Kerga nej..Audi&Bmw

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Saj ne gre za to, da mora biti avto non-stop sterilen. Ampak ce ga pa ze prodajas se mi zdi pa logicno, da ga spucas. Isto neverjetno se mi zdi, da 3/4 ljudi, ki prodaja stanovanja, jih oglasuje z groznimi slikami nepospravljenih sob (po moznosti se s kaksnim kosmatim udom, ki strli izpod kovtra na postelji).

Quote Donalda Trumpa:

"Watch somebody sell their used car and not wash it. You can spend $10 washing the car and get another $200 for the car."
cheer.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Da dodam še moj komentar...osebno bi vzel audi...mi je lepši zunaj in znotraj.........ampak nikoli nebi kupil avta ki ima ravnokar opran motor in je toliko čist da bi z njega lahko jedel.

Je pa res da za prodajat avto je prav da se ga opere in očisti.

Pa še nekaj...jaz svojega avta pozimi ne perem...ampak notranjost je čista.....sosed ga pa puca po 3x na teden tako zunaj kot znotraj....razlika je ta....da je njegov avto gnjil po blatnikih...moj pa ne...oba opla :D

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Nevem no......eni se obnašajo, ko da nimajo vode pa krpe in kakega sesalca doma
crazy1.gif

Lastnik tistega Audija je to kar s slikami dokazal ...

Tako ali tako je napisal clovek, da karavan odpade, pa da noce cefurskega avta (sipe), torej to ni to.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
crazy1.gif

Tako ali tako je napisal clovek, da karavan odpade, pa da noce cefurskega avta (sipe), torej to ni to.

Ni to res......pač ga je verjetno poslikal, ker ni imel časa čistit in bo te raje kakemu "revežu", ki bo ta avto kupo spustil še 100€ da bo mel za čiščenje
bonk.gif

Bol je spet letelo vse skup na tisto, ko je en reko, da je tak avto za njega vreden 0,00€....... kot, da je tak hudo avto spucat....

Recimo en moj sorodnik........od njega, če kupiš avto je pravi "jackpot", ker ga res vozi skoz na pooblaščenca, ne tera avta....pa na leto dela max 10 k km..... Tak, da če kupiš od njega 5 let star avto, ima 50 k kprevoženih......... je pa res, da ga ne puca vsaki tedn, ker nima časa zato......

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sam res, če mi pa kaj grdo izgleda je pa to ogromen kontrast zatemnitve med sprednjo in zadnjo stransko šipo.
bonk.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
crazy1.gif

Ni to res......pač ga je verjetno poslikal, ker ni imel časa čistit in bo te raje kakemu "revežu", ki bo ta avto kupo spustil še 100€ da bo mel za čiščenje
bonk.gif

Bol je spet letelo vse skup na tisto, ko je en reko, da je tak avto za njega vreden 0,00€....... kot, da je tak hudo avto spucat....

Recimo en moj sorodnik........od njega, če kupiš avto je pravi "jackpot", ker ga res vozi skoz na pooblaščenca, ne tera avta....pa na leto dela max 10 k km..... Tak, da če kupiš od njega 5 let star avto, ima 50 k kprevoženih......... je pa res, da ga ne puca vsaki tedn, ker nima časa zato......

aplauz.gif

točno tako so nastale slike...menda...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Čiščenje avto saj enkrat na njegovo življensko dobo (pred slikami za na avto.net) != pucanje vsak teden

Sicer pa...bodite zadovolnji, je več avtov na voljo za vas.
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ma hotel sem povedat da krava serije 5 oz. a6 ni ravno družinski avtomobil ...

Otroku na zadnjem zicu je vseeno ali se vozi v 10 let starem golfu ali pa "poslovni limuzini" - placa ima v obeh do 12 leta dovolj!

Pa recimo avto takega ranga ni ravno za dat ženi za nedeljski šoping ker ga na parkplatzu pred šoping centri ne moreš normalno parkirat (pa če si še tak dober voznik, kaj šele če je "baba" za volanom [tu ne kritiziram ženskega spola, ampak dajem vsem logičen primer težav ki bi jih imel nevešči voznik s takim avtom])!

Da imaš tak avto za nekam po ovinkih imaš tudi več problemov kot pa veselja v vožnji (sploh glede na naše ceste) ..

Da se pa sam voziš s tako kravo po AC je pa totalna bedarija.

Torej na koncu, tak avto kupiš ali zaradi biznisa in v njem prevažaš še biznis partnerje ali pa si ga kupiš zaradi "imidža", kar spet pomeni da si na nivoju čefurja (ker če kupiš avto zaradi imidža boš kupil vsaj novega).

