Kia Ceed 2013

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kot je že cizy povedal, skup nametan kot bi s fračo streljal.
Pa enkrat na leto facelift, na dve leti pa praktično nov model....spet dokaz, da nima za burek pred evropsko konkurenco.
Ja, pa res. Pri Kii naj raje najdejo kakšnega starega Chryslerja (npr Neona ali Le Barona) in mu na masko nabijejo svojo značko, pa bo.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.087
1.039
113
če bi jih res reševalo le "največ avta za denar" potem bi bile tudi prodajne številke pred leti take kot so danes , pa niso bile, ker npr.starejši RIO-ti se niso ravno bajno dobro prodajali , ker je bila oblika - bruh,....

In to kar delaho sedaj ne pali le pri slovencih ampak očitno po vsem svetu.
pa da ne bo kdo mislil da navijam za Korejce , al pa sem proti EVropejcem................dejstvo pač je, da KOrejci so v vzponu(kavlitetno, oblikovno,...) , absolutnega naj-avta pa na tem svetu NI in ga nikoli ne bo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Lahko do jutri zjutraj če hočeš, potem mi bo pa vseeno pasalo it spat
hysterical-1.gif

Resno, meni je vseeno za kio, garancijo in za ceeda, ker nisem niti potencialno njihov kupec. Pač je avto, ki ima za svoj denar svoje mesto. Nisem pa zaplankanc, da bi za avto, ki šele prihaja in ga še nism od blizu videl, samozavestno trdil, da je korejski jajc. Sploh glede na nor napredek, ki ga delajo in na ponudbo, ki jo imajo v svetu.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
+1, nisem kupec, ampak priznavam izreden napredek, če jo naredijo še lepo brez space-shuttle kiča, bom mogoče nekoč tudi kupec.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ce koga zanima kako zgleda razvoj avtomobilskih znamk v naslednjih letih naj si pogleda zadnji TopGear.

Ker kar vidim, kako bo cez par le debata "Korejci vs. Kiajci".

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
To je, kot da bi rekel pred 20 leti, da bo danes debata samo se o japonskih ali korejskih vozilih.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kitajci so le novi korejci. Seveda si bodo vzeli delež avtomobilske pogače v prihodnosti. Vendar na koncu šteje isto kot do sedaj, če nimaš vozil prilagojenih lokalnim trgom, si pogorel. In avto še vedno ni hitra potrošna dobrina, ki bi jo menjaval vsake tri mesece. Torej veliko šteje, v kakšnem stanju bo avto, ko bo star 8 let in imel 160.000 km ter a se bo še vedano dalo ugodno dobiti rezervne dele 10 let po koncu proizvodnje. Če to ne bo štimalo, bo reč propadla.

Nazadnje urejeno:

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
ksz:

Pa kaj je xenon res tako pomemben pri avtu ranga clio/ceed/...?

Se že vozil avto s xenonom, pa nisem ugotovili nič kaj extra glede osvetlitve, oz. vsaj ne v taki meri, da bi bil xenon odločilen pri nakupu avta. Zgeda pa res bolj fensi kot če maš navadne žarnice.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ni pomemben. Pove pa veliko o tem, kako korejci nimajo pojma o delanju avtomobilov. Zato je logično, da moraš izbrat golfa (brez xenona).

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
ksz:

Se že vozil avto s xenonom, pa nisem ugotovili nič kaj extra glede osvetlitve, oz. vsaj ne v taki meri, da bi bil xenon odločilen pri nakupu avta. Zgeda pa res bolj fensi kot če maš navadne žarnice.

Stvar okusa, 100% ga mam raje kot ESP, mi gre pač na k. nočna vožnja
grin1.gif

J. ga korejci so tam kjer so bili japonci pred mnogo leti, ko jih nobrn ni resno jemal. š
Še mal tehniko zrihtajo (motorji) pa za ene 10% težo dol dajo pa bodo zanimivi, dizajn so že ujeli po željah EU kupcev.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jaz bi xenon predpisal kot safety feature, vsak nov avto bi moral imeti moznost nadgradnje oz. opcije. meni osebno je razlika kot dan in noc. dobesedno. enako velja za ESP.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Meni je bil tudi Xe pogoj pri nakupu avta, takrat sem dosti vozil ponoči in razlika je velika. Zdaj ne vozim več toliko ponoči, ampak bi se mu vseeno težko odrekel. Z leti tudi ne vidim vedno bolje ponoči
frown-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.716
9.927
113
40
MB
Citat:
ksz:

priporočam obisk pri okulistu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
ksz:

Jaz ne bi šel tako daleč. Problem je, da je treba vedeti, da vsaka krama v avtomobilu ni enaka tej krami druge znamke. Lep primer je ksenon. V Mercedesu ti naredi dan oz. pred mercedesom vozeči avtomobil brez ksenona lahko ugasne svoje luči.
Pa poglej ksenon pri kakšni drugi znamki, razlika, kot noč in dan.
Pa poglej ksenon pri korejcih....aja, ga pa dokupit ne moreš...:p

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
ksz:

Jaz ne bi šel tako daleč. Problem je, da je treba vedeti, da vsaka krama v avtomobilu ni enaka tej krami druge znamke. Lep primer je ksenon. V Mercedesu ti naredi dan oz. pred mercedesom vozeči avtomobil brez ksenona lahko ugasne svoje luči.
Pa poglej ksenon pri kakšni drugi znamki, razlika, kot noč in dan.
Pa poglej ksenon pri korejcih....aja, ga pa dokupit ne moreš...:p

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
jaz bi xenon predpisal kot safety feature, vsak nov avto bi moral imeti moznost nadgradnje oz. opcije. meni osebno je razlika kot dan in noc. dobesedno. enako velja za ESP.

ESP je v EU obvezen za vsak novo kupljen avto od 2011 naprej