Kdor pride od zunaj, se mora držati pravil

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
ksz.

Evropa čez 50 let:

Šole...

Jutranji jogging...

In tako dalje...

Blazno zanimivo mi je, kako nekateri mečete naprej, da so v Švici ženske dobile volilno pravico šele leta 1971. Prav, ampak a ste kdaj preverili, kako muslimanska skupnost (tudi v Evropi) obravnava ženske?

Socialno zaostali narodi (kar zelo dobro sovpada z - narodi, kjer ne poznajo, kaj je to sekularizacija) se množijo s hitrostjo 4-5 otrok na žensko (v Evropi je ta cifra malo pod 2), v dobrih pogojih zdravstva in sociale še malo hitreje. S sabo privlečejo vso svojo navlako v obliki arhaične kulture ter religije in se niti za milimeter ne premaknejo v smeri prilagajanja gostitelju.

Poizkusite v kakšni muslimanski državi hodit v kratkih hlačah ali pa ženske brez pokritih las. To, da vas aretira policija in pristanete v zaporu je še super... če vas dobi verska policija, takrat bo pa tekla kri (dobesedno).
Obratna situacija - zakrite ženske v Evropi... mi smo strpni. Strpni, strpni, strpni. Nima veze, da se jim kršijo osnovne človekove pravice, mi smo strpni.
bonk.gif

Razsvetljenstvo, pravice žensk, sekularizacija... Napredek z velikim N. Zdaj bi pa (prostovoljno) pustili enim Kremenčkovim, da povozijo vse to. Absolutno podpiram, kar se dogaja v Švici in upam, da je to šele začetek masovnega udejanjanja sekularizacije v Evropi.

467716-post_slo.gif

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
ksz.

Evropa čez 50 let:

Šole...

Jutranji jogging...

Kaj je narobe s temi slikami? Otroške risbice in tek v naravi s feredžo nas po mojem ne rabi motit. Ampak ok, recimo da vem v katerem tiču grmi zajec. Tako da hvala, da nisi pripopal kakih slik radikalcev. Edina stvar, ki moti oz. bi motila mene, je sprejem šeriatskega prava v kakih lokalnih skupnostih. Ampak za te stvari imamo vendarle svojo zakonodajo, ki to ureja.

Citat:

Blazno zanimivo mi je, kako nekateri mečete naprej, da so v Švici ženske dobile volilno pravico šele leta 1971. Prav, ampak a ste kdaj preverili, kako muslimanska skupnost (tudi v Evropi) obravnava ženske?

Vemo... nekateri smo 2 leti živeli v londonskem East Endu. Kar sem jaz hotel povedat je enostavno: zaplankana Švica nam po svojem 'demokratičnem dometu' ne more biti za zgled.

Citat:

Socialno zaostali narodi (kar zelo dobro sovpada z - narodi, kjer ne poznajo, kaj je to sekularizacija) se množijo s hitrostjo 4-5 otrok na žensko (v Evropi je ta cifra malo pod 2), v dobrih pogojih zdravstva in sociale še malo hitreje. S sabo privlečejo vso svojo navlako v obliki arhaične kulture ter religije in se niti za milimeter ne premaknejo v smeri prilagajanja gostitelju.
To je fobija pred vesoljci. Nič ne rečem, obstajajo tudi taki primeri, ampak v glavnem je pa to fobija na kvadrat. Furati izolacijo v socialnem okolju, je precej nemogoča stvar, ki ne more trajat več generacij. Ob učinkovitem sodstvu, policiji itd.

Sicer pa... kakšna je razlika med pijančkom s flašo pred štacuno, ki ne ve zakaj se gre okoli njega in Murata, ki ždi v svojem stanovanju ob zelenem tepihu? Ne velika, oba sta neintegrirana. Drugi pa še na šiht lahko hodi.

Citat:

Poizkusite v kakšni muslimanski državi hodit v kratkih hlačah ali pa ženske brez pokritih las. To, da vas aretira policija in pristanete v zaporu je še super... če vas dobi verska policija, takrat bo pa tekla kri (dobesedno). Obratna situacija - zakrite ženske v Evropi... mi smo strpni. Strpni, strpni, strpni. Nima veze, da se jim kršijo osnovne človekove pravice, mi smo strpni.
bonk.gif
Zelo slab primer. Če bi bila stvar obrnjena, bi držal vodo, tako pa ne. Za njih je pač to, kot bi nag letal okrog. Še 'evropski primer' - poskusite se na Malti sončiti zgoraj brez (če ste ženskega spola seveda). V zapor ne boste šli, kak domačin pa lahko pošizi in to 'orenk'.

