Citat:
ali iranu ne bi dolgo stala
Samo v Teheranu je pet sinagog in židovski poslanec je v njihovem parlamentu.
Citat:
ali iranu ne bi dolgo stala
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če si tak strah želiš, potem je to SVOBODA. Ne moreš ti in vsi znanstveniki tega sveta povedati človeku, kaj naj počne. Točno to pa nekateri hočejo. In tako postanejo povsem ENAKI s tistimi kleriki v najbolj ortodoksnih klerikalnih državah. Samo ideologija zadaj je drugačna, ampak to je v bistvu nepomemben drobni disk. Bistvu je v tem, da hočeš drugemu vsiliti svoj prav na osnovi "znanstvene resnice" ali "religiozne resnice". Bistvene razlike ni, pri obeh gre za preprosto vero in zaupanje, da se tisti, ki je resnico predstavil, ni motil. Ker oboji pa se (tudi znanstveno dokazano čez čas) v nečem motijo.
Človek naj ima pravico in svobodo motiti se in živeti v skladu s svojim napačnim mišljenjem... To je svoboda. Mislim, da se v teh švicarskih zadevah krši že osnovna listina človekovih pravic. Ne ljubi pa se mi tega iskati...
Citat:
Izhajajoč iz Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije, ter temeljnih človekovih pravic in svoboščin, temeljne in trajne pravice slovenskega naroda do samoodločbe, in iz zgodovinskega dejstva, da smo Slovenci v večstoletnem boju za narodno osvoboditev izoblikovali svojo narodno samobitnost in uveljavili svojo državnost, sprejema Skupščina Republike Slovenije
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Sicer pa je problem, ker se taki monožijo kot zajci in bodo hoteli (ko bodo v večini) nam vsiljevati svoje verske običaje.
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Meni trenutno nihče ničesar ne vsiljuje.
No, saj to se je v Švici zgodilo, pa kakor koli gledaš. Imajo že nekaj minaretov, sedaj pa ne smejo več teh raket graditi. Vse kar tule trosite gre v smeri vseh ostalih enoumij tega sveta: vse je prav, če je po moje.Citat:
Uporabnik Jernej pravi:Drugačna razmišljanja so zelo dobrodošla, vendar samo če ne posegajo v integriteto ljudi in degradirajo že obstoječe človekove pravice.