Klicanje duhov - kako in to,...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
mene pa tole zanima in ti kot pravi fizik bi mi lahko razložil.. pa lahko čisto tako po kmečko, da bom razumela..torej: energija se ne uniči, to sem nekje slišala, popravi če ni res..kam gre potem energija, ko telo umre? kaj se s to energijo dogaja?
pa, ali je res, da ob smrti rata človek nekje 3g lažji, zakaj?
hvala za razlago, me res zanima..

Če poznaš osnove fizike bi tudi bilo jasno zakaj energija ne more izginit ... (in kako to v praksi zgleda), ampak tega te ne bom učil ker zgleda 8 let OŠ ni pomagalo.

Ti jst odgovorim, človek v enem dnevu vsrka par kJ energije (hrana, voda, zrak) in jo ravno toliko (+-) tudi izloči (toplota, plini, voda, blato).

Ko telo "umre" se jasno začne razkroj in energije je v mrtven telesu še veliko. Če ne verjameš poglej v mesnico oz. preglej za koliko dni imaš lahko 1kg prašiča! Energija torej ne "izpuhti" ampak se pretvori v drugačno .. recimo če gniješ v zemlji jo gre nekaj v pline, nekaj v hrano živalim pa v "gnojilo" ...

Tisto o 3g mi ni čisto jasno, bi pa priporočal branje teme o prdcih ki je bila nedolgo nazaj aktualna (mislim da ima naslov "laboratorijska tehtnica").

Skratka po logiki nekaterih tukaj je duša (duh) težka 3g, ampak dokazat se jo pa ne da, čeprav znanost lahko "tehta" že zelo majhne delce po par tisočink nano gramov!
evil.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
mene pa tole zanima in ti kot pravi fizik bi mi lahko razložil.. pa lahko čisto tako po kmečko, da bom razumela..torej: energija se ne uniči, to sem nekje slišala, popravi če ni res..kam gre potem energija, ko telo umre? kaj se s to energijo dogaja?
pa, ali je res, da ob smrti rata človek nekje 3g lažji, zakaj?
hvala za razlago, me res zanima..
Energija kot toplota se prav hitro sprosti v okolico. Energija skladiščena v maščobah, mišicah... pa gre za energijo za druge živali. Sklenjena prehranjevalna veriga.
bonk.gif
Zakaj pa ti npr. ješ mrtvo kuro? Da imaš energijo.

Človek potem ko umre, je lažji iz sekunde v sekundo. Telo hlapi, kasneje se razgraja itd. Na koncu ostane samo še teža kosti. Kako je nekdo dokazal te 3g, naj pa prosim razloži v "temi o prdenju". Mu bomo hvaležni.
zmaga.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
še neki..si predstavljaš d amaš doma babo, k gre spat..lepo zaspi, ti pa čez tri ure prideš, se počas vležeš, naštimaš, jo primeš za rit, ona pa k foxylady ****** iz bajte direkt na policijo..češ da so vesoljci v spalnici

Zato pa prej zaopotaš, zakašljaš, prdneš, whatever.
evil.gif

Poznam pa nekoga, ki je leta nazaj sredi noči klical k nam, da ga preganjajo vesoljci.

Potem smo ugotovili, da je temu kriv laser na diskoteki+alko.
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
na 2 nisi odgovoril. kdo je bolj čuden.

Definiraj "čuden".

V smislu povprečnega Zemljana, ki mu je naravoslovje in razumevanje ustroja sveta španska vas - priznam, da je "čudna" (oziroma deviantna) moja skupina.

V smislu "čuden", kakor bo na nas gledala zgodovina prihodnosti, pa po mojem ne. Še vedno se je za nazaj gledalo na vernike kot na tiste, ki so "čez les" (že omenjena ploščata Zemlja in še tisoč drugih stvari) in na tiste, ki so se trudili "razumeti" kot na tiste, ki so vsaj malo stremeli k napredku (čeprav včasih na napačne načine in morda v napačno smer).