Citat:

Razsvetljenstvo, pravice žensk, sekularizacija... Napredek z velikim N. Zdaj bi pa (prostovoljno) pustili enim Kremenčkovim, da povozijo vse to. Absolutno podpiram, kar se dogaja v Švici in upam, da je to šele začetek masovnega udejanjanja sekularizacije v Evropi.
Naštel si vse, česar Švica predolgo ni imela oz še nima. Sicer pa... tudi če pozabim na močno željo po zapisu 'krščanskih korenin' v preambulo EU ustave in se ustavim samo ob besedi sekularizacija, napredek in EU.... one word: Poljska

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ksz

ce bi bilo po moje, bi novozgrajeni verski objekti lahko bili le multireligiozni. ena zgradba, na levi zvonik, na desni minaret, vmes sinagoga in pa skupne molilnice, itd.

pa da vidimo, ce so res strpni drug do drugega, tako kot bi naj bili!

ali to ali pa komplet prepoved. za vse. vmesnih poti zal pri religijah ocitno ni.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.139
14
38
ksz...

Ljudje niso samo dobri kot tu nekateri utopicno pricakujejo. In stereotipi od nekje izvirajo, bolj malo pa jih je po moje osebnem mnenju izmišljenih. Lahko da izvirajo iz zgodovine ampak tujec v novi domovini bi se moral potruditi rusiti stereotipe in se ravnati/obnašati po nekakšnih normativih, ki veljajo v tisti državi. Kot je nekdo napisal, jebat ga, si pa isci svoj kvadrat zemlje na kaksnem osamljenem otoku.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ksz
ce bi bilo po moje, bi novozgrajeni verski objekti lahko bili le multireligiozni. ena zgradba, na levi zvonik, na desni minaret, vmes sinagoga in pa skupne molilnice, itd.
ali to ali pa komplet prepoved. za vse. vmesnih poti zal pri religijah ocitno ni.
Hja, pa naj bodo še trgovine multi lastniške. Lidl in Hofer obvezno v isti stavbi, da ne kazita preveč mojih nepotrošniških čustev, kot je SJTV1 zapisal. za svoja neverska...
Resno: ne verjamem, da so omejitve kakršen koli napredek z velikim N. Ljudje naj verujejo in imajo tisto kar hočejo. Ne morem jaz svojemu sosedu diktirati, kam naj da on svoj denar in komu naj verjame. Švicarji so se odločili, da mora del njihovih prebivalcev plesati tako kot večina, čeprav so drugače plesali že stoletja. Po drugi strani pa postajajo roza plesi vse bolj odprti. Naj bo vsaj uravnoteženo. Če je lahko gej parada, potem je lahko tudi muslimanska. Geji niso avtohtoni, ker izumrejo po naravni poti iz roda v rod. Če se lahko tranvestit obleče v žensko, pa ja lahko muslimanka obleče tisto svojo obleko. Očitno se vračamo v srednji vek, kakor si ga mi predstavljamo. Ena religiozna večina dirigira vsem. Trenutno so ta večina ateisti.
V branje priporočam tudi zadnji NG. V njem lepo piše, kako so nenadoma kitajski avtohtoni muslimani postali teroristi, ki jih "priznava "svet (torej ZDA). Kitajci sedaj rabijo samo še enega budista, ki zna pilotirati in je doma iz Tibeta. Potem jim bo odprta pot do rešitve tibetanskega vprašanja (oziroma imeli bodo vso podporo Amerike).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Poizkusite v kakšni muslimanski državi hodit v kratkih hlačah ali pa ženske brez pokritih las. To, da vas aretira policija in pristanete v zaporu je še super... če vas dobi verska policija, takrat bo pa tekla kri (dobesedno).
Sem že. Punca tudi. Lažeš.

Citat:

Obratna situacija - zakrite ženske v Evropi... mi smo strpni. Strpni, strpni, strpni. Nima veze, da se jim kršijo osnovne človekove pravice, mi smo strpni.
bonk.gif
Kaj bi rad? Da imamo modno policijo, ki zlomi kosti ljudem, ki se ne oblačijo po uradni modi?

Čak, a nisi ti kaki visoko izobražen osebek, ki deli zdravniške nasvete !!!????

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pri nas je pa tako:

Kdor pride od zunaj, dobi gratis stanovanje in pa pravil se mu ni potrebno držati.

Lepa država SLOVENCLJIJA je tale.

Prešern in ostali pomembni Slovenci se obračajo v grobu.
Obračajo se, a zato, ker je kup Slovencev takih idiotov. Primer en post višje.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Kdaj bo pa pri nas referendum o prepovedi zvonenja cerkva za vsak kur@c ( tudi župnikov, posebej med poukom verouka ), ob vseh nemogočih urah dneva?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne bo. Pri nas vlada diktatura vere, kot jo oni opisujejo za tuje. Samo kdo se bo čez svoje pritoževal, če pa ma na izbiro N sosedov...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ksz

aplauz.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pri nas je pa tako:

Kdor pride od zunaj, dobi gratis stanovanje in pa pravil se mu ni potrebno držati.

Tudi mi se bomo obračali v grobu ,ko bodo zanamci pljuvali po nas , ker smo dopustili začetek islamizacije Evrope.
Rabijo samo večino v parlamentu in nekaj svojih ustavnih sodnikov ,pa lahko uvedejo glih kar hočejo , ker oni pač ne bodo upoštevali pravila ,da volja večine ne more nadvladat pravic manjšine , tako kot delamo mi butli.
bonk.gif

(minaret je pa seveda samo simbolni ,,štempl" ,da je dežela njihova in se morajo za njo borit tudi z orožjem)

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ksz

točno to idejo so v praksi naredili v hostelu Celica na Metelkovi (lani po Lonely Planetu najboljši hostel na svetu), kjer imajo all-in-one molilnico. Odlično izgleda in menda funkcionira brez pripomb!

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pri nas je pa tako:

Tudi mi se bomo obračali v grobu ,ko bodo zanamci pljuvali po nas , ker smo dopustili začetek islamizacije Evrope.
Rabijo samo večino v parlamentu in nekaj svojih ustavnih sodnikov ,pa lahko uvedejo glih kar hočejo , ker oni pač ne bodo upoštevali pravila ,da volja večine ne more nadvladat pravic manjšine , tako kot delamo mi butli.
bonk.gif

(minaret je pa seveda samo simbolni ,,štempl" ,da je dežela njihova in se morajo za njo borit tudi z orožjem)

Japajade... ko imamo za ustavne sodnike in ministre prava člane Opus Dei, je pa kaj drugače?

Fantje... dajte si pogledat kaj o Mavrih v Španiji. Pa kdo je (na novo) prinesel Aristotla v Evropo. Predvsem pa pokukajte izza svojih plank. Ne se bat... nihče vam ne bo odrezal glave, ker vas ščiti presvitla zakonodaja. Od francoske revolucije dalje pa še enakost pred zakonom (v Švici pač ne).

Bogu hvala... aja, skoraj no, ni blo ne (Borkovič.press)
cheer.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Well... potem očitno nisi bil v dovolj muslimanski državi (srčno upam, da ne misliš Turčije, Egipta ali UAE
smirk-1.gif
). Vidim tudi, da ne razumeš najbolj islamske kulture. Ženska naglavna pokrivala so daleč od tega, da bi bila samo "moda". To ni nek klobuk, ki ga daš na glavo, ko ti zapaše.

Kakšno zvezo pa ima moja strokovna izobrazba z nasprotovanjem teokratizacijji Evrope - mi pa ni jasno. Care to explain?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pojma nimaš, v katerem grmu tiči zajec. Ti dve sliki sta samo simbol tega, kaj je narobe s teokratično ureditvijo države. Razum potisnjen na stran in dajmo živet kot zapovedujejo neki verski starešine.

Poljska je pač še ena vatikanska provinca. Saj je cela Evropa, ene države bolj, druge manj.

Dejstvo pa ostaja: sekularizacija = napredek. Kdor tega ne vidi, ima glavo tako globoko v pesku, da mu ven molijo samo še konice prstov na nogah.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Glede na oh in sploh razmah "sekularizacije" in napredek je presnetljivo da stevilo vernikov raste (se posebaj to velja za Islam).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja... in?

A sem kje napisal, da gredo stvari na bolje? Obratno... ljudje so vedno bolj neumni, nerazgledani ter neizobraženi in vedno bolj zaupajo pravljicam pred razumom.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Je tebi tako kot zadnjič zmanjkalo argumentov in želiš malo spreminjat fokus?