsi se bomo pokoravali vam in vas pustili pri miru, ker imate 200kg benčpresa.
bonk.gif
Bolimenekurac koliko benčpresa ima xxl in s kom ni dobro češenj zobat. Na internetu nisi anonimen in še zmeraj se najde večji psiho od vas. Jaz nikogar ne ogrožam, samo povem mnenje in če vam ni všeč še ne pomeni, da bom zato ždel v luknji in se vam klanjal. Nisem pa nikoli nikogar življensko ogrožal, prehiteval z 2cm razdalje in šprical tekočine za šipe. Ampak čudežno imate vsi veliko opravkov, ko se hočem z vami pogovoriti na cesti zakaj vozite po dva, trije vštric.
Cesta je za vse in če plačam letno +500eur za uporabo plus tri vinjete ne bom vozil 10km za prepotenimi pajkičarji, ker imajo glih trening.

Tudi sam uživam v vožnji s specialko in oprijetimi pajkicami, ki me na srečo ne tiščijo preveč. Zaseka tebi pa priporočam, da se rajši posvetiš lepšim stvarem, ki pozitivno vplivajo na tvoje počutje. Zakaj bi se ukvarjal z nekom, ki ti nič noče. Res pa je, če se voziš za kakšno grupo prepotenih kolesarjev, da znajo dresi kar fajn zaudarjat, takrat pa je bolje, če so okna na avtu zaprta.

Sej poznaš pregovor, "Na kolo za zdravo telo!".

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Na kratko:
- glede na bedake od nekaterih kolesarjev je še malo mrtvih na cesti (to se NE nanaša na gornjo 18-letno kolesarko). Od vožnje vštric (kako to izgleda ko z avtomo prideš z 80 km/h v ovinek, oni pa lepo 20 km/h čez celo cesto, si lahko vsak predstavlja in kdo bo nadrsal tudi) do vožnje v rdečo, vožnje brez kakršnihkoli odsevnih elementov ali luči ponoči, itd.
- isto velja tudi za avtomobiliste: se vozim precej z biciklom po SLO in ITA, pa se ne spomnim, da bi me kateri Italijan (ki so sicer precej obupni vozniki) prehiteval na 5cm, kar se v Sloveniji dokaj pogosto dogaja. Sem doživel že, da je avtomobil prehiteval drugi avtomobil nasproti mene in me ni je... 5%. Sem odreagiral in se umaknil. In ne, ni imel sonca v očeh, ker je mene slepilo., Pa še vse ostale budalaštine. Sem pa opazil, da se je zadeva v zadnjih letih malo umirila in je nekoliko boljša.

Sam sicer izbiram skoraj izključno stranske ceste, vendar včasih je treba tudi na glavno. In pa seveda infrastruktura pri nas je praktično neobstoječa, vsaj v mojih krajih. Čeprav se tudi na tem področju v zadnjem času kar precej dogaja...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sej,realno je itak fora v avtomobilistih,nesposobnih,ogromno jih je. Ker folk ne zna prehitet kolesarja in ratujejo zastoji. Ampak ne mores pa razumet pajkicarja,ki se vozi po cesti,za njim kamijon,ki dejansko.ne more mimo..... Jebes varnost pa cel svet,kolesar ma pravico tm vozit in to bo pocel.....takih je prevec. In potem se cudijo nekateri,da je kdaj nekdo koga nasadil..... No,po pravici,se mi nebi smilil,ker gre.za tipicno drkanje u glavo....

Se.zmer zmaga posnetk iz utuba,ko v Londonu kolesar izraza svoj prav pred busom, konca se pa epsko!
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Cesta je za vse in če plačam letno +500eur za uporabo plus tri vinjete ne bom vozil 10km za prepotenimi pajkičarji, ker imajo glih trening.

Kaj pa narediš s traktorjem,ki vozi 25 km/h pred tabo,in je širok za tri kolesarje?
grims-1.gif

Prevozil sem že veliko kilometrov (z avtom),pa se ne morem spomniti,tudi če brskam po spominu še tako daleč,da bi kdaj imel približno take probleme na cesti s kolesarji,kot jih imaš ti...
crazy1.gif

Razmišljam da sta samo dve varianti: ali si tako štorast voznik,da ti je problem prehiteti kolesarja,ali pa imaš tako izredno smolo,da gredo vsi najbolj neotesani in predrzni kolesarji na cesto voziti po troje vštric ravno v trenutku,ko se ti vsedeš v avto
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Sej,realno je itak fora v avtomobilistih,nesposobnih,ogromno jih je.
Ne bi rekel. Procentualno se mi zdi, da so kolesarji bolj usekani
Citat:
Ampak ne mores pa razumet pajkicarja,ki se vozi po cesti,za njim kamijon,ki dejansko.ne more mimo..... Jebes varnost pa cel svet,kolesar ma pravico tm vozit in to bo pocel.....takih je prevec.
Se strinjam, bedaki. Sam recimo tudi avtomobilom, če vozijo za mano v ovinku, tako ko vidim, da je prosto za prehiteti nakažem z roko, da lahko šiba mimo.
Citat:
Se.zmer zmaga posnetk iz utuba,ko v Londonu kolesar izraza svoj prav pred busom, konca se pa epsko!
smile-1.gif
hysterical-1.gif

En podoben (''balkanci'' so povsod):
Tale tudi ni slab
evil.gif
:
Ali pa tale:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

Kaj pa narediš s traktorjem,ki vozi 25 km/h pred tabo,in je širok za tri kolesarje?
grims-1.gif

