Kolesarji vozjo vštric

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Lucijan pravi:
Lepo povzeto
zmaga.gif

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Slovenija rešuje težave z represijo, razviti pa...

Citat:
Avstrija je uvedla skupni prometni prostor in kolesarske ceste (to so ceste, označene s posebnim prometnim znakom, kjer ima kolesar več pravic od voznika avtomobila) ter odpravila obvezno uporabo kolesarske steze ali kolesarskega pasu.
Več branja

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Bravo še to nam manjka, kolesar več pravic kot avtomobilist. Ma povozim kolesarja v prvi graben, da se mi nasloni na gajbo pred semaforjem in ga potem čakam ko 10s pri zeleni luči vpenja pedala..
Pravilno rešeno imajo kvečjemu skandinavske dežele, kar je pa že znanstvena fantastika. Tle potem vpijejo samo kmetje, ker se jim vzame 2m pas njive in pridelajo tri koruze manj.

tole so pa kolesarske dvopasovnice locene od ceste, sam sem prevozil od hoorna do danske meje, 20 nazaj pred digitalci pa se mi ne da skenirati luksuza.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Čisto tako me zanima: a pešce tudi povoziš v prvi graben?
Le ti imajo namreč že sedaj prednost pred avtomobili.
tongue-1.gif

Paxeni se tako vlečejo čez cesto, da včasih še mene prime, da bi pohodil gas. Ko je pa čez pa spet skaklja kot srna.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.335
9.572
113
EU
Ne samo kolesarjem, še traktorjem na cesti dati prednost, da bo bolj zanimivo.
evil.gif

Večkrat se v mesto peljem s kolesom. Kolesarska steza je na pločniku in jo delimo s peščci.
Vedno uporabljam kolesarsko, vendar ne 40 na uro, ampak sedem do petnajst km na uro, odvisno od okoliščin.
Če je pešec na moji polovici, po potrebi ustavim in ko se umakne nadaljujem.
Pajkičarji....mimo iste kolesarske se peljejo po glavni cesti
grims-1.gif

Imamo mestne redarje, ki bi lahko red delali tudi pri kolesarjih (tudi pri pajkičarjih). Redarjem je lažje s fotoaparatom na parkplacu čakati, kdaj boš zamudil čas označen na parkirni uri (to pravi moja žena)
aplauz.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Ne samo kolesarjem, še traktorjem na cesti dati prednost, da bo bolj zanimivo.
evil.gif

Večkrat se v mesto peljem s kolesom. Kolesarska steza je na pločniku in jo delimo s peščci.
Vedno uporabljam kolesarsko, vendar ne 40 na uro, ampak sedem do petnajst km na uro, odvisno od okoliščin.
Če je pešec na moji polovici, po potrebi ustavim in ko se umakne nadaljujem.
Pajkičarji....mimo iste kolesarske se peljejo po glavni cesti
grims-1.gif

Imamo mestne redarje, ki bi lahko red delali tudi pri kolesarjih (tudi pri pajkičarjih). Redarjem je lažje s fotoaparatom na parkplacu čakati, kdaj boš zamudil čas označen na parkirni uri (to pravi moja žena)
aplauz.gif
Jaz bom sicer rekel tako, da fajn je, da organi malo zdravo pamet uporabljajo. Ker je razlika med pajkičarjem, ki se vozi po sredini cesti (po možnosti dva vštric), ki se mu je... za vse, gre skozi rdečo, ***** na voznike, itd. in pajkičarjem, ki se vozi lepo pol metra od roba (ali manj), ki včasih tudi kaj pobremza, da ga kdo lažje prehiti ali pa potegne, da ne dela gužve oz. morda celo nakaže z roko, da ga lahko prehitijo.
Isto velja za voznike, pri obojih imaš bedake. Jajc je, ko se dva najdeta skupaj.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Še en trend, za odpret temo. Dvakrat v kratkem času se mi je (s kolesom) zgodilo, da sem skoraj zbil peško, ki je šla lagano čez rdečo, čez prehod za pešce, vmes pa buljila v telefon.
bonk.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Še en trend, za odpret temo. Dvakrat v kratkem času se mi je (s kolesom) zgodilo, da sem skoraj zbil peško, ki je šla lagano čez rdečo, čez prehod za pešce, vmes pa buljila v telefon.
bonk.gif

To ni nič nenavadnega, vsak drugi to tudi v avtu dela.