Klicanje duhov - kako in to,...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
@malcom: idi v Zg. Koreno, tam je mercatorjeva trgovina in zraven je majhen kafič. idi noter pa reči: alo dedi, kaj se je leta 96 dogajalo v oni hiši?

Kaj pa se je dogajalo? Ne poznam še te zgodbe.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Seveda, lažje se je smejat kot rečt, da mogoče obstaja še kaj več kot 4 stene okoli.

Motiš se. Zelo se motiš...

Najbolj enostavno je poslušati in verjeti v pravljice, ki si jih je nekdo izmislil pred tabo. Malce večji (pa tudi ne tako zapleten) izziv je izmisliti si nove pravljice.

NAJTEŽJE pa je poizkušati RAZUMETI, kako svet dejansko deluje. Ti morda res vidiš samo štiri stene, nekdo iz zadnje skupine pa v teh štirih stenah vidi cel svet (fiziko (materija znotraj teh sten, sile ki jo držijo skupaj), matematiko (zakaj so ravno štiri), kemijo (kako so stene nastale), itd. ...).

Daleč najlažje in predvsem najmanj obremenjujoče za um je svoje predstave o življenju zaviti v celofan zablod in zgodbic, ki obljubljajo nebesa in še kaj. Uživaj...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.929
-8.634
113
Ok, k vidim, da je tukaj veliko ekspertov
evil.gif

Pomagaaaajteee miiiiiii.

Ko sem bil mali je bilo v moji sobi prav zabavno. Vsako noč me je preganjala kakšna pošast iz omare, po hiši sem slišal počasne drsajoče korake, občasno je še kaj zaškripalo,... Da o vseh škratkih v kleti sploh ne govorim
grin1.gif

Potem pa se je pri okoli 8 letih vse nehalo
crazy1.gif
Zdej mi je pa takooo dolgčas ponoči.
A je možno, da se sedaj duhci bojijo mene, namesto, da bi bilo obratno? So mi zamerili, ker sem si takrat rekel, da ne bom več verjel v bull sheet?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Seveda, lažje se je smejat kot rečt, da mogoče obstaja še kaj več kot 4 stene okoli.

Najbolj enostavno je poslušati in verjeti v pravljice, ki si jih je nekdo izmislil pred tabo. Malce večji (pa tudi ne tako zapleten) izziv je izmisliti si nove pravljice.

NAJTEŽJE pa je poizkušati RAZUMETI, kako svet dejansko deluje. Ti morda res vidiš samo štiri stene, nekdo iz zadnje skupine pa v teh štirih stenah vidi cel svet (fiziko (materija znotraj teh sten, sile ki jo držijo skupaj), matematiko (zakaj so ravno štiri), kemijo (kako so stene nastale), itd. ...).

Daleč najlažje in predvsem najmanj obremenjujoče za um je svoje predstave o življenju zaviti v celofan zablod in zgodbic, ki obljubljajo nebesa in še kaj. Uživaj...

1. noben ne govori o veri, ampak o duhovih, videnjih

2. ne vem kdo je bolj fuknjen..RKC fanatiki ali teli tvioji iz zadnje skupine, k v stenah fidijo fiziko, matematiko in kemijo.. težko bi se odločil kdo je bolj čez les.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jernej elektrika te tudi fajn useka pa je se vidis ne. Tisto kar mislimo in vemo o cloveskem umu se vrh ledene gore ni. Imas res tako slabo vest?

Uzivaj s plasnicami na oceh.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.929
-8.634
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Jernej elektrika te tudi fajn useka pa je se vidis ne. Tisto kar mislimo in vemo o cloveskem umu se vrh ledene gore ni. Imas res tako slabo vest?

Uzivaj s plasnicami na oceh.
A elektriko lahko zaznamo na 1001 način? Izmirimo? Uporabimo?

