Kolesarji vozjo vštric

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Zanimivo. Sem tako kolesar, kot motorist in avtomobilist. In z avtom pazim navzdol po lestvici. Se pravi, vidim motorista, se mu umaknem, če se le da, vidim kolesarja, mu pustim prednost, saj se mora veliko bolj potruditi, da ponovno spelje in pridobi na hitrosti kot ostala, motorizirana vozila.
Ampak vidim, da problem je. Ni denarja za motor in sedaj je treba pljuvati in udrihati čez motoriste. Prevelik vamp in predebela lena rit za kolo, sedaj so na udaru kolesarji...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Fovšija al latentni pedri... da se tolk ujezijo, ko tole vidijo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.335
9.572
113
EU
Bljak, mi bolj takšne gledamo
cheer.gif

gzy-girls-.jpg

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Mene briga ce je nag al pa ce ima smucarski kombinezon gor. Na sredi ceste nima kaj delat.
Sem pa opazil da se od bleda proti bohinju malo bolj roba drzijo, ker motoristi z 250kmh niso redkost.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Zanimivo. Sem tako kolesar, kot motorist in avtomobilist. In z avtom pazim navzdol po lestvici. Se pravi, vidim motorista, se mu umaknem, če se le da, vidim kolesarja, mu pustim prednost, ...

Zdaj pa samo še po prvici zapiši, ali se tako obnašaš tudi na kolesu in paziš na pešce, se ustaviš, če je treba ipd ...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Zanimivo. Sem tako kolesar, kot motorist in avtomobilist. In z avtom pazim navzdol po lestvici. Se pravi, vidim motorista, se mu umaknem, če se le da, vidim kolesarja, mu pustim prednost, ...

Zdaj pa samo še po prvici zapiši, ali se tako obnašaš tudi na kolesu in paziš na pešce, se ustaviš, če je treba ipd ...

Pešcem z roko nakažem, da gredo lahko čez cesto, tako v avtu, na motorju kot kolesu. Vem, da je to nepojmljivo za večino alter-ja, ampak tako gre najhitreje. Res pa ni semaforjev, kjer jaz kolesarim. Mest se izogibam, občasno je kje kak semafor, takrat pač ustavim... In preklinjam sam pri sebi ker povprečna pada...
cool-1.gif

Dodatek: pešec sem na prometnih površinah malokrat, pa vseeno ne bi odvzel prednosti ne kolesarju, ne motorju in ne avtu. Zadnjima dvema če drugega ne zaradi svoje varnosti, kolesarju pa zaradi prej opisanega razloga. Mene ne stane nič, če se peš ustavim za par sekund preden grem čez cesto, s kolesom ustaviti recimo iz 40 in potem znova pospešiti nazaj na 40 pa pobere več energije.
Moj vidik iz štirih različnih zornih kotov prometa.

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Dodatek: pešec sem na prometnih površinah malokrat, pa vseeno ne bi odvzel prednosti ne kolesarju, ne motorju in ne avtu. Zadnjima dvema če drugega ne zaradi svoje varnosti, kolesarju pa zaradi prej opisanega razloga. Mene ne stane nič, če se peš ustavim za par sekund preden grem čez cesto, s kolesom ustaviti recimo iz 40 in potem znova pospešiti nazaj na 40 pa pobere več energije.

467716-post_slo.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Samo tele tapecirane kolesarske gate pa ne štekam, a ne bilo bolj efektivno (in manj smešno), če bi enostavno kupili en mehek sedež namesto x števila tapeciranih gat, v katerih rit potem izgleda kot od kake opice?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Pešcem z roko nakažem, da gredo lahko čez cesto, tako v avtu, na motorju kot kolesu. Vem, da je to nepojmljivo za večino alter-ja, ampak tako gre najhitreje. Res pa ni semaforjev, kjer jaz kolesarim. Mest se izogibam, občasno je kje kak semafor, takrat pač ustavim... In preklinjam sam pri sebi ker povprečna pada...
cool-1.gif

Pa saj nisi tako grozen....
grin1.gif

Pa vemo kdo se na kolo spravi v vecini, fotri, k so dojel, da so ze 30 let u pisdi, k jim trebuh raste, zdej bi pa svoje komplexe radi resil na cesti.....v pajkicah.
hysterical-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Daj prileti, ti bom skuterja za en teden rental, da se boš malo motorista počutil, pa bližje boš ostalim na dveh kolesih. Vem, da je težko ostale gledat, ko se vozijo...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Samo tele tapecirane kolesarske gate pa ne štekam, a ne bilo bolj efektivno (in manj smešno), če bi enostavno kupili en mehek sedež namesto x števila tapeciranih gat, v katerih rit potem izgleda kot od kake opice?

Če bi bilo to možno, bi to že prišlo v uporabo, se ti ne zdi?

In zanimivo, koliko ene hude krvi nad kolesarji. OK, razumem da se pizdite čez kolesarje tipa "BamBi" (lokalno društvo najjačih neprofesionalcev), ampak ne pizdit kar direkt čez vse. Sam veliko prevozim in sem praktično brez slabih izkušenj, da bi mi kdo hupal in podobno. Vedno pazim da vozim čimbolj ob robu ceste, čeprav se to vedno ne da - nekatere ceste v okolici KR so konkretno podrte na desne robu, kakšne pa čez cel pas - npr. Tacen-Zavrh. Tam pač peljem kjer lahko, vedno pa na ušesa vlečem, če se mi približuje zadaj kako vozilo.

Kolesarske poti so v glavnem katastrofalne - robniki, rodeo stil, črepinje, sprehajalci s psi in brez. Ampak peljem po njih, čeprav z gumo 26x1 je to polomija za bicikel.

Glede naslova teme pa samo to - naduti specialkarji, ki vozijo vštric, me odvračajo od nakupa omenjenega tipa bicikla. Nočem jim biti podoben.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

cool-1.gif

To je lepo prebrat. Problem je (pa očitno ne pri tebi, ampak pri po kojih opažanjih večini koleasrjev) ker bi raje nabili pešca kot za zmanjšajo/ustavijo. Če se jaz peljem z avtom mimo otrok, recimo avtomatsko zmanjšam hitrost (nikoli ne veš, kdaj bo kašen kam švignil), se tudi malo umaknem. Kolserji pa (spet: večina, ne vsi): še v peš coni na polno. Pa zvonec. Kreteni.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
S skuterjem si dalec od motorista
wink-1.gif

Skuter je zate, kot motorista, kot čokolada za otroka. Kot mokre sanje. Samo če ne gre, ne gre, pač samo sanjaš dva kolesa in motor med njima.
priden.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Če si v vseh oblikah prisoten v prometu, točno vidiš napake, ki jih počnejo ostali udeleženci, tako v avtu, na motorju ali kolesu. In potem se trudiš, da sam tega, kar te moti pri drugih, ne počneš. Nekateri imajo pa drugačen pristop, mogoče ga motijo kolesarji, ki se vozijo vštric, potem se pa nalašč še sam tako pelje, češ, saj ostali tudi lahko.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.392
2.564
113
Kolesarj obozim naspoštlivi razdalji. Bi se usral, če bi mi med mojim prehitevanjem/obvozu trznil in malce zavijal na csti.
Naj sreča kakšno hruško!

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
S skuterjem si dalec od motorista
wink-1.gif

Skuter je zate, kot motorista, kot čokolada za otroka. Kot mokre sanje. Samo če ne gre, ne gre, pač samo sanjaš dva kolesa in motor med njima.
priden.gif

Do skuterja ne gojim posebnih custev. Dolgocasna zadeva.
grin1.gif