Razumel bi nakup karavana iz stališča potrebe po "placu"; recimo A6 karavan (quattro) je odličen delovni avto za razne s.p.-je ki se lahko v gostilni hvalijo s svojim podaljškom penisa, med delovnim dnem pa v njem prevažajo za 100m2 parketa in vse stroje za polaganje nekam v rovte k tabogatemu kmetu!

In zakaj ne bi tak avto dočakal 5 let? Predvsem zato ker noben (oz. redki) avto tega razreda nima skompenziranih kilometrov za realne "službene" potrebe .. torej govorimo o 300k+ km! Realno se jih da BP naklepat še 1x toliko ampak je strošek vzdrževanja logično večji (vzeti moraš pa še v zkup da ko ti avto crkne ponoči nekje sredi nemškega autobahna zamudiš drug dan sestanek in se pripelješ čez 3 dni z vlakom domov)!
grin1.gif

je sploh še možno spravit več bulšita v en post?
bonk.gif

otroku je vseeno ali je v golfu 2 ali bmw 5 tanovem. v katerem bo pa se bolj varno prevažal?

šoping centri imajo ogromne parkinge, če pa se baba tišči v prvo vrsto in če ne zna parkirat, bo stolkla kliota glih tak kak audija 5m dolgega z 50 senzorji.

kaki problemi pa ovinki? očitno še nisi vozil kaj večjega od golfa

zakaj pa se nebi sam smel vozit po ac? to je prekršek po novem al kak? bolj komot se ne moreš vozit po ac kot v takem avtu

biznis in imiđ je pomemben še kak. podaljšek tiæa pa je ponavadi v očeh tistih ki ga lahko samo sanjajo.

bi rad videl e60 4 leta star z še ne 90k km? rufni ko boš kaj v mb

pridemo do zaključka da nekoga hudo matra da si lahko nekdo tak avto privošči, sam pa se mora v golfu prevažat

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Po tvojem je potem apriori BMW 5 bolj varen avto? Potem pač kupiš kar novo 7ko pa bo mir! (point je v temu da če greš že gledat na varnost potem imaš še precej boljših izbir kot pa 10 let star BMW, ki je po vsej verjetnosti bil sestavljen že 2x, prvič v tovarni in drugič pri lokalnemu fušarju)

Šoping centri imajo take parkinge da avto dolžine 5m+ ne more parkirat v namenjeno cono. Pa to niti ni problem (ker je malo avtov res toliko dolgih), širina parkplatza je taka da ne moreš normalno it iz avta na obeh straneh - pa tudi parkirat v prvo je skoraj nemogoče ker je vmesna "cesta" toliko široka da se ravno srečata dva avta kaj šele da bi uspešno namotal 5m dolg avto v prvo! Isto je z vključevanjem nazaj v promet! Da bom pa zaradi avta parkiral nekje kjer je 5 mest fraj in 500m od vhoda je pa bedarija!

Seveda so problemi z ovinki, pojdi se peljat na slovensko "deželo" kam v hribe npr., pa v mestih zavijat v/iz stranske ulice je tudi problem! Tukaj sicer dam prednost BMWju ker ima zaradi pogona malce manjši rajdni krog, ampak širina in dolžina se kar lepo poznata.

Sam po AC v a6/bmw5 se ima smisel vozit če si vedno na AC (torej delaš 500+ km na dan), zato da se zapelješ od celja do lj in nazaj 1x dnevno pa ne rabiš ravno takega avta ne? Zakaj ne, ker ni ekološko oz. prijazno denarnici (s tem da ti z vozilom v enem rangu nižje z maxi opremo da čisto isti občutek).

Lepo da imajo taki avti tudi manj km .. ampak a se prodajajo?
grims-1.gif

Se ne prevažam v golfu ampak v 12 let starem passatu, ampak če bi že moral izbirat potem bi kupil za pred gostilno kakšnega v8 SUVja!
smirk-1.gif
(če bi se pa moral dnevno prevažati vsaj 500km bi mogoče razmislil o nakupu takega vozila, pa še to vprašanje če ne bi vzel kaj manjšega/cenejšega)

Sicer pa lepo, če si avtor teme lahko privošči tak avto zakaj pa ne. Tako BMW kot Audi tega ranga sta super voza!
zmaga.gif
Osebno bi vzel A6 če smo že on-topic.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
srebrno petko. m sport ce je opcija.

sem pristranski, tripam na bmwje, audiji so mi vsi grdi razen petice (pa se ta vedno manj).