Pa duhce?(ne mi zdej o šarlatanih, ki lahko špilajo šah z njimi. Nekaj bolj znanstvenega prosim)

In res je, nekateri res ne veste kaj veliko o človeškem umu. Še posebno ne to, kako radi se možgani kdaj poigrajo in si za hec kaj sami od sebe izmislijo
tongue-1.gif

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Ženina babica je umrla na domu. Naju z ženo takrat ni bilo tam in sva prišla naslednji dan. Nekaj dni po pogrebu sva skupaj sedela v kuhinji, na mizi je bil krožnik s pecivom, ki je bil pokrit - ob robovih spodvihano pod krožnik z alu folijo. Sva se nekaj pogovarjala, kar se je folija dvignila (okoli 90°) in spustila nazaj dol. Vrata in okno sta bila zaprta, prepiha ni bilo. Kaj je bilo, prepuščam, da si vsak sam razlaga.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
No....od naše žlahte je ena teta ,ki ima sedaj 85 let ji je v mladih letih umrla mama...potem pa si je strašno želela jo še enkrat videt in so šli klicat duhove.........nikoli in nikdar noče povedat kaj se je zgodilo...ampak edino kar pove je to ,da ji je žal, da je šla to naredit in če bi vedela kaj bo blo preden je šla klicat ,da tega nebi nikoli v življenju naredila.

Drugo pa ne vem....edino ko sem bil majhen sem se bal it ponoči na wc ,ker so bile stopnice v temi (da nebi kaj strašnega prišlo po njih) ....pol sem pa z bajonetom hodil na wc pa je blo ok.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Spet en pametnjakovič, ki verjame knjigam, sam pa si ne upa priznati, da knjige veljajo le trenutno, čez nekaj let pa več njihova vsebina ne bo ustrezala takratnemu razmišljanju.

Pred par sto leti so ljudje VEDELI, da je zemlja središče vesolja, VEDELI pa so tudi, da je ravna ploskev in če greš predaleč, te ujamejo morske pošasti... Vse to je pisalo v knjigah.

Danes vemo, da je zemlja edinstvena v celotnem univerzumu in da nikjer drugje ni živih bitij. Samo mi obstajamo. Mamo pa srečo, a ne?

Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
A elektriko lahko zaznamo na 1001 način? Izmirimo? Uporabimo?

Pred 1000 leti še je niso znali uporabiti in izmeriti. Kaj to pomeni, da je takrat še ni bilo. Aja saj res, strelo so komaj lani izumli...
bonk.gif

Kar naslanjajte se na knjige, ki pa žal vedo le toliko, kot njihov pisec.
Preveč na ozko razmišljate.
Free your mind.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Popolnoma nobene razlike ni. Oboje je produkt narave človeškega uma, da potrebuje razlage za dogodke v naravi. Zadeva je popolnoma evolucijsko pogojena (Zakaj se je premaknila veja na grmu v brezvetrju? Kdor je znal sklepati, da zaradi plenilca (čeprav ga ni videl), je bil v prednosti. Seveda se je ta postopek popolnoma izrodil v modernem času.)

Neracionalni umi se pač zadovoljijo že z nekimi izmišljenimi zgodbicami.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

Takšno primerjavo lahko da samo nekdo, ki nima pojma o fiziki. Če misliš, da ga imaš... bi se na tvojem mestu vseeno malce zamislil.

Človeški um je izjemno zapleten računalnik. Nič več in nič manj. Če je zate 10E15 povezav med nevroni "podcenjevanje", potem tudi o matematiki nimaš kaj dosti pojma...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Ženina babica je umrla na domu. Naju z ženo takrat ni bilo tam in sva prišla naslednji dan. Nekaj dni po pogrebu sva skupaj sedela v kuhinji, na mizi je bil krožnik s pecivom, ki je bil pokrit - ob robovih spodvihano pod krožnik z alu folijo. Sva se nekaj pogovarjala, kar se je folija dvignila (okoli 90°) in spustila nazaj dol. Vrata in okno sta bila zaprta, prepiha ni bilo. Kaj je bilo, prepuščam, da si vsak sam razlaga.

Glej moj odgovor softiju o premikanju vej na drevesu.

