Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
ksz.
Evropa čez 50 let:
Šole...
Jutranji jogging...
In tako dalje...
Blazno zanimivo mi je, kako nekateri mečete naprej, da so v Švici ženske dobile volilno pravico šele leta 1971. Prav, ampak a ste kdaj preverili, kako muslimanska skupnost (tudi v Evropi) obravnava ženske?
Socialno zaostali narodi (kar zelo dobro sovpada z - narodi, kjer ne poznajo, kaj je to sekularizacija) se množijo s hitrostjo 4-5 otrok na žensko (v Evropi je ta cifra malo pod 2), v dobrih pogojih zdravstva in sociale še malo hitreje. S sabo privlečejo vso svojo navlako v obliki arhaične kulture ter religije in se niti za milimeter ne premaknejo v smeri prilagajanja gostitelju.
Poizkusite v kakšni muslimanski državi hodit v kratkih hlačah ali pa ženske brez pokritih las. To, da vas aretira policija in pristanete v zaporu je še super... če vas dobi verska policija, takrat bo pa tekla kri (dobesedno).
Obratna situacija - zakrite ženske v Evropi... mi smo strpni. Strpni, strpni, strpni. Nima veze, da se jim kršijo osnovne človekove pravice, mi smo strpni.
Razsvetljenstvo, pravice žensk, sekularizacija... Napredek z velikim N. Zdaj bi pa (prostovoljno) pustili enim Kremenčkovim, da povozijo vse to. Absolutno podpiram, kar se dogaja v Švici in upam, da je to šele začetek masovnega udejanjanja sekularizacije v Evropi.