Kdor pride od zunaj, se mora držati pravil

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Najprej prepovedati aktualno nasilne, šovinistične in modernim časom neprilagojene religije (Islam), ki v tem trenutku pomenijo veliko grožnjo za mir na svetu.

Nato pa se lahko posvetimo še drugim, ki so bolj benigne (posiljevanje otrok in podobno).

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Jebemtis, lej, pa res!

A ti podobne citate poiscem se v Svetem Pismu, ali jih bos sam?
smile-1.gif
Torej, pricakujem, da prepovemo se cerkvene zvonike, in druge "verske" sisteme - racimo, nacionalizem? Oh, wait, ta je ze... - ki spodbujajo nasilje, incest in podobno?

Let me help.

1 Mz 19,34

Naslednji dan je starejša hči rekla mlajši: »Sinoči sem ležala z očetom; še nocoj ga napojiva z vinom! Potem pojdi ti in lezi z njim! Tako bova obudili zarod po očetu.«

ali pa, recimo... cel Ezikiel 7...

torej... a vse, ali samo muslimane?
smile-1.gif

Ja seveda in stara zaveza je podobno sranje kot koran.
Jaz osebno nasprotujem vsem svetim knjigam ,ker so samo opij za idiote.

Sem nekje v tej temi že napisal ,da je islam na stopnji RKC izpred 1500 let.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
ROTFLMAO... Ja... najprej se znebimo retardirancev, potem starih, ker odzirajo hrano, nato Cigana, ker so vsi itak neuporabni, Zidov tudi ne potrebujemo, ker samo kradejo, prostozidarji so castilci satana, bankirji nam izgubljajo denar.... who's next?
smile-1.gif

Sicer pa, da se ne bo tvoja izjava pozabila:

"Najprej prepovedati aktualno nasilne, šovinistične in modernim časom neprilagojene religije (Islam), ki v tem trenutku pomenijo veliko grožnjo za mir na svetu.
Nato pa se lahko posvetimo še drugim, ki so bolj benigne (posiljevanje otrok in podobno)."

Itak. Samomorilski napadalci v Iraku so nam nevarni, tako kot vsi muslimani v Evropi, ampak pedofli* so pa cisto benigni!
smile-1.gif

* Po Jernejevo: Pedofil = katerikoli RKC duhovnik

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Na Kosovem se Srbi hihitajo skupaj s tabo.

Prav tako umirajoči afriški domorodci, ki jih kosijo razne militaristične islamske skupine. Za znoret smešno.

Škoda, da nisi sposoben gledati sveta malce širše... Aja točno... sveta je konec na Schengenski meji.
priden.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Cakaj malo... Kakšna je tvoja osnovna postulacija?

"Musliman = terorist" ali "Nekateri Muslimani = teroristi"?

Ena je pravilna, druga pa ne. Povsod se najdejo izjeme... Koliko muslimanov od 1.57 miljarde je teroristov? Vsi?
smile-1.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Ne imet takšnih izpadov no. Zveniš kot kak cerkveni klerik, ki se okoli dere, da je ateizem delo hudiča in vse nevernike označuje za nemoralne pošasti.

Nekdo nekaj reče proti motečim objektom, ki simbolizirajo ideologijo s katero se ne strinja ali pa ji kar odprto nasprotuje ti ga pa že vidiš na Nazi shodu. Tudi besede "nasprotuje" te je zmotila kajne? Si si predstavljal požig cerkva?

Kaj če bi mi ateisti začeli graditi impozantne objekte, ki se bodo vsak dan drli "BOG NE OBSTAJA!".
grin1.gif

Ampak je ena težava pri tem. "Mi ateisti" ne obstajamo. Kot ne obstajajo nedirkači, nešportniki, nepisatelji.

Noben se ne rodi veren. Vsakemu je to priučeno.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Se sestnajstic: nisem (tradicionalno) veren. Ampak omejevanje pravic (verske) manjsine in omejevanje katerekoli vere zaradi manjsine znotraj te vere mi gre pa na ledvico.

"With the first link, the chain is forged. The first speech censored, the first freedom denied, chains us all irrevocably."

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Odlično. Prav.

Torej, lahko pričakujem, da se bo prepoved gradnje minaretov razširila tudi na cerkvene zvonike? Ker dokler se ne, in dokjer se Švica ne razglasi za brezversko drzavo je zakon - diskriminatoren
smile-1.gif

To je tvoj problem kako gledaš na odločitev Švicarjev.
Fašizem, nacizem, stalinizem, katolibanizem, talibanizem, vse to so ideologije, ki nimajo prostora pri nas.

RKC npr. ni naša Cerkev, to je vsem jasno, gre za judovski plagiat, ki nima nič skupnega z našo alpsko državo, pravi tujek, ki je poharal po Evropi. Slovenci imamo svoje običaje in navade in tujci se jih bodo morali držati.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Se sestnajstic: nisem (tradicionalno) veren. Ampak omejevanje pravic (verske) manjsine in omejevanje katerekoli vere zaradi manjsine znotraj te vere mi gre pa na ledvico.

"With the first link, the chain is forged. The first speech censored, the first freedom denied, chains us all irrevocably."

Ti sploh ne ločiš med vero in škodljivo ideologijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zato ker tako funkcionira vse skupaj, da nimamo anarhije.

A se ti ne držiš "hišnega" reda in vedno delaš po svoje... Kamorkoli se obrneš si podvržen pravilom, ki ti jih postavlja naša država in naša družba, nikakor pa ne talibani!!!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
"Fašizem, nacizem, stalinizem, katolibanizem, talibanizem, vse to so ideologije, ki nimajo prostora pri nas."
"Ti sploh ne ločiš med vero in škodljivo ideologijo."

Hmmm... Morda pa ti ne ločiš med vero in "izgubljenimi ovčicami", ki se oklepajo te Vere?

Sicer pa - recimo, da je meni Ateizem skodljiva ideologija. Da se mi zdi, da beseda ateista ni vredna ničesar, ker za njo ne stoji obljuba Velikemu Arhitektu, ki je nad teboj sposoben izvesti kazen, ce se besede ne drzis? Da so ateisti moralno pomankljivi, ker nimajo skupka moralnih načel po katerih delujejo, in da so nevarni za okolico, ker nimajo od malega privzgojenih "bremz"? Da so, ker seksajo pred poroko, prenačalci AIDSa in ostalih spolnim bolezni?

Ne?
smile-1.gif
Slab primer? Hmm... a se se komu zdi, da je vse odvisno od perspektive, in da je najlazje najti neko srednjo pot?

"RKC npr. ni naša Cerkev, to je vsem jasno, gre za judovski plagiat, ki nima nič skupnega z našo alpsko državo, pravi tujek, ki je poharal po Evropi. Slovenci imamo svoje običaje in navade in tujci se jih bodo morali držati."

Aha, tako povej! "NotMadeHere" sindrom!
Se pravi, če grem in obudim Pogansko Slovansko vero - saj veš. "za vero staršov, lepo bog'njo Živo, za črte, za bogove nad oblaki."... In se razglasim za Svarunovega in Triglavovega Preroka, potem te lahko pričakujem v moji cerkvi? Domače je! Pa jasno, vsak prišlek se mora takoj ob prihodu na mejo spreobrnit. Da nas ne bo motil.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ateizem pa je kakšna ideologija? Kakšen ideal ali bog je v ozadju?
smile-1.gif

Je domača mačka ateist?

Spet slab primer kot vedno.

Slovanska cerkev bi bila pri nas kredibilna.
Sicer pa govorimo o škodljivih religijah/ideologijah.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Slovenci imamo svoje običaje in navade in tujci se jih bodo morali držati.
zakaj bi se pa morali drzati nasih obicajev in navad
bonk.gif

ti si sele skodljiv
uf-1.gif

Ja, včasih je sosed bolj škodljiv kot ideologija, sosedski spori so posebna kategorija pri nas
smile-1.gif

Me zanima kaj bi vidva z evrofilom rekla, da vama postavijo pred okno minaret in potem poslušata samogovore.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jasno, da je ateizem ideologija - kaj pa naj bo? Ideologija, ker ne verjameš v - nič
smile-1.gif

Domača mačka nima mentalne kapacitete, da bi razumela razliko in bila sposobna razmišljati o zivljenju - zdaj pa, ce se zelis primerjati z mačko? Go ahead.

Minaret imam pa 300m zračne črte od stanovanja... Zvonik pa 100...
smile-1.gif
Je pa res, da je glasnost na humani ravni, in da je vse skupaj bolj zaradi tradicije, kot pa zaradi klicanja vernikov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede domače mačke ne bi bil tako siguren...

In kje živiš, da imaš te objekte v bližini?

Imamo spet nekoga "pametnega", ki nam bo od zunaj govoril, kaj je dobro za nas Slovence.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Glede domače mačke ne bi bil tako siguren...
In kje živiš, da imaš te objekte v bližini?
Imamo spet nekoga "pametnega", ki nam bo od zunaj govoril, kaj je dobro za nas Slovence.

Očitno ne v Sloveniji, ane?
smile-1.gif

Očitno so v Sloveniji ostali samo se zafrustriranci, ki ali nimajo jajc, volje ali razuma, da bi pogledali čez plot - nekdo vas mora postavit na realna tla, da ne bomo še mi postali tak boleč tur, pardon, "urejena drzava", kot se je pokazala Švica. Ni problema, naj prepovejo minarete, pa še islam zraven - ampak, um, čaki, kdo bo pa potem hisnik, cistilka, delavec... Aja... Tolk jajc pa nimamo - delavce bi imeli, le... bol.. svicarski naj bodo. /Tako kot naši čefurji!)
Ampak naj ne bodo toliko Švicarski, da bi jim dali drzavljanstvo. Ne, to pa ne. Veste, mi smo etnično čisti.

Če bi bil jaz Islamski svet bi ves denar pobral iz švicarskih bank, in preklical vse pogodbe ter plačila Švicarskim podjetjem. Here you go, have fun. Kaj boste pa zdaj, insignificant little country? Toblerone in ure izvazali?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Kot Bajuk se boš vrnil in pametoval. Tako so najhujši, ki ne poznajo domačih razmer in so potem polni samega sebe.
Minaretov in zvonikov nikar ne prinašaj nazaj.

Si bomo že sami uredili državo po lastni VOLJI in to tisti, ki živimo tukaj.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
No, pa recimo za trenutek, da v Slovenskem potnem listu ne bi imel tujega naslova... Kaj pa potem? Se lahko, prosim, prosim, prosim, se vedno izraza mnenje, ki ni enako tvojemu? Res, prosim?
smile-1.gif

Sicer pa, na srečo večine normalnih slovencev Expati ponavadi primesemo kaj novega nazaj. Če bomo privlekli nazaj strpnost in odprto družbo bo to kvečjemu zmaga nad Slovenceljstvom
smile-1.gif

Sicer pa, kaj ima tvoja ksenofobija za opraviti z minareti v Švici?