Kdor pride od zunaj, se mora držati pravil

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Oprosti, jaz si 30. člen razlagam kot potrditev tega, da Švica krši 18. člen. In za Muslimane je Muzzein, ki z minareta kliče k molitvi del dolžnosti in obreda, tako kot je za katolike zvonenje.

Pa me, kot normalnega, razgledanega in odprtega človeka, ki ni član organizirane verske supnosti, niti eno niti drugo ne moti. Zakaj pa tebe tako zelo?

Ja pa kaj ,če je to njihov obred. Preden so se priklatli sem tega ni bilo. In naša pravica je ,da tega ne rabimo gledat niti poslušat, če jim pa kaj ne odgovarja pa nazaj tam kjer imajo minaretov kolikor jih želijo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zakaj gledaš na stvari tako črno-belo in enostransko. Muslimani vs. the world.

Pravice posameznika (ali skupine) se končajo točno tam, ko pričnejo teptati pravice drugih. In točno za to se gre v Švici! Rekli so DOVOLJ. Ne moreš zanikati, da je islam nasilna religija (well, pravzaprav so vse, samo nekatere so malo bolj "adjusted") in popolnoma razumljivo je, da se Švicarji počutijo, kot da so njihove pravice s to nezadržno širitvijo kratene.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
A daj ga no srat, lepo prosim - eno je "leter of the law", who pa "spirit of the law". In vsi vemo kaj hoce Listina o Clovenkovih Pravicah povedati, ane? Tako, kot nam je vsem jasno, na koga v resnici leti prepoved gradnje minaretov, kajne?

"freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion "

Sorry, ampak tole dovoljuje Burke, Feredze in Minarete.
smile-1.gif

Ob tem seveda prikladno pozabiš, da pravice neega segajo le do tam, kjer začnejo omejevati prvice drugega.
Jaz imam prvico živeti brez, da bi okoli sebe gledal križe in minarete (ker me to moti). Oni imajo pravico imet križe in minarete. In potem je rešitev le ena: da se najde srednja pot, da obe strani malo popustita (kar pa je pri religiji prktično nemogoče, saj so znane po tem, da ne popuščajo, musliji tu še posebej izstopajo).
Recimo tako, da imajo lahko džamije, minaretov pa ne ... ALi pa, da imajo lahko minatete pa ne smejo cvilit z njih (kr bi bilo čisto fer, tako kot bi bilo fer prepovedat zvonenje takrižastih) ... Pač odvisno od tega, kje se stvari dogajajo.

Ali je to zate že prezapleteno za razumet?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Oprosti, jaz si 30. člen razlagam kot potrditev tega, da Švica krši 18. člen. In za Muslimane je Muzzein, ki z minareta kliče k molitvi del dolžnosti in obreda, tako kot je za katolike zvonenje.

Pa me, kot normalnega, razgledanega in odprtega človeka, ki ni član organizirane verske supnosti, niti eno niti drugo ne moti. Zakaj pa tebe tako zelo?

Mene recimo zato, ker me pač tisto cviljenje in razbijanje moti. Moti me moteč zvok tega, moti me, da javno oznanjajo bebavost tistih, ki jim je to všeč. Vsiljujejo mi, skratka. Sploh ni važno, zakaj me moti - dovolj je, da me moti.

PS: zvonjenje se sliši v mojo dnevno sobo. Če je to OK, potem grem lahko jaz satana častit v cerkev? Ker če lahko oni pri meni, lahko tdui jaz pri njih ...
Eni lahko cvijijo z minatretov drugi ne smejo karikature njihovega ibermuslija javno pokazat?
Ne se hecat, no ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
No preberi vse poste na tej strani in ne blebetaj !!!
Zakaj vse, če lepo v prvem pieš, da so izglasovali Švicarji (večinoma ne-muslimani).

A spet vidiš neke stvari, ki jih ni?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Ja pa kaj ,če je to njihov obred. Preden so se priklatli sem tega ni bilo. In naša pravica je ,da tega ne rabimo gledat niti poslušat, če jim pa kaj ne odgovarja pa nazaj tam kjer imajo minaretov kolikor jih želijo.

ma samo to ti je tak, kaj pa če se kaki čistokrvni krščanski slovenec spreobrne in se mu muslimanski način bolj dopade? pa otroke tak nauči....v 100 letih jih je že 1000
evil.gif
v tem primeru ni nobenega priseljenega..... kaj pa zdaj?

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zakaj gledaš na stvari tako črno-belo in enostransko. Muslimani vs. the world.

Pravice posameznika (ali skupine) se končajo točno tam, ko pričnejo teptati pravice drugih. In točno za to se gre v Švici! Rekli so DOVOLJ. Ne moreš zanikati, da je islam nasilna religija (well, pravzaprav so vse, samo nekatere so malo bolj "adjusted") in popolnoma razumljivo je, da se Švicarji počutijo, kot da so njihove pravice s to nezadržno širitvijo kratene.

Mogoče je pa muslimanska socialna delavka

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Ah, torej res nisi Slovenec, ampak Švicar.

To tudi razloži nerazumevanja slovenščine.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Mene recimo zato, ker me pač tisto cviljenje in razbijanje moti. Moti me moteč zvok tega, moti me, da javno oznanjajo bebavost tistih, ki jim je to všeč. Vsiljujejo mi, skratka. Sploh ni važno, zakaj me moti - dovolj je, da me moti.

PS: zvonjenje se sliši v mojo dnevno sobo. Če je to OK, potem grem lahko jaz satana častit v cerkev? Ker če lahko oni pri meni, lahko tdui jaz pri njih ...
Eni lahko cvijijo z minatretov drugi ne smejo karikature njihovega ibermuslija javno pokazat?
Ne se hecat, no ...
Čak', moti te zvonjenje, kriviš pa minaret?

Zanimivo... bi rekel Freud.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ne se hecat, no ...
Čak', moti te zvonjenje, kriviš pa minaret?

Zanimivo... bi rekel Freud.

Zvonenje se še nekako prenaša ,ko se pa ovi tuli dol ko pes pa se ne da prenašat.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ateistko...... meni še odgovori kak bi rešil ta problem....

Čisto enostavno.
Ti kaj so tukaj na vlake pa tja kamor sodijo in prepovedat vstop vsem naslednjim.
Pa naj živijo plemensko v puščavah. Takšne probleme so pred 70 leti znali reševat in poslat vsakega na svoje.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
torej... če se jaz čistokrvni slovenec odločim, da je islamska vera prava za mene....... se moram izselit?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, ker boš postal nevaren za okolico in ostale Slovence. De facto ne boš več Slovenec.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
To je islam

Napaca, kolega. To je radikalni Islam, tako kot so tukaj nekateri usekani ateisti in ti retardiran naci.

To je tako nekako, kot da bi nekdo vse slovence sodil po tebi. Raje se ustrelim.press :S