Kolesarji vozjo vštric

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Dej prosim nehaj, sem isto kolesar pa tam kjer je kolesarska grem po kolesarski. Kolesarji vedno pizdolirajo, da ni kolesarskih potem pa kjer so se vozijo po cesti. Pac treninga ne bos delal po trzaski. Se peljes pocas in ko prides na odprto gres po cesti. Potem imas pa se imbecile, ki se vozijo recimo z biciklom po nemski aka obvozni. Res je, nic ne krsijo razen zdrave pameti. Tam ni denarja, da grem z biciklom. Sem pa videl ze toliko mejnih situacij, da teh ljudi res ne razumem. Nekoc v polmraku familija z dvema malima otrokoma po nemski domov.
bonk.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
saj ni treba it samo na nizozemsko, da vidiš kako je urejen kolesarski promet. avstrija, nemčija, francija, italija,....imajo po večino urejeno veliko bolje kot pri nas.
problem je v tem ker so same ceste preozke, brez robnega pasu.. in potem moraš s kolesom vozit po voznem pasu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
V glavnem povzetek te teme, kolesarjem se zdi grozno, da avto ne upočasni, ko jih mora prehitevat, pa enako grozno se jim zdi upočasnit, da bi vozili po kolesarski.

Sam sem lani pred operacijo po cestah naredil okoli 1500 km. Ja ni veliko, je pa nekaj, sploh glede na to, da sem vozil po najbolj prometni regiji Slovenije. Največ sem naredil km po cestah od Ljubljane do Kranja in nazaj. Recimo krog mi je bil Šentvid - Medno - Medvode - Zbilje - Kranj - Smlednik - Tacen - Šentvid. Edini del, ki ga nisem prekolesaril po kolesarski je bil "klanec" iz Tacna proti Šentvidu, ker nisem imel dovolj kondicije (moči) za tisto prestavno razmerje, da bi vozil počasi v klanc ampak sem ga "prešprintal". Vse se da če se hoče. Druga varjanta je tudi, da daš pecikl na avto, in se odpelješ do manj prevoženih poti.

Ampak ne, treba je štartat iz Prešerca pa potem do Vrhnike ob 15 popoldan...

Sam sicer obvozim kolesarje kar se da na široko, ampak me pa vedno znova preseneča, da človeška neumnost ne pozna meja - na kake ceste se spravi folk ob kakih urah kolesarit...
stupid-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.873
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi: Sicer pa so tudi na nizozemskem, recimo, na kolesarkih stezah uvozi na dvorišča ... Drugače pač ne more bit.

Sicer vem da se samo delaš, ampak kljub temu. Težava so kolesarske steze narisane na pločnik. Če postaviš kolesarsko v nivo ceste oziroma dol s pločnika ti odpadejo vse težave z uvozi in z zavijanjem avtomobilov na desno. Če imaš kolesarja na desni ob avtu ga praktično ne moreš dobit v mrtvi kot. Če je kolesarska tri metre stran na nivoju pločnika pa je to da ga spregledaš pri zavijanju desno skoraj pravilo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
V glavnem povzetek te teme, kolesarjem se zdi grozno, da avto ne upočasni, ko jih mora prehitevat, pa enako grozno se jim zdi upočasnit, da bi vozili po kolesarski.

Narobe. Ni fora v hitrosti po nekaterih kolesarskih stezah (ki to v bistvu niso), ampak razlagat že vsaj desetkrat napisano nima smisla, si pač prepričan. Pri prehitevanju je pa problem prehitevanja na pet centi in ne toliko v nezmanjšanju hitrosti. Ampak kot rečeno, si prepričan.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Kar zezaj še naprej, ponavad delajo to ljudje, ki jim zmanjka. Tvoje zezanje pa ne spremeni dejstva, da so nekatere kolesarske steze pri nas nevarne in kot take neuporabne, od 5cm robnikov do prometnih znakov in reklamnih panojev v višini glave. Že zdavnaj bi jih morali zbrisat, ker povzročajo velike težave, lepo vidne v tej temi. Ne poznam nobenega kolesarja, ki bi vozil poleg pasa za kolesarje.

