Citat:
Uporabnik nadi pravi:
mene pa tole zanima in ti kot pravi fizik bi mi lahko razložil.. pa lahko čisto tako po kmečko, da bom razumela..torej: energija se ne uniči, to sem nekje slišala, popravi če ni res..kam gre potem energija, ko telo umre? kaj se s to energijo dogaja?
pa, ali je res, da ob smrti rata človek nekje 3g lažji, zakaj?
hvala za razlago, me res zanima..
Če poznaš osnove fizike bi tudi bilo jasno zakaj energija ne more izginit ... (in kako to v praksi zgleda), ampak tega te ne bom učil ker zgleda 8 let OŠ ni pomagalo.
Ti jst odgovorim, človek v enem dnevu vsrka par kJ energije (hrana, voda, zrak) in jo ravno toliko (+-) tudi izloči (toplota, plini, voda, blato).
Ko telo "umre" se jasno začne razkroj in energije je v mrtven telesu še veliko. Če ne verjameš poglej v mesnico oz. preglej za koliko dni imaš lahko 1kg prašiča! Energija torej ne "izpuhti" ampak se pretvori v drugačno .. recimo če gniješ v zemlji jo gre nekaj v pline, nekaj v hrano živalim pa v "gnojilo" ...
Tisto o 3g mi ni čisto jasno, bi pa priporočal branje teme o prdcih ki je bila nedolgo nazaj aktualna (mislim da ima naslov "laboratorijska tehtnica").
Skratka po logiki nekaterih tukaj je duša (duh) težka 3g, ampak dokazat se jo pa ne da, čeprav znanost lahko "tehta" že zelo majhne delce po par tisočink nano gramov!
Nazadnje urejeno: