Kdor pride od zunaj, se mora držati pravil

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
od zuni so v naše kraje prišli tudi naši glavni predniki Slovani! in to na prav nič nežen način! Cerkev je bila pa na tem področju že tam nekje, v 3., 4. stoletju, torej precej prej...prišla je na zelo lep način.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ni čudno, da je država potem tako urejena in uspešna.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

No torej si Slovan
smile-1.gif
in katolibanizem je tujek, ki se ga je potrebno rešiti...
Ali pa gre za izdajalce, kar smo že vajeni iz naše zgodovine, na tvojo žalost.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kelt...res smo mal namlatil Ilire, sam pol smo se vse lepo zmenil, pa je bilo kul. Vi pritepenci pa kar nazaj za Karpate...
hysterical-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ksz...

koliko vas "zgodovinskih poznavalcev" pa sploh ve da smo v pri nas že imeli džamijo z minaretom v prejšnjem stoletju.
mene minareti osebno bi motili v naši državi tako kot me moti nabijanje cerkvenih zvonov ponoči ali ob nedeljah ob 7ih zjutraj.
kar se tiče cerkva in sinagog.bil sem v tuniziji in bil sinagogi in koptski cerkvi,bil sem v egiptu in prav tako v sinagogi ter koptski in ortodoksni cerkvi,verjetno pa taka zadeva v kakem afganistanu ali iranu ne bi dolgo stala

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Citat:
Uporabnik shift pravi:
koliko vas "zgodovinskih poznavalcev" pa sploh ve da smo v pri nas že imeli džamijo z minaretom v prejšnjem stoletju.

467716-post_slo.gif

Ironično - bila je severneje in zahodneje od večine 'razgledancev' tule
evil.gif

Mo%C5%A1eja-Log_pod_Mangartom4.jpg

Wikipedia - Džamija v Logu pod Mangartom

ps: če noben še ni omenil... posurfajte in preberite še kdaj so v tako zelo razviti Švici ženske dobile volilno pravico. Ne vem, jaz se raje ne bi primerjal z njimi.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
opa softiæ se strinja z šipcem....

neki novga....
mogoče pride do gropisanja...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.096
113
Citat:
Uporabnik xaxid pravi: od zuni je v naše kraje prišla tudi RKC! in to na prav nič nežen način!
Na nič kaj nežen način smo prišli tudi mi nekoč na to področje. Torej je potrebno prepovedati tudi bolj ali manj avtohtone slovenske reči, npr.: klopotec in kozolec. Začnimo s podiranjem... Hja, pa bistveno manj avtohtona slovenska stvar so trgovski centri (hmm: Spar, Mercator... same slovenske besede).
Kar se tiče švicarjev: naj sami delajo vsa svinjska dela za enak denar, pa ne bo prostora za zaposlitev ali delo na črno s strani tujcev. Ker pa tega očitno niso hoteli, naj jih imajo in naj jim ne odrekajo pravice, da si nekaj svoje simbolike postavijo pri sebi. Vsi vemo, da priseljevanje omogočajo stvari kot so visoki socialni prejemki za nedelo in nizki prejemki za delo. Če bi bila pri nas BP denimo >1000€ in socialni prejemki < 200€, bi bore malo delovnih mest ostalo za tujce in minareta v Lj ne bi rabili. Ti referendumi so farsa, ker stvari rešuje z napačne strani. Nekaj bi imeli, dali pa ne bi nič. Sramota!

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ne zagovarjkam talibane samo če sem te rpav zastopild a nekaj bi imeli dali pa nič.kolikor mi je znano je ves denar že dolgo dolgo časa nabran in tudi odkup zemljišča je bol speljan po ceni ki je bila 50% višja od tržne.ne boj se ti za arabski svet da nima denarja.kaj pa je to džamijo izfinancirati.to je par 100 sodčkov nafte

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Treba je dati glas zmernim muslimanom. Za vsakega muslimanskega skrajneža, ki zagovarja širjenje vere z mečem in ognjem je deset zmernih muslimanov, ki se primejo za glavo kako jim kazijo vero. Ampak bombo si bolj zapomniš kot besede nekega muslimana v svoji dnevni sobi. In problem vsega je, da če omogočiš zmernim muslimanom večje možnosti pri "prakticiranju" svoje vere, to omogočaš tudi radikalcem. In kot sem rekel bomba ti bolj ostane v spominu kot nadležno dretje in preveč zakrite punce.