Sicer pa itak se s prepričanimi ne da.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Killa - večina, ki nas tukaj piše, se vozimo po kolesarskih in v bistvu ne jamramo nad tem, da se "moramo" peljati po njih - težava je v tem, da se je bolj NEVARNO voziti po takšni kvazi kolesarski kot pa "v prekršku" po cesti.

Ena od zmagovalnih je tudi tale:

83. člen ZPrCP
Citat:
(2) Če na vozišču ali ob njem ni pasu za pešce, pešpoti ali pločnika, je pa kolesarska pot ali steza, smejo hoditi pešci po kolesarski poti ali stezi, vendar tako, da ne ovirajo kolesarjev in voznikov koles s pomožnim motorjem.

Ti povem kako to izgleda pri nas v nedeljo popoldan - qrc, čez celo poletje - po "turistični" kolesarski stezi izven naselja se raja "šeta" po celotni širini, kolesarjem se pa žuga, ko poskušajo priti nekako mimo.
Pa nisem "Pantani" - občasno se pač s "cestnim gorcem" pač tudi po asfaltu zapeljem - več kot kakih 25 km/h itak ne gre (povprečno po ravnem) - ampak že ta hitrost je bistveno prevelilka, da bi se lahko ob "peš prometu" varno peljal po kolesarski.
In potem se ni treba čuditi, da se "specialkarji" še vedno vozijo po cesti.

Pod črto so največji problem "nedeljski vozniki" - pa naj si bodo na 4 ali 2 kolesih ali celo brez koles. In pa seveda nestrpneži.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Killa - večina, ki nas tukaj piše, se vozimo po kolesarskih in v bistvu ne jamramo nad tem, da se "moramo" peljati po njih - težava je v tem, da se je bolj NEVARNO voziti po takšni kvazi kolesarski kot pa "v prekršku" po cesti.

Ena od zmagovalnih je tudi tale:

83. člen ZPrCP
Citat:
(2) Če na vozišču ali ob njem ni pasu za pešce, pešpoti ali pločnika, je pa kolesarska pot ali steza, smejo hoditi pešci po kolesarski poti ali stezi, vendar tako, da ne ovirajo kolesarjev in voznikov koles s pomožnim motorjem.

Ti povem kako to izgleda pri nas v nedeljo popoldan - qrc, čez celo poletje - po "turistični" kolesarski stezi izven naselja se raja "šeta" po celotni širini, kolesarjem se pa žuga, ko poskušajo priti nekako mimo.
Pa nisem "Pantani" - občasno se pač s "cestnim gorcem" pač tudi po asfaltu zapeljem - več kot kakih 25 km/h itak ne gre (povprečno po ravnem) - ampak že ta hitrost je bistveno prevelilka, da bi se lahko ob "peš prometu" varno peljal po kolesarski.
In potem se ni treba čuditi, da se "specialkarji" še vedno vozijo po cesti.

Pod črto so največji problem "nedeljski vozniki" - pa naj si bodo na 4 ali 2 kolesih ali celo brez koles. In pa seveda nestrpneži.

Če ti je 25km/h prehitro za varno vožnjo pač pelji bolj počasi? Če ti je tam gužva, pojdi nekam kjer je ni.

Malo kdo je odvisen od kolesa za preživljanje in opravljanje dela. Če ti je to rekreacija, si najdi pač varno kolesarsko ali cesto. Saj jaz tud ne peljem z avtom 200 po snegu, ker pač ni varno. Konec koncev lahko na tem grozno smrtno nevarnem koncu kolesarske steze tudi sestopiš s kolesa in greš peš a ne?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Malo kdo je odvisen od kolesa za preživljanje in opravljanje dela. Če ti je to rekreacija, si najdi pač varno kolesarsko ali cesto. Saj jaz tud ne peljem z avtom 200 po snegu, ker pač ni varno. Konec koncev lahko na tem grozno smrtno nevarnem koncu kolesarske steze tudi sestopiš s kolesa in greš peš a ne?
Zakon praviloma ne prioritizira določenih uporabnikov cest - z izjemo protokolarnih vozil in vozil na nujni vožnji.
Tudi od avta je malokdo odvisen za preživljanje in opravljanje dela. Poklicni vozniki in to je to. Pa so vseeno ceste polne rekreativnih voznikov )pač ne profesionalcev).