Prevozil sem že veliko kilometrov (z avtom),pa se ne morem spomniti,tudi če brskam po spominu še tako daleč,da bi kdaj imel približno take probleme na cesti s kolesarji,kot jih imaš ti...
crazy1.gif

Razmišljam da sta samo dve varianti: ali si tako štorast voznik,da ti je problem prehiteti kolesarja,ali pa imaš tako izredno smolo,da gredo vsi najbolj neotesani in predrzni kolesarji na cesto voziti po troje vštric ravno v trenutku,ko se ti vsedeš v avto
evil.gif

Saj vidiš, da mora bit nekaj bolan... Najprej reče, da je cesta za vse, takoj na to pa da naj kolesarji s.piz.dijo njemu izpred avta. To more bit neka razcepljena osebnost
evil.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

grims-1.gif

Traktor je s svojim desnim kolesom popolnoma pri robu. po tvoje bi moral z 2/3 traktorja voziti po bankini
stupid-1.gif

Kakšne primerjave... a ti štruco kruha kar celo daš v usta če jo lahko narežeš na rezine?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Traktor je s svojim desnim kolesom popolnoma pri robu. po tvoje bi moral z 2/3 traktorja voziti po bankini
stupid-1.gif

Zakaj bi moral traktor z 2/3 voziti po bankini,od kje ti tako nore ideje?
stupid-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

grims-1.gif

stupid-1.gif

Kakšne primerjave... a ti štruco kruha kar celo daš v usta če jo lahko narežeš na rezine?

A smo že sredi avgusta našli tepčka leta?

5. apr 2015
1.409
725
113
ksz...

Sem tudi danes srečal nekega čičona (beri starejši moški od 50 naprej) na kolesu, oprema super, barva čelade ujema z dresom, kolo pojma nimam, me ne zanima, hitrost relativno počasna...

skratka, lepo se vozi po nepreglednih ovinkih, na levi strani ceste pa cca. 1km "dvosmerne" izrecno kolesarske poti, urejena, znaki, ni da ni....prehitim z vsaj 1,5m vmes med menoj in njemu
smile-1.gif

skratka moja izkušnja..ni me imelo, da bi obstal, razlagal, pač lepo naprej...

zanima me pa, če nastane nesreča s tem kolesarjem, ali ga lahko oglobijo ker ne vozi po kolesarski?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
A si se peljal iz Šmarjeških v Novo mesto?

Meni se je namreč včeraj motalo podobno po glavi - jaz po "stari, stari cesti" brcam - gledam pa desno na "glavno cesto" kjer eden v natikačih pridno pritiska v pedale v smeri NM - avti pa samo letijo mimo njega. Na koncu je bil ca. 1 minuto hitrejši od mene - je cesta pač "bolj naravnost" - samo meni še kar ni jasno kaj se ti mora plesti po glavi, da izbereš pot z gostim prometom in to tam kjer imaš več kot spremenljivo alternativo.

So me pa "kolesarske" po NM razočarale - sicer lepo zarisana, samo kaj ko je točno po sredi razpoka v asfaltu (spoj dveh plasti) - se pelješ po desni strani razpoke si s pedalom v robniku, če se pa pelješ po levi strani razpoke, pa si s komolcem že v ogledalo avta, ki zeh prehiteva.
uf-1.gif

Se pa tistemu na cesti res reče "kolesarska".
crazy1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Mogoče ni poznal ceste pa je izbral bolj ziher varjanto.
Tudi okoli nas je podobno, cesta skozi Naklo proti Kranju ima cel čas še eno cesto zraven (recimo ji lokalna, ker tista glavna je regionalna). Stalno videvam kolesarje na regionalki, kjer je cesta veliko bolj nevarna in vsaj parkrat bolj zjebana kot pa lokalna. Najbrž ne poznajo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Tudi okoli nas je podobno, cesta skozi Naklo proti Kranju ima cel čas še eno cesto zraven (recimo ji lokalna, ker tista glavna je regionalna). Stalno videvam kolesarje na regionalki, kjer je cesta veliko bolj nevarna in vsaj parkrat bolj zjebana kot pa lokalna. Najbrž ne poznajo.

Tam se peljem recimo 3x na teden, pa sem v parih letih videl le en par na regionalni cesti. Verjetno tujca, ker sta bila kolesa močno naložena s torbami. Vse ostalo pa na vzporedni asfaltni cesti.

5. apr 2015
1.409
725
113
Ne, je blo na koroškem..

Za tistega, ki je omenjal, da strici ne poznajo ceste....jaz kot udeleženec v prometu moram spremljati vse kaj se dogaja, torej tudi znake oz. definitivno znake. In če je kolesarska steza označena, potem ni potrebno poznati cest saj ti naša prometna direktiva narekuje, kaj je pravilno in seveda obvezno storiti...

in prav zato me res zanima, kako se nesreče avtomobilistov in kolesarjev rešujejo, kjer se nesreča zgodi na cesti, kjer je kolesarska pot in je ti kolesarji pač ne upoštevajo.

Ali pa celo ni obvezujoče kolesarjem iti na kolesarsko pot ampak samo priporočljivo, da toliko kršijo tile strici in tete te prekrške.

če bi jaz npr. vozil s skuterjem po kolesarski, bi se ti kolesarji ohohohohohohh kako še bunili...torej zakaj ne obratno?

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik cappy pravi:

Tam se peljem recimo 3x na teden, pa sem v parih letih videl le en par na regionalni cesti. Verjetno tujca, ker sta bila kolesa močno naložena s torbami. Vse ostalo pa na vzporedni asfaltni cesti.
Živim zelo blizu te ceste.
Včeraj 2, pa sem bil v okolici bajte samo nekaj 10min.