Čeprav bi bilo treba vse vere umakniti v zgodovino časa. Je bila lepa bergla, ampak čas je, da človeštvo odraste in opusti pravljice po ustnem izročilu oz. po ustni interpretaciji.

Namesto džamij,cerkev in templjev gradimo knjižnice, šole, znanstvene centre, športne centre, podjetja,... to rabimo ne pa neke razkošne zgradbe, ki se bodo uporabljale za klečanje in razmišljanju o imaginarnih bitjih ter služile denar, da same sebe popravljajo in gradijo nove. Če bog obstaja se verjetno zelo sekira, če nekdo moli v svoji dnevni sobi. Je pomembna materialnost ali spiritualnost? Hinavci.
rolleyes-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Pri nas je pa tako:

Kdor pride od zunaj, dobi gratis stanovanje in pa pravil se mu ni potrebno držati.

Lepa država SLOVENCLJIJA je tale.

Prešern in ostali pomembni Slovenci se obračajo v grobu.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
ksz.

Evropa čez 50 let:

Šole...

Jutranji jogging...

In tako dalje...

Blazno zanimivo mi je, kako nekateri mečete naprej, da so v Švici ženske dobile volilno pravico šele leta 1971. Prav, ampak a ste kdaj preverili, kako muslimanska skupnost (tudi v Evropi) obravnava ženske?

Socialno zaostali narodi (kar zelo dobro sovpada z - narodi, kjer ne poznajo, kaj je to sekularizacija) se množijo s hitrostjo 4-5 otrok na žensko (v Evropi je ta cifra malo pod 2), v dobrih pogojih zdravstva in sociale še malo hitreje. S sabo privlečejo vso svojo navlako v obliki arhaične kulture ter religije in se niti za milimeter ne premaknejo v smeri prilagajanja gostitelju.

Poizkusite v kakšni muslimanski državi hodit v kratkih hlačah ali pa ženske brez pokritih las. To, da vas aretira policija in pristanete v zaporu je še super... če vas dobi verska policija, takrat bo pa tekla kri (dobesedno).
Obratna situacija - zakrite ženske v Evropi... mi smo strpni. Strpni, strpni, strpni. Nima veze, da se jim kršijo osnovne človekove pravice, mi smo strpni.
bonk.gif

Razsvetljenstvo, pravice žensk, sekularizacija... Napredek z velikim N. Zdaj bi pa (prostovoljno) pustili enim Kremenčkovim, da povozijo vse to. Absolutno podpiram, kar se dogaja v Švici in upam, da je to šele začetek masovnega udejanjanja sekularizacije v Evropi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.096
113
Najbrž si pozabil, da napredek z velikim N prinaša tudi daleč več samomorov kot jih je bilo v časih in še kaj drugega. Napredek z velikim N prinaša, da marsikateri oče ne more videti več svojih otrok in podobno.
Ni vse črno belo, meni muslimani v naših krajih niso všeč. Ampak oni ne bi nikoli mogli priti sem, če mi ne bi tega želeli.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Najbrž si pozabil, da napredek z velikim N prinaša tudi daleč več samomorov kot jih je bilo v časih in še kaj drugega. Napredek z velikim N prinaša, da marsikateri oče ne more videti več svojih otrok in podobno.

Ne razumem, kaj si točno želel s tem povedati...

Ignorance is bliss?

Amish paradise?

Da kvaliteta življenja pada s sekularizacijo?

Ker če je karkoli od zgoraj naštetega, se absolutno ne strinjam. Živimo v svetu, ki je neskončno prijaznejši kot kadarkoli do sedaj. Končno se začenjamo zavedati, da this is it. No heaven or hell. Daleč od tega, da je idealno, ampak za razliko od teokracij vsaj stremimo k napredku.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vsaj en narod, ki ima jajca ...
Je pa res, da bi jaz prepovedal tudi cerkvene zvonike.

cemu? saj cerkveni zvoniki na slovenskih tleh stojijo povprecno vsaj pol stoletja. ce se preselis pod zvonove, ne vem kaj pricakujes. kaj naj pa jaz naredim, ko bifeji rastejo pod mojim oknom kot gobe po dezju?!

ceca ob 3am ali zvonovi. verjemi, da slednje lepse zveni.

Ker mi grejo na jetra, da jih je treba vsepovsod gledat. Motijo moja neverska čustva ...
Če imajo verniki prvico, da ne žalimo njihovih verskih čustev, imam tudi jaz prvico, da ne žalijo mojih nevernih ... Ali smo tisti, ki za normalno življenje ne rabimo zatekanja k farjem, drugorazredni državljani?