"Fašizem, nacizem, stalinizem, katolibanizem, talibanizem, vse to so ideologije, ki nimajo prostora pri nas."
"Ti sploh ne ločiš med vero in škodljivo ideologijo."
Hmmm... Morda pa ti ne ločiš med vero in "izgubljenimi ovčicami", ki se oklepajo te Vere?
Sicer pa - recimo, da je meni Ateizem skodljiva ideologija. Da se mi zdi, da beseda ateista ni vredna ničesar, ker za njo ne stoji obljuba Velikemu Arhitektu, ki je nad teboj sposoben izvesti kazen, ce se besede ne drzis? Da so ateisti moralno pomankljivi, ker nimajo skupka moralnih načel po katerih delujejo, in da so nevarni za okolico, ker nimajo od malega privzgojenih "bremz"? Da so, ker seksajo pred poroko, prenačalci AIDSa in ostalih spolnim bolezni?
Ne?
Slab primer? Hmm... a se se komu zdi, da je vse odvisno od perspektive, in da je najlazje najti neko srednjo pot?
"RKC npr. ni naša Cerkev, to je vsem jasno, gre za judovski plagiat, ki nima nič skupnega z našo alpsko državo, pravi tujek, ki je poharal po Evropi. Slovenci imamo svoje običaje in navade in tujci se jih bodo morali držati."
Aha, tako povej! "NotMadeHere" sindrom!
Se pravi, če grem in obudim Pogansko Slovansko vero - saj veš. "za vero staršov, lepo bog'njo Živo, za črte, za bogove nad oblaki."... In se razglasim za Svarunovega in Triglavovega Preroka, potem te lahko pričakujem v moji cerkvi? Domače je! Pa jasno, vsak prišlek se mora takoj ob prihodu na mejo spreobrnit. Da nas ne bo motil.