Kerga nej..Audi&Bmw

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Lol ker bullshit.

Za 3500€ dobiš tak big brake kit...direkt za vikat. Pa še na progi ga neb nikol "skuru".
bonk.gif

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Jah če dam za vectro skor 200eu, tekočine pa filtre, pol kle ne vem kolk draži ne sme bit
wink-1.gif

Glavn, da se servisira pa, da dela pol
wink-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No jaz sem dal pred 14dnevi za servis mojega:

-Olje Aral 10-40
-Bencinski filter
-Oljni filter
-Zračni filter
-premontaža pnevmatik

190€ - Malgaj Postojna

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
Jah če dam za vectro skor 200eu, tekočine pa filtre, pol kle ne vem kolk draži ne sme bit
wink-1.gif

Glavn, da se servisira pa, da dela pol
wink-1.gif

Ja, olje in filter pride pri vseh avtih enako poceni .. razlika je samo a ima motor 3 litre olja ali pa 6! Razlika je potem 30 EUR ...

Ko pa crknejo šobe (za šestaka jih je 6) si ob 2000 EUR, ko crkne turbina si ob 1500 EUR, ko moraš menjat zavore pride 500 EUR, amortizerji 500 EUR, ko crkne še menjalnik si ob 5000 EUR. Manjše malenkosti, ki crknejo vsakodnevno so po 100 EUR .. recimo da ena do dve malenkosti crkneta na leto. Bognedaj da se ti kaj zgodi na cesti (zadaneš srno), ker nove luči stanejo 500 EUR na komad, odbijač naslednjih 500 EUR ...

Torej za redni servis je vseeno kakšen avto kupiš ker je vse "poceni", načeloma če delaš sam te tudi za 5.0 V10 pride pod 100 EUR kar je nič. Izredni servisi pa niso tako prijazni denarnici ... (ampak ja to je Audi in BMW, to nič ne crkne četudi ima avto 500k km)

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Sam res, kok je glupga folk k audije vozjo pa bmwje, pa k ne vejo, da jih bojo stroški pršlo po 10k na leto, ker bo vse crknel
wink-1.gif

Ja če crkne pač crkne, upaš da ne bo a ne, ker drgač ne vem zakaj pol folk take avte kupuje?

Grem kupt favoritko, menjalnik na odpadu je sam 19eu pa en pir
wink-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Res me zanima, kakšna je to narava dela, kjer nujno rabiš 5 let starega audija ali bmwja, uvoženega in s sumljivo zgodovino do 18k eur?
evil.gif
Poznam namreč kar nekaj poslovnežev, ki hodijo sklepat konkretne posle z avti kot so octavia, laguna, vectra, mondeo, ipd,, nekateri celo z dr nazivom spredaj in letno plačo, ki presega 5 mestno številko. Sicer pa dandanes večina poslovnežev itak uporablja avte, ki so v lasti firme. V nekaterih primerih se pri poslu pokaže luksuzni avto celo kot dvorezni meč, sploh če strankam ne moreš dat najboljših pogojev.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
kaj misliš da ima pa opel, VW, skoda zastonj dele? če kupiš originale so dragi ko pes. če kupiš od kake razbitine (in audijev a6 je dosti razbitih) so cene veliiiiko nižje...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Res me zanima, kakšna je to narava dela, kjer nujno rabiš 5 let starega audija ali bmwja, uvoženega in s sumljivo zgodovino do 18k eur?
evil.gif

Masažni stoli po 5k€, kitajski sesalci po 3k€, fake Zepter posoda in posteljnina iz Merino volne po 2k€

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kaj misliš da ima pa opel, VW, skoda zastonj dele? če kupiš originale so dragi ko pes. če kupiš od kake razbitine (in audijev a6 je dosti razbitih) so cene veliiiiko nižje...