Dejstvo, da ob premikanju folije na krožniku s pecivom - najprej pomisliš na pokojno babico - mi pa tudi precej pove o tem, kako se hitro zadovoljiš z najbolj neracionalnimi razlagami pojavov.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Spet en pametnjakovič, ki verjame knjigam, sam pa si ne upa priznati, da knjige veljajo le trenutno, čez nekaj let pa več njihova vsebina ne bo ustrezala takratnemu razmišljanju.

Še en čudovit primer racionalnega razmišljanja. Pa kje pobirate takšne?!

"Knjige."

Če celotno znanje naravoslovja, postopke in poizkuse, ki potrjujejo naše vedenje o svetu zreduciraš na "knjige", potem si res, kot Sagan lepo pove v Svetu demonom - ZNANSTVENO NEPISMEN.

Sploh ne vem, kaj naj ti napišem. Vzami v roke kak učbenik naravoslovja iz osnovne šole - in začni znova. Saj vem, da ne boš... ker misliš, da je tvoj pogled na svet resničnejši od pogleda na svet, kot ga slikajo empirična dognanja. I can only feel sorry for you.

Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Danes vemo, da je zemlja edinstvena v celotnem univerzumu in da nikjer drugje ni živih bitij. Samo mi obstajamo. Mamo pa srečo, a ne?

hysterical-1.gif

Zemlja - edinstvena. Ojej... pa kaj si ti šel spat nekje v srednjem veku in se ravno danes zbudil?

Nazadnje urejeno:

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
mene pa tole zanima in ti kot pravi fizik bi mi lahko razložil.. pa lahko čisto tako po kmečko, da bom razumela..torej: energija se ne uniči, to sem nekje slišala, popravi če ni res..kam gre potem energija, ko telo umre? kaj se s to energijo dogaja?
pa, ali je res, da ob smrti rata človek nekje 3g lažji, zakaj?
hvala za razlago, me res zanima..

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Zemlja - edinstvena. Ojej... pa kaj si ti šel spat nekje v srednjem veku in se ravno danes zbudil?

To ni moje razmišljanje, sem pa predvideval da je tvoje. Jaz pač ne verjamem le to, kar vidim, ampak še kaj več.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Popolnoma nobene razlike ni. Oboje je produkt narave človeškega uma, da potrebuje razlage za dogodke v naravi. Zadeva je popolnoma evolucijsko pogojena (Zakaj se je premaknila veja na grmu v brezvetrju? Kdor je znal sklepati, da zaradi plenilca (čeprav ga ni videl), je bil v prednosti. Seveda se je ta postopek popolnoma izrodil v modernem času.)

Neracionalni umi se pač zadovoljijo že z nekimi izmišljenimi zgodbicami.

na 2 nisi odgovoril. kdo je bolj čuden.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

"Energija" človeka je v kemijskih in fizikalnih vezeh med osnovnimi gradniki našega telesa. Ta energija ne gre nikamor. Telo razpade in naši atomi se vgradijo v druge elemente žive in nežive narave. Statistično gledano vsakega človeka sestavlja približno 1000 atomov, ki so šli skozi Jezusa Kristusa. Ali pa Adolfa Hitlerja.
evil.gif

Električna energija znotraj človeka je povsem interna in ob smrti zamre.

Če pa govoriva o kakšni "višji energiji", potem pa je to samo še ena zabloda več na spisku mnogih.

Človek ob smrti rata 3g lažji? Hmm... kje sem že to videl? TOČNO, v enem hollywoodskem filmu. Sicer je bilo tam 21 gramov, ampak dobro. Zakaj? Well... če je stvar izmišljena, so vprašanja "zakaj" nekako trivialna.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
To ni moje razmišljanje, sem pa predvideval da je tvoje. Jaz pač ne verjamem le to, kar vidim, ampak še kaj več.

To je glavna napaka tvojega razmišljanja - da verjameš.

Poizkusi raje razumeti (če seveda čutiš potrebo in voljo za to) - boš hitro videl, kako so nekatera prepričanja, ki temeljijo na veri - prav očitno izmišljena.