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
A res tako nerazumljivo pišem?
confused-1.gif

Delam točno to kar mi predlagaš - ven iz gužve, na kolesarsko stezo, "po pameti" - pa je še vedno "nevarno", ker je ali projektant zajebal, izvajalcu se je jebalo, zakonodajalec dal "pravice" pešcem in na koncu še vse "čez mene".

Zdaj pa razumi kdor more?!
17758-icon_confused.gif

In še enkrat - če bi vsi udeležnci v prometu "zahtevali" ustrezno infrastrukturo, namesto, da udrihamo en čez drugega in kažemo s prstom na "barabe" (da ne bo pomote - na tiste, ki so nevarni zase in druge je treba pokazati - ampak ne poslopševati, predvsem pa mogoče pogledati dejanski vzrok "kršitve") se bo mogoče kdaj celo kaj popravilo.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
če jaz tole vse skupaj berem, nekatere voznike motijo kolesarji (pajkičarji z obritimi nogami) povsod na cesti. so al pa niso zraven ceste kolesarske steze. pač so alergični na njih, samo da vidijo pajkice.. pa se jim dvigne utrip

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Najbolj smešno je to, da se sedaj kolesarji delajo za nekaj neranljivega, ampak lejte dovolj je nepazljivost voznika in s kolesom se poleti.
Posledice kolesarja so lahko trajan invalidnost ali smrt.
Voznik bo pokasiral tri zadeve:
kazen vrjetno kakšnih 200 evrov
padec premijskega razreda
in, če bodo policija ugotovil malomarnost še ovadba.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Najbolj smešno je to, da se sedaj kolesarji delajo za nekaj neranljivega, ampak lejte dovolj je nepazljivost voznika in s kolesom se poleti.

Si prepričan, da te čaka samo to, če boš ubil človeka? Fantje, lohk bi mal pazil, kaj pišete. Niste popolnoma anonimni.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik alpine pravi:

a zato moramo doma ležat na kavču? da bomo varni pred avtomobili?
saj tebe tudi lahko zbriše en šlepar oz kamion. najbolje da tudi ti ostaneš doma.
se strinjam, da se je neodgovorno s kolesom vozit po nekaterih res prometnih in obremenjenih cestah. ampak nekateri so alergični na kolesarje čisto povsod kjer jih srečajo.

samo en primer:
ravno prejšnji teden se mi je zgodil na eni cesti, kjer se pomoje dnevno pelje max 10 avtomobilov. Strm klanec 15%, peljem se 10 na uro. Ko slišim, da se mi bliža avto, se umaknem ČISTO DO ROBA asfalta, nakar se tip pelje centimeter od mojega komolca, takoj zatem pa lepo zavije na sredino cesto. Če bi bil na mojem mestu kakšen neizkušen kolesar bi prav lepo padel.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Hočeš reči da če te bo kolesar oviral ga boš ubil?

bonk.gif

sm pa eden redkih, ki vedno prehiteva tam, ko vidim 100m+ v naprej, dosti voznikov tega ne dela in prehiteva pred ovinkom kolesarja.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:

Si prepričan, da te čaka samo to, če boš ubil človeka? Fantje, lohk bi mal pazil, kaj pišete. Niste popolnoma anonimni.

mislim d abi se zaključl pri kazni in padcu premijskega razreda, za več pa 99% prepričan, da ne. Malomarnost je druga situacija.
Itak je naš pravni sistem razsut, tako da ....

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:

mislim d abi se zaključl pri kazni in padcu premijskega razreda, za več pa 99% prepričan, da ne. Malomarnost je druga situacija.
Itak je naš pravni sistem razsut, tako da ....

Razsut je, ce se pises jankovic, bavcar, jansa, drnovsek..pijanckov pa raje sploh ne pisem, da mi nekega dne ne bo olja v zavorah zmanjkal... verjemi, da bi ti kot navaden janez dobro najebal