Kia Ceed 2013

corsol

Guru
11. mar 2010
3.091
1.040
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

To se meni zdi drobiž v primerjavi z tem koliko lahko Xenon pripomore pri varnosti v vožnji ponoči.
.

od kje ti ta o varnosti (pravzaprav , lahko nas razsvetliš KOLIKO pripomorejo), ali pa ti je morda to le dober izgovor za nakup xenonk

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
No in kaj ima več golf z približno isto opremo isto konjenico da je 3k dražji. Pa da ne bo nesporazuma, vozil sem oba in neke občutne razlike v vožnji nisem občutil.

@korea lover
cool-1.gif

Motor se ne spominjam točno kateri je bil tako da je čisto možno da 1.2 TSI. Ampak ali je vreden 3k razlike???
Moram poiskati predračune, jih bom skeniral in obesil sem gor, da me boste lahko razsvetlili kaj vse zamujam ko nisem kupil nemca.

Pa da ne bo nesporazuma, privoščil bi si lahko oba. Ampak že po naravi sem racionalen človek tako da me neke floskule o superiornosti brez dejanskih dokazov ne ganejo. Pa še enkrat ponavljam VW je boljši ampak ne za 3k boljši.

Aja pa še to, v tem razredu sem stestiral skoraj vse avteke (ceed, i30, golf, focus, astra, 308, megane, auris in leon) in za vse sem dobil tudi ponudbe pred nakupom.

Ne rečem da sem izbral najboljšega ali kaj podobnega, ampak mene je ceed pač najbolj prepričal in verjamem da marsikoga drugega na mojem mestu nebi. In ja če bi ponovno izbiral bi zopet izbral ceeda
cool-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ta primerljivo opremljen Golf je verjetno imel pod motornim pokrovom 1.2 TSI, ki je svetlobna leta pred 1.4 v Ceedu, tako kar se tiče porabe, zmogljivosti in navsezadnje udobja (6 prestav naredi svoje na ac). Pa smo spet tam, hruška z jaboki...

Jaz pa mislim da tukaj ni nič hrušk in jabolk... Ista oprema z istimi konji pod pokrovom je pri golfu 3-4k eur dražja.... +kje piše da je oh in sploh 1.2 TSI vreden te razlike? Za normalnega uporabnika (ne alter uporabnika - tisti rabi najmanj R32 golfa
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kdo je napisal, da je samo motor vreden 3k-4k razlike? To, da je Golf kvalitetnejše izdelan in da se pelje konkretno boljše ni potem vredno nič? In to zadnje ni zrastlo na mojem zelniku ampak piše v vsaki avtomobilistični reviji. Če Golf ne bi bil vreden te razlike se ne bi prodajal tako dobro kot se, je to res tako težko razumeti? Aja, saj res, prodaja se, da so sosedi zavistni. Slaba tolažba alter zafrustriranci.
hysterical-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
sem šel pogledat cenik, da vidim v kakšnem rangu se menimo.. popusti me ne zanimajo, ker te povsod nategnejo ali ne... (btw..hočem da bi bil zakon, da ne sme bit več popustov in akcij)..ker danes ni več cene na keteri nebi pisalo -50%..... no pa da gremo k temi.
primerljiva po moči:
Ceed 1,6 LX fresh stane 13.850 (elektrifikacija, prednje meglenke, ABS, radio MP3, klimatska naprava, usnje volan in prestavna, alarmna naprava...)
Golf 1,4 TSI comfortline stane 19.820 (ima še dodatno ESP, aluplatišča, tempomat, )

tukaj smo...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Primerljiva po moči na papirju. V realnosti se pa Golf 1.2 TSI lepše premika kot tale Ceed 1.6. Ceed leta 2012 nima ESP? Kako je to možno?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
nekak mi ni jasno kaj je tako oh in ah super v golfu, da se tako oh in ah super vozi ?
golf je proti kii ceed draga kanta za smeti
evil.gif
. vozim oboje, tako da ne bluzi

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
definiraj "pelje se konkretno boljse". Jaz sem se peljal z golfom in fabio, pa v sami voznji ni bilo cutiti razlike, sploh pa ne za razliko v ceni. prevec radi pozabljate na marketing in pozicioniranje vozil na trgu, kjer se pri nekaterih znamkah dela tocno na tem, "da so sosedi zavistni". Zdaj pa ce je tebi pomemben 0.4s boljsi pospesek golfa napram ceedu in je to en izmed razlogov da se boljse pelje, pol pa lahko kr nehamo debatirat, ker nima smisla...

Edit: tud v ceedu sem se peljal, sicer zelo kratko pot. pa se mi je vse zdelo ok. prevozno sredstvo, tako kot golf

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
meni se ni zdelo. mogoce sem premalo "obcutljiv" in teh razlik ne opazim.

to jim jaz se skoz razlagam...pa ne razumejo..."boljse pelje" pa "vec od avta" je alter izraz ki ga samo eni razumejo...meni med ceedom in golfom ni bilo neke razlike...meni ze recimo med c5 , laguno in bmw 5 (ja 5 sem mislo ne 3) ni neke jake razlike...no mogoce pri konjih ampak to pa je tudi to....

pac povrecn alterjevec bo raje vzel golfa ker se to "boljse pelje" potem pa jamral po 2 letih ko nima več garancije jamral kak je vse drago, medtem ko se bo kia driver 7 let v miru vozo pa se smejal golfarju

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Med Fabio in Golfom v vožnji ni razlike... Pa sej to lahko samo na alterju prebereš...
crazy1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
0,4s boljši pospešek ni niti najmanj pomemben, je pa bolj pomemben sam navor / prožnost avta in recimo 6 stopenjski menjalnik, ki omogoča, da golf porabi kak liter in pol do dva manj kot ceed na avtocesti.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kdo je napisal, da je samo motor vreden 3k-4k razlike? To, da je Golf kvalitetnejše izdelan in da se pelje konkretno boljše ni potem vredno nič? In to zadnje ni zrastlo na mojem zelniku ampak piše v vsaki avtomobilistični reviji. Če Golf ne bi bil vreden te razlike se ne bi prodajal tako dobro kot se, je to res tako težko razumeti? Aja, saj res, prodaja se, da so sosedi zavistni. Slaba tolažba alter zafrustriranci.
hysterical-1.gif

Golf DEFINITIVNO ni vreden te cene alter zafrustriranec (sej vem, da je težko priznat, da je uber vagen precenjen
hysterical-1.gif
6 brzina za tako razliko v ceni? Ne hvala....

Če gledava uradne cenike..... slabih 20.000 EUR za golfa??

No kakor kdo hoče
smile-1.gif

PS: Golf letnik 2012 za 20k EUR ma ESP za doplačilo? Kako je to?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Enim se zdi vreden, drugim ne, če bi imeli vsi enake kriterije, bi se prodajal samo en model avta
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.717
9.924
113
40
MB
sej to se kia farerjem trudi dopovedat, da ko kupiš kio jo pač zato ker je poceni
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
obrazlozi pol to razliko v voznji. ajde

Golf je boljše zvočno izoliran, ima boljšo lego, bolj komunikativen volan, vzmetenje lepše "pobira" luknje na cesti, ima bolj prožen motor, 6 stopenjski menjalnik, ki konkretno pripomore k udobju in porabi na avtocesti, notranjost kvalitetneje sestavljena ter posledično čez xxxxx km manj čričkasta kot pri ceedu in še bi lahko našteval.

Kdor tega v vožnji ne opazi preprosto nima pojma o avtih in je tako ali tako vseeno kaj kupi.