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Glede parkiranja in ovinkov....sem jih nekaj prevozil teh avtov v garažo (imam pač tako delo) in lahko rečem iz prve roke da A8 ki je zelo velik in dolg lažje parkiraš kakor navadnega golfa...ima senzorjev preko glave....ne rabi niti ven z avta gledat pa lahko parkiraš brez težav....pa še obračalni krog je majhen....za isti krog sem moral z fiat unlise (al kaj je že) enkrat popravljat ,kar mi pri A8 ni bilo potreba.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Wrong !

Ena beseda v tvojem stavku je preveč ...
evil.gif

KAZA: Fiat Ulysse (mogoče še vedno ni pravilno, vsekakor pa bolje ... )

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kateri avto je boljši (oba sta višji srednji razred):

1. avto: kupljen v Italiji (kilometri in poreklo neznani, piše sicer 150k), lastnik "metroseksualec", avto pran in podrobno čiščen vsak teden, naparfumiran, usnje in gume namazani itd..., skratka na ven res lep avto. Vzdrežavenje: "pod kozolcem" oziroma ko kaj res crkne, uporabljeno poceni olje iz spara ali petrola, vožen na kurilca, tiščan mrzel itd...

2. avto: kupljen v SLO, od prve lastnice, servisna knjiga z računi, prevoženih realnih 150k, lastnik zaposlen družinski človek, avto se puca na 1 mesec ali redkeje, nikoli "u nulo", servisiran na pooblaščenih servisih in po predpisnih intervalih, vožen previdno (družina pa to...).

Po logiki enih tukaj gor bi bil prvi avto krepko boljši, saj je vizualno vedno tip-top.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Kateri avto je boljši (oba sta višji srednji razred):

1. avto: kupljen v Italiji (kilometri in poreklo neznani, piše sicer 150k), lastnik "metroseksualec", avto pran in podrobno čiščen vsak teden, naparfumiran, usnje in gume namazani itd..., skratka na ven res lep avto. Vzdrežavenje: "pod kozolcem" oziroma ko kaj res crkne, uporabljeno poceni olje iz spara ali petrola, vožen na kurilca, tiščan mrzel itd...

2. avto: kupljen v SLO, od prve lastnice, servisna knjiga z računi, prevoženih realnih 150k, lastnik zaposlen družinski človek, avto se puca na 1 mesec ali redkeje, nikoli "u nulo", servisiran na pooblaščenih servisih in po predpisnih intervalih, vožen previdno (družina pa to...).

Po logiki enih tukaj gor bi bil prvi avto krepko boljši, saj je vizualno vedno tip-top.

Veliko veliko večja verjetnost je:
- prvi odstavek točke 1 + drugi odstavek točke 2
- prvo odstavek točke 2 + drugi odstavek točke 1

Citat:
In ponavadi taka logika drži...

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Ksz.

Bmw je res lep v sport paketu, sam ne rabm za bejbike hvatat, tud za podalšek mednožnega okrasja pak ne
grims-1.gif

Tista k vsakmu nastav zarad avta, bmk.
Zadn pogon mi je sicer ok, sam nism več divjaškega tipa, (no nebi se branil kake m3, sam kaj češ to rabt).

Audi, glede narave dela se pač kupuje tak tip avta, sestanki pa tko in tuki pač na žalost je pomembn s čim prideš, da ne govorim kako oblečen itd...
Zakaj 3.0, no mal sm še na hitrost mahnjen samo v stilu, čim prej prehitim une mevže, sploh če je avto poln.
dizl, nej bi pač manj pil in cenej nafta dokle bo še...
Če ma avto zatemnjene šipe..pač, tud če jih nima..pač..
Črn me je minil, ker nism nek preprodajalec kebapov in ostalega ''repro'' drobnega materiala (sinonim za črne avte), ok mal posplošujem.
Zakaj meja 18k, zato, ker je že to čist ampak čist preveč.
Najraj bi se okol vozu v nekem hrošču, starmu k zemlja in bi me čist bolel k.. sam pol bi verjetn delu v merkatorju za pultom in bi bil zadovoljen z 600eu, tko pač nism.
Kako si ga privoščim, jah verjetno lising tko k vsi ostali, pa tko da bom še kak zrezek lahk klofnu vmes, ob prepečencu seve
grims-1.gif

Ni pa nbenga konkretnga nasveta v stilu poznam ta avto, ne tega prodajalca, poglej na to malenkost, preglej če tam neki pušča itd...
Mal resnosti no, ker ne kupujem glih cliota za 3k
wink-1.gif

ps. alergičn sm na škode in na pasate, čeprov je tehnično vse isti šupak
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: