Kia Ceed 2013

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja, saj verjamem, ampak jaz osebno ne cutim dovolj velike razlike med temi avtomobili, da bi upravicil nakup drazjega. moje vozniske sposobnosti in potrebe so povprecne, po obliki oz. namembnosti se mi zdi to enak rang vozila in zakaj bi dal 3k vec, mi preprosto ni logicno.

ne vem, jaz sem se pocutil enako v golfu, fabii in ceedu. nic posebnega vglavnem. in za nic posebnega mi je skoda dat dodaten denar, ce se gre zgolj za prevozno sredstvo...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Lahko je drago pa slabo.

Se strinjam, ne more biti pa dobro in poceni. In pika, pika je pika. ( pahor
tongue-1.gif
ress: )

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
jaz sem pisal brez akcijskih ponudb, uradni ceniki in rang avtomobila cca 122 oz 123 konjev, osnovni oz najcenejši model z opremo v tem rangu. tako preprosto.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
mene moti samo to, da vsi cutijo razliko, kako se zadeva kao pelje boljse. [censored] se pelje boljse, pelje se dovolj podobno za povprecnega soferja na slovenskih cestah.

se enkrat, z golfom kot izjemnim vozilom se ni za hvalit napram novim kiam, ker so razlike tako male, da je vse skup samo nabijanje. ko bo pa kdo primerjal avto za 50k €, tam pa se razlika mora poznat.

Klikenzi
grin1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
lol
bonk.gif

to moras bit pa reees golf lover&collector, da kaj takega nabavis. ce je vredno, pa naj vsak sam presodi
smirk-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ksz....

eni pravite da se kie prodajajo dobro zaradi garancije.zdej pa mene zanima če je to res zakaj recimo če že govorimo o VW ne da isto 7 let garancije pod enakimi pogoji ali kot v use celo 9 let garancije.bi se VW še bolje prodajal.ali smo sedaj prišli do tega da je poceni lahko tudi kvalitetno narejeno oziroma to ni poceni ampak neka normalna cena in da vas drugi proizvajalci nategujejo s cenami
tongue-1.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
KSZ

Zanima me kdaj boste nehali ''nabijati'' v tri dni? Pač ima vsako vozilo svojo ciljno skupino, nekomu se zdi razlika v ceni smotrna nekomu pač ne. Nekdo bo kupil Cee'd-a nekdo Golf-a, life goes on.

Z moje strani: ne bi kupil ne enega ne drugega, pogledal bi nekje vmes po drugih opcijah. Ko smo pri razlikah v ceni:

Kia Cee'd 1.6 CVVT Champion, 125KM, 6 prestav, po ceniku 15.450€ (tale je pač nekaj v akciji in ne vem zakaj piše da ima 5 prestav
confused-1.gif
lahko da je kaka stara zaloga). Oprema: ABS, ESP, TCS, Hill assist, BT telefonija, USB, AUX-vhod, 2-conska klima,...

Primerljiv Golf po konfiguratorju 1.4 TSI Edition 122KM, 6 prestav, z enako opremo stane 19.500€, na avto.net ni primerljivega primerka, je samo ta trendline, ki pa nima toliko opreme kot Cee'd stane pa 16.800€

Cene Comfortline-a se s tem motorjem začnejo šele pri dobrih 19k €

Razlika v ceni še vedno je
evil.gif
, pač neko jo bo plačal, nekdo pač ne.

LP
1427588-golf.JPG

Priponke

• 1427588-golf.JPG
    1427588-golf.JPG
    45,5 KB · Ogledi: 141

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Vredno najbrž res ni. Pozabljate pa vsi skupaj na nekaj zelo pomembnega. Image je običajno pred praktičnostjo. KIA ga poskuša narediti, VW ima narejenega. Dan danes je veliko zadev uporabnih ter primerljivih s stvarjo, ki ima image, vendar slednja še vedno tolče izjemne prodajne rezultate.

Povprečen Slovenec bo rajši imel oskubljenega Golfa, Pola, Tourana, Tiguana, jebeštrga, še Touareg se kupuje s 180 KM mašino pa veš, da nikamor ne gre s svojo težo.

Nekoč sem bral raziskavo, da so v različne znamke posedli različne voznike, ki so nato ocenjevali vozne lastnosti, počutje voznika itd. Kasneje so to ponovili, vendar s to razliko, da so zakrili logotipe vozila. Presenetljivo je to, da so znamke, ki so bile v prvem ocenjevanju nizko ocenjene, kasneje uvrstile višje v primerjavi s predhodnim testiranjem, ko je posamezni voznik vedel, da sedi v vozilu, ki je imelo vidne logotipe. Seveda je v prvem testiranju prevladovala slaba ocena predvsem za vozila iz kot so kia, hyundai, skoda itd., v drugem delu pa so ta ista vozila dobivala veliko boljše ocene.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
pri budget prevoznih sredstvih je taksno pretiravanje nesmiselno, a ne? se vedno je tema o novem ceedu 2013, ki bo, upam, ponudil dost oz enako za ugodnejso ceno od nemskih tekmecev. tudi filing pri voznji, ki je pri meni enak, ker sem indeferenten do teh vozil in znamk.

brez skrbi, da se eni tega dobro zavedamo, da je "boljsi obcutek izjemno subjektivn". daj me za volan bmwja, pa bom "cutil" da gre 2x boljse kot mercedes ali audi
evil.gif

ceprav v zadnjem casu se mi zdi da se je audi ful popravil
evil.gif

now back to topic, kia ceed 2013
cool-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz sem tole akcijsko ponudbo pogledal...

klik

Tole so vozila na lagerju iz zaloge, sej VW ima tudi podobne liste. Je pa dosti teh vozil testnih oz. stojijo na parkplacih že več kot pol leta, zato teh vozil ne štejem v "redno ponudbo".

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Dvomim, da bo kia z novim modelom cenejša, vsaj ne na takšen način kot je bila prva generacija. Tudi kia se želi uveljaviti na tržišču kot dober brand in ne kot poceni jajca, zato pa prihajajo s xenon žarometi, LED dnevnimi svetili itd. Že njihova reklamna kampanja na Australian open itd. ti nakazuje smer razmišljanja ter razvoj znamke.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jp, to drzi. ampak mogoce bo se vedno kaksnega cuka ali dva manj od primerljivo opremljenega golfa. mi je pa oblika res vsecna. jaz sm sucker na vizualno

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Glej tole. Vprašaj povprečnega Janeza kaj si lahko kupi za 30.000 EUR. Več ali manj isti odgovor. Audi A4 s xenon paketom, potem se pa počasi konča.
grin1.gif

KIA Optima

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Hm... evo sem se lotil malo bolj podrobne primerjave solidno opremljenih Golfa in Kie.... Osnova pri golfu 1.4TSI in pri Kii 1.6 . OBA imata 6 stopenski menjalnik, zdej pa oprema - serijska, nič za doplačilo.
Kia: poleg standardne navlake še bluetooth, 16" platišča, dvopodročna klima, ESP, hill holder,poraba 6.1 l/100 km.0-100 km/h 10,8 s 154 Nm navora, Cena: 15.450 EUR.
Golf: Highline oprema... razlika v opremi napram kii...(ESP, 16" alu je) enopodročna klima, blutootha ni, poraba 6,2 l/100 km. 0-100 km/h 9,5 s, 200 Nm navora, Cena 19.968

Torej.. 4518 EUR v prid Kii. Seveda alterjevcu je maximalno pomemben pospešek
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Hm... evo sem se lotil malo bolj podrobne primerjave solidno opremljenih Golfa in Kie.... Osnova pri golfu 1.4TSI in pri Kii 1.6 . OBA imata 6 stopenski menjalnik, zdej pa oprema - serijska, nič za doplačilo.
Kia: poleg standardne navlake še bluetooth, 16" platišča, dvopodročna klima, ESP, hill holder,poraba 6.1 l/100 km.0-100 km/h 10,8 s 154 Nm navora, Cena: 15.450 EUR.
Golf: Highline oprema... razlika v opremi napram kii...(ESP, 16" alu je) enopodročna klima, blutootha ni, poraba 6,2 l/100 km. 0-100 km/h 9,5 s, 200 Nm navora, Cena 19.968

Torej.. 4518 EUR v prid Kii. Seveda alterjevcu je maximalno pomemben pospešek
smile-1.gif

Pa ima kia lučko pri kozmetičnem ogledalu v senčnikih?
cheer.gif

Vsekakor pa kdor primerja highline opremo napram Kii verjetno ni kupec Kie. Namreč highline oprema pomeni max. možen prestiž interiorja kar verjamem da kupci Kie ne cenijo (in logično če iščeš najcenjši avto niti tega ne potrebuješ).