Ja jasno, kupovat dele na odpadu za 20k vreden avto je čisto vsakdanja stvar! (se dejansko celo to dogaja, vem)

Nisem rekel da ima VW (ki je itak enako "poceni" kot Audi) in Opel za tak rang vozila kaj ceneje (opla sploh primerjat ne moreš ker nima vozila tega ranga), ampak vsekakor je ceneje vzdrževat manjše vozilo z manjšim motorjem z manj tehnike (in jasno z manjšo začetno ceno)!

Torej naj še enkrat povdarim, zmotilo me je dejstvo da je avtor topica omenil budget na 18k EUR, zato pa tudi nakladam sedaj o "stroških" takega vozila. Če bi avtor rekel da rabi tak in tak avto, tega in tega letnika (brez omejitve budgeta oz. z "razumno" omejitvijo) potem bi bil tiho!
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
hmm

u bistvu pri premium avtomobilih je catch samo nabavna cena. potem so kar dosti ugodni za vzdrževanje.

zakaj pa nebi kupoval na odpadu delov? dejstvo je da če bi bil on magnator bi kupil avto NOV za 50.000€. tako pa kupuje rabljenega, zeli se dobro voziti v avtu ki je udoben ki veliko ponuja...

če bo imel srečo bo naredil še naslednjih 200.000 km brez stroškov če bo imel smolo bo menjal vse kar se menjati da. enako kot pri novem avtomobilu.

in racionalnosti tukaj ni...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
evil.gif
Poznam namreč kar nekaj poslovnežev, ki hodijo sklepat konkretne posle z avti kot so octavia, laguna, vectra, mondeo, ipd,, nekateri celo z dr nazivom spredaj in letno plačo, ki presega 5 mestno številko. Sicer pa dandanes večina poslovnežev itak uporablja avte, ki so v lasti firme. V nekaterih primerih se pri poslu pokaže luksuzni avto celo kot dvorezni meč, sploh če strankam ne moreš dat najboljših pogojev.

Bla, bla, to so neumnosti. Me res zanima, koliko je takšnih z dr nazivi, katerih letne plače presegajo 5-mestno število, oni pa hodijo sklepat hude posle v octaviah in lagunah.
hysterical-1.gif
Ja, uporabljajo avte, ki so od firme, ampak so to bolj kakšne s-klase, a6, a8, bmw 5 ...

Zakaj 5 let starega audija ali bmwja?
Ker se gre za prestiž. Tak avto se v 5 letih šele dobro zalaufa in nudi več, kot kateri koli drugi avto. Je pa ja malo boljši filing, če se pelješ v a6 ali v novi astri. Če človeka mika, si naj privošči tak avto. Pač naj pazi, od koga ga kupi. Ni to fičo, da bi vsak drugi crknil. To je avto za 50k€ in tega ne vozijo ljudje, ki bi imeli čas hoditi okoli servisov.

Za tak denar bi recimo lahko dobil novo insignio, ampak ne bo imela 240 konjev, navigacije, leder sedežev ...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

OT: mi lahko kdo namigne kje se kupijo neoriginalni deli (novi genericni) za VW golf 3 ? A to obstajajo v tujini kaksne trgovine kot je za racunalnike npr. pixmania.com ali je treba vsako stvar iskati na drugem koncu (eBay ...) ? Nemscina ni moja mocna stran, zato ne vem pod kaj iskati
d055.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
No jaz sem dal pred 14dnevi za servis mojega:

-Olje Aral 10-40
-Bencinski filter
-Oljni filter
-Zračni filter
-premontaža pnevmatik

190€ - Malgaj Postojna

Pa servis je servis.....jaz tudi plačam nekje tlko pa mam kanto proti tebi (golfa, ki je že v letah).....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Po moje različno razumemo.

Jaz npr. razumem, da če nekdo presega 5 mestno število, ima letno plačo vsaj 10001€. Lahko pa rečemo, da presega vsa 5 mestna števila, potem ima letno plačo 100000€.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ze ze, sam ti mas tedenski abonma tam
evil.gif

Ja pa ne za Audija. Crafter je pa res skoraj vsak drugi teden tam
smile-1.gif
, zdaj je spet nek vpoklic, še dobro, da si me spomnil moram poklicat za termin.