Kdor pride od zunaj, se mora držati pravil

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To pa žal ne drži. Eni fanatiki ne delijo to usodo, eni so celo krila dobili.
(katolibani, pravobani,patrijobani,atejibani,nacibani...)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
"Niti najbolj odprte države ne bodo mogle v nedogled sprejemati vseh priseljencev. Zato je nujno določiti, kateri smejo priti in kateri ne. Kakšna naj bi bila merila za to? Če začnemo s trenutkom, ko se nekaterim odločitvam ne bomo mogli izogniti, bi morali - zaradi miru v evropski družbi - prednost dati skupinam, ki jih je mogoče najlaže integrirati, ki so najbližje naši kulturi."

Veš, kdo je tole izjavil?
evil.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
ksz ...

Jaz sem za strpnost in svobodo, imam pa rahle dvome, da vsi "igralci" poznajo ta načela in so jih pripravljeni sprejeti.

V Egiptu na primer sem imel 1 teden taksista in sva se precej pogovarjala. Ko je prezvečil absolutno začudenje, da ne verjamem v boga (no, bolj me je pomiloval, kot kaj drugega), sva udarila debato o veri.

In je povedal tocno to. Pri njih je islam vsja na zunaj precej bolj ohlapen, navsezadnje drzava levji delez denarja pobere od turizma, kjer se ortodoksnege vere ravno ne mores iti. Pragmaticno in trzno, kar navsezadnje ni neumno, ne? Aja, taksist mi je pokazal slike svojih 6 zena in 27 otrok
smile-1.gif
. Kaj je rekel o zenskah, pa ne bom napisal, ker je bil fant navsezadnje cisto simpaticen.

Drugačna zgodba je bila pa v Dubaju, kjer imajo čudno mešanico vsega, ampak so na enih področjih do zahoda precej tolerantni, ena pravila so pa tudi stroga glede tega. Bomo videli sedaj, ko jim je kapital ******, kako se bodo obrnili.

Savdska Arabija? Heh, no tam pa priznam, da ne vem če bi taksistu upal reči, da ne verjamem in, bog ne daj, po mojem mnenju ni boga. Oni pač ne rabijo turistov in pragmatizma, ki je povezan s tem. Počakajmo, da vsaj malo usahne pipica črnega zlata ...

LP,
PIC

Podobno zgodbo sem i