Tako kot se danes smejimo našim prednikom, ki niso razumeli, od kod dež in sonce, ki niso razumeli, da je Zemlja okrogla... tako se bodo v prihodnosti po mojem mnenju smejali ljudem, ki verjamejo v boga, ki verjamejo v nadnaravne pojave... in še komu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jest se spomnim k so v bloku na podstrehi klical duhove..pa je prletu golob..po uni pločevini s eje mal sprehodu, modlei so pa iz 12 nad prišli v pritličje prej kot bi kamen padel iz 12 nad,

ampak veš..jaz pa verjamem v ene oblike tega.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
Strašljivo!
shocked-1.gif

Morm tako it svečo prižgat, skadit en sveti joint in še darovat par klobas da odženem zle duhove prednikov ...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.929
-8.634
113
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Kar naslanjajte se na knjige, ki pa žal vedo le toliko, kot njihov pisec.
Preveč na ozko razmišljate.
Free your mind.
To da v glavo gladko spustiš vsako bedarijo, na katero naletiš, ni odprtoglavost.
To je delanje smetišča iz glave
grims-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Jernej elektrika te tudi fajn useka pa je se vidis ne.
Ne vidiš je ne.
Te pa lahko posnamem na kamero, ko te strese. Nenadzorovano tresenje telesa in kasneje dim iz las in kože mislim da bo nasploh prvi dokumentiran dokaz obstoja višje sile.
tongue-1.gif

Hvala kurcu midva veva, kje se ta "hudič" skriva, zato se ne dotikava žic itd.
Verjamem pa da se je Tesla včasih rad šalil na račun ljudi, ki so "dovzetni za občutke višje nadnaravne sile". Če bi takrat obstajal forum, bi bilo verjetno kar nekaj novih tem o taki debati odprtih.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
hvala za razlago, tako sem si nekak tudi predstavljala..edino tista el.energija..kaj je to in a potem lahko zamre?
tisto o 3 oz. 21 g sem pa lahko tudi na filmu videla ja..čisto možno, da so produkt kakšnega režiserja, se mi niti ne da guglat zato sem vprašala tukaj..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Človeško telo uporablja električno energijo za hiter prenos informacij (kjer so hormoni prepočasni). Samo telo je zaradi praktično neprevodne kože neka zaključena celota in vsi električni tokokrogi so notranji. Enostavno povedano, na enem koncu telesa nastane primanjkljaj elektronov, na drugem pa presežek, kar požene električni tok. Vse električne tokove v telesu generirajo kemične reakcije (tok ionov skozi polprepustne membrane).

Ko pride do končnega razpada biokemične verige (smrt), se tudi električna aktivnost ustavi in kmalu izginejo vsi dipoli v telesu.

Skratka... nič nerazumljivega, nelogičnega ali paranormalnega.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Če poznaš osnove fizike bi tudi bilo jasno zakaj energija ne more izginit ... (in kako to v praksi zgleda), ampak tega te ne bom učil ker zgleda 8 let OŠ ni pomagalo.
Skratka po logiki nekaterih tukaj je duša (duh) težka 3g, ampak dokazat se jo pa ne da, čeprav znanost lahko "tehta" že zelo majhne delce po par tisočink nano gramov!
evil.gif

ne rabiš se čutit dolžnega, da me poučuješ o stvareh, ki jih očitno, po napisanem, vem
13.gif

sem pa iskala temo o 3g..tudi v temi od prdcev jih še ni..tako, da dej link, da vidim po logiki katerih tukaj je duša in vse to..al imaš samo težave z razumevanjem prebranega?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Človeško telo uporablja električno energijo za hiter prenos informacij (kjer so hormoni prepočasni). Samo telo je zaradi praktično neprevodne kože neka zaključena celota in vsi električni tokokrogi so notranji. Enostavno povedano, na enem koncu telesa nastane primanjkljaj elektronov, na drugem pa presežek, kar požene električni tok. Vse električne tokove v telesu generirajo kemične reakcije (tok ionov skozi polprepustne membrane).

Ko pride do končnega razpada biokemične verige (smrt), se tudi električna aktivnost ustavi in kmalu izginejo vsi dipoli v telesu.

Skratka... nič nerazumljivega, nelogičnega ali paranormalnega.

praktično neprevodna koža.

kaj to pomeni. recimo v primeru preskoka statične elektrike? ali pa šlatanju faze?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
sicer pa tema ne teče o razlaganju kako, zakaj!

spet ste čist nasmetil eno temo, k bi lahko bila prov zanimiva ratala.

pejte se kregat v drugo temo, tuki nej pa folk piše izkušnje in doživetja...